2020. 4. 4, szombat, Izidor napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

TALENT Konferencia -a tehetséggondozás mértékadó programja

A TALENTn Konferencia egy asztalhoz kívánja ültetni az oktatási intézmények, valamint a versenyszféra (HR és üzleti döntéshozók) tehetséggondozással foglalkozó szakembereit. Szakmai fórum és kerekasztal beszélgetés formájában nyújt teret a tehetségsegítés aktuális kérdéseinek megvitatására, választ keresve többek között az alábbiakra:

Mit ér a tehetség, ha magyar? Mennyire versenyképesek tehetségeink a világban? Van-e összefüggés a tehetségek segítése és az ország versenyképessége között? Mennyire hatékony a tehetséggondozás? For-profit vagy non-profit tevékenység? Hogyan mérhetjük eredményességét? Milyen megoldásokat kínál a tehetséggondozás a társadalmi egyenlőtlenségek enyhítésére, milyen esélyt nyújthat a társadalmi felzárkózásban?


[Érdeklik a részletek?]


Meghívott előadók, kerekasztal résztvevők

A szakmai fórumra meghívott előadók, kerekasztal beszélgetésben résztvevők (a teljesség igénye nélkül és a változás jogát fenntartva): Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus, pszichoterapeuta | Bajor Péter a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége elnöke | Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere| Benedek Tibor a Magyar Vízilabda Válogatott szövetségi kapitánya | Bugár Csaba a Diákhitel Központ vezérigazgatója | Prof. Dr. Fekete György a Semmelweis Egyetem Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Programjának elnöke, a II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika főigazgatója | Gellei Imre a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója | Gerendai Károly üzletember, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója | Hankiss Elemér szociológus, filozófus, értékkutató | Dr. Lénárt Ágota sportpszichológus | Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter | Rácz Zsuzsa író, újságíró | Snétberger Ferenc gitárművész, a Snétberger Zenei Tehetség Központ alapítója | Somorjai Éva a Magyar Telekom HR vezérigazgató-helyettese | Prof. Dr. Szél Ágoston a Semmelweis Egyetem rektora | Dr. Szőke Judit a Roma Tehetségsegítő Tanács elnöke, a Polgár Alapítvány igazgatója | Szűts Ildikó az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke, az OTP Bank kommunikációs igazgatója | Zétényi Lili a La femme magazin alapító főszerkesztője


[Tovább a TALENTn weboldalra]


A délelőtt a tehetségeké

Az első TALENTn Konferencián emellett 12 izgalmas fiatal tehetség mutatkozik be a korosztálytársak előtt, legfeljebb 15 perces időkeretben. A cél, az értéket teremtő gondolat megszületése és közvetítése a hallgatóság felé. Sokféle háttérrel rendelkeznek és sokféle témáról szólnak majd, hiszen van közöttük molekuláris biológus, mérnök, robotprogramozó, kutatóorvos, zongoraművész és esélyegyenlőségi szakember.

Legyen VIP-résztvevő!

Mit nyújt Önnek a VIP-jelentkezés?
– svédasztalos ebédet a konferencia előadóival, üzleti és VIP-vendégeivel;
– részvételi lehetőséget a délutáni VIP-fogadáson;
– elsőbbségi bejutást a szakmai fórumokra.

Ha most jelentkezik, lehet, hogy éppen Ön lesz az egyike azoknak, akik plusz egy főt hozhatnak magukkal a konferenciára, ingyen!

[Tovább a jelentkezésre]
hopp ide: talentn.hu/jelentkezes/vip

Várjuk jelentkezését és személyes találkozásunkat a konferencián. Addig is ajánljuk szíves figyelmébe a TALENTn szakmai fórumának egyik témaindító előadója, Dr. Bagdy Emőke La femme magazin számára adott interjújában elhangzott gondolatait.

“Nem attól kap szárnyakat egy gyermek, hogy ott ülünk mellette, és a fejébe verjük a tananyagot, hanem attól, ha biztatjuk és engedjük. Minden gyerek tehetséges, csak hagyni kell kibontakozni. Az önmegvalósítás jelentését is félreértelmeztük; nem az önmegvalósításon van a hangsúly, hanem az önaktualizáción; mozgásba hozni, segíteni egymást abban, hogy a bennünk rejlő tehetség kibontakozzon. Egy rossz orientáció kényszerzubbonyában vergődik a hazai pedagógia is. Úgy tesz, mint a multik; kisajtol belőled mindent, és ha nem megy, alkalmatlannak minősít. Én egy másfajta modellen dolgozom, ami abban áll, hogy minden tehetséges gyerek mellé mentortanár volna szükséges, hogy legyen „mestere”, aki segíti a kibontakozásban”

Ön mit gondol a tehetségek segítéséről? Vegyen részt a szakmai fórumon és mondja el!

Várjuk jelentkezését!

Üdvözlettel:

TALENTn Konferencia Szervezők