2020. 3. 29, vasárnap, Auguszta napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

Új pénzügyi vezető a Budapest Banknál

A Budapest Bank pénzügyi vezetője 2016. január 11-től a hazai pénzügyi szektorban 20 éves tapasztalattal rendelkező Deák Katalin.

A Budapest Banknál januártól Deák Katalin vette át a pénzügyi szervezet irányítását. Felelősségi körébe többek között a bankcsoporti szintű pénzügyi tervezés és elemzés, a számvitel, a kontrolling, az adózás, a beszerzés és a treasury vezetése tartozik. Katalin Igazgatótanácsba történő kinevezése MNB jóváhagyás alatt van.

Deák Katalin 2010 és 2014 között a Credigen Bank vezérigazgatói pozícióját töltötte be, ahol pályafutását 2001-ben főkönyvelőként kezdte, majd 2004-től pénzügyi igazgatóként dolgozott. 1999 és 2001 között az MKB Értékpapír és Befektetési Rt. pénzügyi vezetője volt, és a cég pénzügyi és back office területéért felelt. 1996-tól 1999-ig a Hypo Securities Hungaria Rt. főkönyvelőjeként a számviteli és pénzügyi szervezet felépítése, működtetése volt a feladata. A szakember a PWC-nél kezdte pályafutását, ahol auditorként számviteli és adózási területen szerzett tapasztalatot.
Katalin a Pénzügyi és Számviteli Főiskola számvitel szakán szerzett közgazdász diplomát. Angolul és németül beszél.
Urs Eichenberg, a Budapest Bank korábbi pénzügyi vezetője 2015. július 1-jén távozott, amikor az akkori anyavállalatnál, a GE-nél új megbízást kapott. A munkaerő-piaci keresés és kiválasztás időszakában, 2015 második félévében Szegedi Gabriella látta el ezt a munkakört megbízott pénzügyi vezetőként.