2018. 8. 17, péntek, Jácint napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

Általános információk

A meghatározott és elfogadott OHE 2.0 stratégia szerint a szervezet valódi ernyőszervezetté kíván válni a következő 3-5 évben, a teljes HR szakmát tekintve. Ez együtt jár azzal a ténnyel is, hogy a szervezet tagság tekintetében amolyan olvasztótégelyszerűen alakul. A szakmai munkának ez nem csak gátja, de sok esetben ellehetetlenítője is egyben. Éppen ezért 2012. január 1-től az OHE kialakítja tagozati rendszerét, amely teret ad a vertikális és a horizontális együttműködésre és szakmai közösségekre is. Ezzel egyidejűleg biztosítja a valódi és védett érdekképviseletet.

A létrejövő 5 tagozatból jelenleg 3 tagozatnak van aktív működése (ez azt is jelenti, hogy ezekhez lehet csatlakozni):

 • HR vezetői tagozat
 • Tanácsadói tagozat
 • Hallgatói tagozat
 • Tudományos tagozat
 • KKV tagozat

 

A tagozati rendszer alapvetései:

 1. Minden tagozatnak önálló vezetője van, aki az OHE szakmai vezetése alá tartozik szakmailag és szervezetileg. Az OHE szakmai vezetése 3 főből áll:
  • a mindenkori elnök
  • a mindenkori ügyvezető
  • a mindenkori szakmai vezető
 2. A tagozati vezetőket az OHE szakmai vezetése választja, kétharmados többséggel 1 évre. Az újraválasztás 3 egymást követő évben lehetséges.
 3. A megválasztott tagozati vezetők vállalják, hogy a tagozatuk egy éves stratégiáját kidolgozzák, összhangban az OHE stratégiájával. A kidolgozott stratégiát az OHE szakmai vezetése hagyja jóvá.
 4. A tagozati vezetők az adott évre VIP OHE tagságot kapnak.

Az OHE rendezvényeit a jövőben a tagozati rendszer szegmentációja alapján szervezi, biztosítva az egyes csoportok identitását.

Az OHE meglévő tagjait a Tagozatokba soroljuk és a regisztrációs szám segítségével tájékoztatjuk az új szervezeti változásról.

2012 január 1-től minden új tag a Tagozat megjelölésével kerül nyilvántartásba, ezzel azonosítva magát. Ez egyben azt is jelenti, hogy minden új belépő kötelezően Tagozatot is köteles megjelölni.

Legyen Ön is az OHE tagja!