2018. 8. 17, péntek, Jácint napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

Szakértőink

Patkó Csaba

Patkó Csaba

Karrierpozícionálás

Szakmai ars-poetica: Aude aliquid dignum.

Gyulay Tibor

Gyulay Tibor

Tudásmenedzsment

Szakmai ars-poetica:A tudásmenedzsment alapelvei szerint segítem ügyfeleimet, partnereimet: Olyan tudást, tapasztalatot bocsátok a magbízóim rendelkezésére, amellyel hatékonyabban, eredményesebben működhet, és tőlem költséghatékonyabban juthat hozzá, mint, ha saját próbálkozásaiból gyűjtené össze. Akkor vagyok elégedett, ha tőlem tanultakat önállóan hasznosítja, továbbfejleszti.

László Viktória

László Viktória

Felnőttképzési szakértő

Szakmai ars-poetica:Felnőttképzési szakértőként a jelenlegi változó jogszabályi környezetben nyújtok segítséget nagyvállalatok HR osztályai részére.

Szakértői tevékenységem megkezdése előtt nyolc évig vezettem akkreditált felnőttképző intézményt, mely nagyvállalatok számára szervezett külső képzéseket. A HR osztályokkal való együttműködés során folyamatosan figyeltem a vállalatok igényeit, folyamatosan fejlesztettem magam HR területen, majd szakmailag már nem találtam kihívást a képzési tevékenység menedzselésében és többéves tapasztalatomat kamatoztatva felnőttképzési szakértőként kezdtem el tevékenykedni.

Célom a vállalatok felkészítése a jogszabályi változásokra, standard felnőttképzési dokumentációs rendszer kialakítása, beszállítói monitoring.
Vállalati tanácsadóként vállalatok és a HR osztályok hatékonyságának növelése érdekében az angol nyelvű vállalati kommunikáció fejlesztésének standardizálását végzem.

Kristóf Györgyi

Kristóf Györgyi

interim menedzsment szolgáltatás vásárlás, interim menedzsment szolgáltatás értékesítés, interim menedzser képzés

Szakmai ars-poetica: ”Tanuld meg a játékszabályokat,aztán már csak játszanod kell – persze mindenkinél jobban.” Albert Einstein
Közgazdász vagyok, külkereskedőnek készültem, már akkor is a kereslet és kínálat összekapcsolását tanultam, végeztem a mindennapokban.
Ez a tapasztalat csak továbbfejlődött és egyúttal hasznos is volt az pénzintézeti, és az IT szektorban végzett tevékenységeim során is, ahol értékesítési, HR és gazdasági területeken dolgoztam.

Izgalmas, és nagyon változatos a szolgáltatás értékesítés és vásárlás a mindennapokban is, de talán még érdekesebb, ha egy ember maga a termék és vásárló is, és mindkét felet támogatni kell a projekt előtt és alatt.
Számomra nem csupán a megvalósított projektek száma a siker, talán még jobb érzés az, ha segítettem valakinek a karrierváltását, és látni, hogy a segítségemmel találta meg az új kihívásokat a következő 15-20 évre.
Várom a kérdéseket mind leendő, jelenlegi megbízók, mind kezdő és gyakorlott interim menedzserek részéről.

Antal Melinda

Antal Melinda

HR projekt menedzsment

Szakmai ars-poetica:Az emberek többre képesek. Ha az emberi erőforrás terület gördülékenyen és magas színvonalon működik egy vállalatnál, akkor a munkatársak is magasabb teljesítményt nyújtanak, és ezzel együtt az üzleti eredmények is javulnak.
Az üzleti kiválóság nem egy elérhetetlen fogalom, hanem a napi munka eredménye.

Koharek András

Koharek András

e-learning, elektronikus oktatás

Szakmai ars-poetica:Milyen a jó e-learning tananyag? Interaktív, szórakoztató és ellenőrzi, hogy a tanuló megértette-e a tananyagot? Milyen a jó e-learning keretrendszer? Modern, felhasználóbarát és a tananyag egyszerű lejátszásán túl olyan képességei vannak, amely egyszerűbbé teszi a képzések adminisztrációját, és naprakésszé a jelentéseket.
Az e-learning bevezetése átalakítja a vállalkozás oktatás menedzsment folyamatait. Az eredmény egy olcsóbban, hatékonyabban üzemeltethető oktatás menedzsment gyakorlat, amely rövid idő alatt a munkatársak szimpátiáját is elnyeri.
Nemzetközi nagyvállalati és magyar kisvállalati környezetben szerzett tapasztalataimat felhasználva tudok segítséget nyújtani az e-learning-gel kapcsolatos kérdések megválaszolásában, legyen az tananyaggal, oktatás menedzsmenttel, költségekkel, pénzügyi megtérüléssel, vagy projekt ütemezéssel kapcsolatos kérdés.

Kissné András Klára

Kissné András Klára

HR Kontrolling

Szakmai ars-poetica:Humán szakember vagyok, kiemelt szakterületem a humán kontrolling, ezáltal a HR minden szegmensét ismerem. A humán kontrolling, – számomra- egy olyan eszköz, amely segít társasági szinten megvalósítani egy racionális, költségérzékeny emberi erőforrás gazdálkodást, amelynek többek között szerves része a kompetencia alapú teljesítmény-értékelő rendszer, amely komplex módon képes méri a szervezeti és egyéni teljesítményt. Talán így érthető, hogy tudományos munkám során kompetencia alapú kiválasztási/toborzási és teljesítmény-értékelési rendszerek fejlesztést kutatom és folyamatosan tesztelem. Olyan szakember vagyok, aki tudományos szinten és a gyakorlatban is a humánpolitikával és azon belül kiemelten a humán kontrollinggal foglalkozik. Ezt a tudásomat kamatoztatom többek között a REFA – Sämling Gazdasági Továbbképző cégnél, és a HR MBA képzései között, ahol a humán kontrolling gyakorlati alkalmazását tanítom HR szakembereknek.

Müller-Ferenczi Kinga

Müller-Ferenczi Kinga

frissdiplomás toborzás, campus event, campus marketing, HR Branding

Szakmai ars-poetica:„Kedvező szelek csak annak fújnak, aki tudja, hogy merre tart.”
(Friedrich Schiller)

Közel 10 éve segítem az álláskereső friss diplomásokat és az őket alkalmazni kívánó vállalatokat az egymásra találásban, a köztük zajló kommunikációban, a kapcsolatteremtés nehézségeinek áthidalásában a frissdiplomas.hu munkatársaként. Hosszú évek tapasztalata, a munkaerőpiac és a felsőoktatási rendszer alapos ismeretének birtokában kijelenthetem, a “sikerszakmákban” már hallgatóként “el kell csábítani”, meg kell szólítani a leendő diplomásokat annak érdekében, hogy elérjük a legtehetségesebb, cégünk számára versenyelőnyt biztosító fiatalokat.-    fiatal szakemberek felkutatása a munkaadó ügyfelek számára.
Munkám során a legnagyobb örömöt az az út, a folyamat jelenti számomra, mely az igények, szükségletek felmérésétől a “személyre szabott” program elkészítésén és megvalósulásán keresztül az elégedett ügyfélhez vezet.

Dr. Baltay Levente

Dr. Baltay Levente

Munkajogi szakértő

1995-­ben végeztem az ELTE Jogi Karán. 14 éve dolgozom ügyvédként, 12 éve vezetem saját ügyvédi irodámat, ahol kollégáimmal a jog szinte valamennyi  ágával foglalkozunk, kiemelt szakterületünk – többek között – a munkajog minden speciális kérdése. Ügyfeleinknek hatékony segítséget nyújtunk a problémás kérdések rendezésében és a win­win alapú jogi szituációk megteremtésében. Egy lány és egy fiú büszke apukája vagyok. Szeretek vívni, teniszezni, focizni és filmeket nézni.

Horváth Zsófia

Horváth Zsófia

Céges nyelvi auditálás/Company language audit

Szakmai ars-poetica:

Célom a vállalati nyelvi kompetenciamérés professzionálisabbá tétele, a HR munka megkönnyítése, mérhetővé tétele ezen a területen.

Career Summary:

Operational/Project/Financial and Event Manager with 15 years of experience at international entities based in Hungary. Over 8 years of experience in marketing. Familiar with budgeting and financial reporting according to systems in the United States and Hungary. Over 10 years of experience in office management in organizing high profile events, trainings for international businesses, scholars, students.  Over 10 years of experience in English language testing, mainly regarding the ETS measurement and evaluation tools in the academic and workplace environment.

Bódis Gergely

Bódis Gergely

Kommunikációs, közösségimédia-szakértő

1988 óta foglalkozom kommunikációval, előbb a megrendelői, majd a szolgáltatói oldalon. 1996 óta vezetem a saját ügynökségemet, amely a hagyományos feladatokon túl abban is hatékonyan segíti meglévő és új partnerei körét, hogy az online jelenlétük a kor kihívásainak feleljen meg. Szaktudásom nemcsak a web 2.0­s szolgáltatások adta lehetőségek kihasználására terjed, hanem az új közösségi média üzleti felhasználását is támogatja.

Cziczárdi Györgyi

Cziczárdi Györgyi

relocation szakértő

Global Mobility Specialist, relocation szakember, az Expat-Center Kft ügyvezetője. A Pécsi Tudományegyetemen, a Corvinuson, a Madridi Közép-Európa Egyetemen tanult, a GMS (Global Mobility Specialist) képzést Varsóban szerezte meg. Spanyolországból és Kanadából hazatérve, immáron egy évtizede a külföldiek áttelepülésével, beillesztésével, relocation tréningekkel, szaktanácsadással foglalkozik, elsősorban multinacionális vállalatok számára.

Fata László

Fata László

Cafetéria - béren kívüli juttatások

Szakmai ars-poetica:A legtöbbet azon dolgozom, hogy minden együttműködő partneremnél, magazin, hírlevél olvasómnál, konferencia résztvevőnknél működtethető, működő és törvényes béren kívüli juttatási rendszer jöjjön létre.
Ehhez csak egy szempont az ide vonatkozó törvények és rendeletek ismerete. A munkáltatói és munkavállalói célokat, a rendelkezésre álló adminisztrációs kapacitást és a szolgáltatói környezetet kell egyensúlyba hozni a szigorú jogi szabályokkal.

Elengedhetetlenül fontos számomra, hogy használható, „fogyasztható” információt nyújtsak a cafeteriát alkalmazó munkáltatóknak. Éppen ezért az elmúlt időszak egyik legnagyobb sikerének élem meg, amikor egy adókról szóló előadásom végén ezt mondta az egyik résztvevő:
„Hoztam magammal élénkítő tablettát, de nem kellett bevennem, mert folyamatosan megmaradt az érdeklődésem.”

 

Szakmai ars-poetica:A legtöbbet azon dolgozom, hogy minden együttműködő partneremnél, magazin, hírlevél olvasómnál, konferencia résztvevőnknél működtethető, működő és törvényes béren kívüli juttatási rendszer jöjjön létre.
Ehhez csak egy szempont az ide vonatkozó törvények és rendeletek ismerete. A munkáltatói és munkavállalói célokat, a rendelkezésre álló adminisztrációs kapacitást és a szolgáltatói környezetet kell egyensúlyba hozni a szigorú jogi szabályokkal. 

Hegedűs Márta

Hegedűs Márta

Képzés és coach szakértő

Szerencsés embernek tartom magam, mert azt csinálom, amit szeretek.Tanítottam/tanítom e szakmát, gyakoroltam HR-es felsővezetőként, közel 10 évig.Több mint egy évtizede minősített vezetési tanácsadóként HR rendszereket„gyógyítok”, építek üzleti partnereimmel közösen, igyekezve ezen „termékeket”szinergiába rendezni az adott vállalkozás, közigazgatási szervezet stratégiájával,folyamataival, szervezeti, vezetési kultúrájával. A vezetői és HR coach feladataimvégzése, a szakmai feltöltődés pillanatai.Annak ellenére, hogy HR generalistaként minősítettek, vannak „édes gyermekeim”.Nevük: HR stratégia és folyamatszabályozás, szervezeti kultúra, munkakör-értékelés, teljesítménymenedzselés, pályakarrier-gondozás.

Személyes ars poetica:

„Minden, nevetés nélkül eltelt nap, elvesztegetett idő.”(Charlie Chaplin)

Jagasits Gergő

Jagasits Gergő

Pályázatiforrás-szakértő

Nem árulok zsákbamacskát: évek óta pályázatírással, pályázati tanácsadással és projektmenedzsmenttel foglalkozom. Ismerem a pályázatok rendszerét, tudom, hogyan kell jól megírni egy pályázatot és megvalósítani egy projektet. A folyamatos pályázatfigyelés és lehetőségvizsgálat mellett természetesen pályázatokat is írok. A kapu nyitva áll, mutatom az utat.

Szakmai ars poetica: „víziója a vízióm.”

Személyes ars poetica: „all that we are not stares back at what we are.” (W. H. auden)

Kiss Ildikó Teréz

Kiss Ildikó Teréz

Szervezetfejlesztési és coaching szakértő

Hiszem, hogy a fenntartható fejlődéshez, időben meghozott stratégiai döntések és tudatos, taktikai lépések szükségesek. A vállalat sikere, az ott dolgozó emberek gondolkodásmódjától, felkészültségétől és cselekedeteitől függ.

Szervezetfejlesztésben validált, tudományos alapú módszertant használok, a coaching szakmában és vállalati bevezetésénél a nemzetközi (ICF) sztenderdeket alkalmazom és oktatom.

15 évet dolgoztam vezetőként versenyszférában, nemzetközi cégeknél, 8 év coaching tapasztalattal rendelkezem.

 

Marosváry Miklós

Marosváry Miklós

Kiválasztási szakértő

Közgazdászdiplomáim közül az utolsót a BmE mBa­n szereztem menedzsment szakirányon. Több mint 40 felsővezetői és specialista kiválasztási projektet vezettem le az elmúlt négy év alatt, közel ezer interjún és kétezer interjúórán vagyok túl. Ügyfeleim között multinacionális nagyvállalatok  szerepelnek majd minden iparágból. Előadóként a CEU­n is foglalkozom ezzel a témával. A kiválasztás a legtöbb vezetőnek – beismerve vagy sem – valódi problémát okoz, pedig a jól előkészített és kivitelezett kiválasztás a csapat jövőbeni sikerének alapvető záloga. Mostanában igazán egy gondolat foglalkoztat, amely átadása már szinte küldetésemmé válik, úgy is, mint szakember, és úgy is, mint magánember: „Nyomorultnak lenni egy szokás. Boldognak lenni egy szokás. A Te döntésed!” (Top Hopkins)

Elérhetőség: office@ohe.hu

Legyen Ön is az OHE tagja!