Ugrás a fő tartalomhoz Betűméret növelés Betűméret csökkentés Akadálymentesítés Eredeti nézet
Menü

Országos Humánmenedzsment Egyesület

Sajtó

Sajtófigyelő 2020.10.01.

Mától új világ van a hazai adózásban

Mérföldkőhöz érkezett a feketegazdaság elleni küzdelem egyik legfontosabb eszköze, az online számla. Mától ugyanis már szankcionál az adóhivatal, ha az érintett vállalkozás elmulasztotta regisztrálni magát az online számla rendszerben.

Teljes cikk

30-50 százalékkal kevesebben járnak be dolgozni – Mi lesz a kiürült irodákkal?

A legtöbb nagyvállalatnál fázisszerűen rendeződött vissza az irodai élet, és a fázistól függően átlagosan 70 százalék jár be dolgozni, a többiek távmunkában vannak – mondta a növekedés.hu-nak Kalmár Zoltán, az Év Irodája Díj alapítóját a járvány irodapiacra gyakorolt hatásáról beszéltünk.

Teljes cikk

„Megváltoztattuk a magyar vállalkozások működését”

Míg másoknak 2020 a túlélésről szólt, a Számlázz.hu-nál sorban értek el újabb és újabb mérföldköveket. A növekedés nem könnyű dolog, az új kihívások és feszített munkatempó mellett a munkatársak mégis úgy gondolják, hogy még egy ötöslottó főnyeremény mellett is a cégnél dolgoznának. Ángyán Balázs ügyvezetővel és Stygár László szolgáltatásfejlesztési vezetővel a munkavállalói értékekről, a skandináv modellről és befektetőről, valamint a jövőről beszélgettünk, de szóba került a cég 15. születésnapjának megünneplése is.

Ábrákon mutatjuk, hol fognak lakni a magyarok 2051-ben – és mennyien maradunk

Hazánk lélekszáma 1981 óra töretlenül csökken, az ország jelenlegi lakónépessége megközelítőleg egymillió fővel marad alatta a 39 évvel ezelőttinek. E trend minden valószínűség szerint a következő évtizedekben is folytatódni fog, komoly társadalmi kihívásokat vonva maga után. A népességszám jövőbeli alakulásával kapcsolatban a természetes népmozgalmi folyamatokat, a születések és halálozások számának feltételezhető alakulását övezi a legnagyobb figyelem. Azonban a belső vándormozgalmi folyamatok várhatóan jelentősen módosítani fogják a népesség változásának területi mintázatát, egyes településekben, járásokban súlyosbítva majd az elnéptelenedést, másokban pedig akár az országos trendekkel dacolva népességnövekedéshez vezetve.

Ajánló

2020. október 20.

Sajtófigyelő 2020.10.20.

Mától új világ van a hazai adózásban Mérföldkőhöz érkezett a feketegazdaság elleni küzdelem egyik legfontosabb eszköze, az online számla. Mától ugyanis már szankcionál az adóhivat...