2018. 8. 17, péntek, Jácint napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

Magyar diák lett a világelső

Magyar diák érte el a világ legjobb eredményét az ACCA adózási vizsgáján. 28 vizsgázó szerezte meg a Pénzügyi és Számviteli Szakemberek Nemzetközi Szervezetének minősítését és vált az ACCA legújabb tagjává. Ezzel a szervezetnek hazánkban már 436 tagja van, köztük elismert pénzügyi és gazdasági vezetőkkel. Külön díjazták a legjobb tanulmányi eredményt elérő diákokat.
Tóth Csilla, a KPMG senior könyvvizsgálója az F6 Adózás vizsgán nyújtott kiemelkedő szereplésével elnyerte a Global Prize Winner díjat, amelyet a világszerte megrendezett ACCA vizsgákon globálisan a legjobb eredményt elérő diáknak ítélnek meg. „Nem volt egyszerű egyensúlyozni a munkámat és a tanulmányaimat, nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó eredményt sikerült elérnem. Az ACCA vizsgákra való felkészülés során megszerzett tudás segít, hogy a szakmámban a lehető legmagasabb szintre jussak” – mondta Tóth Csilla.
Az ACCA minősítéshez és így az ACCA-tagsághoz legalább 3 év szakmai tapasztalat szükséges, ezen felül a jelentkezőknek 16 tárgyból 14 írásos vizsgát kell sikeresen letenniük, valamint el kell végezniük egy szakmai etikai képzést is.
„Büszkék vagyunk arra, hogy a globális összehasonlításban magyar diák lett a legjobb az ACCA vizsgáin” – mondta Kateřina Benešová, az ACCA Csehországért, Szlovákiáért és Magyarországért felelős vezetője. „Örülünk, hogy diákjaink megkülönböztető minősítést szereznek, de a lényeg, hogy elismert és a gyakorlatban is hasznos szakmai képzettséghez és tapasztalathoz jutnak” – tette hozzá.
Magyarországon 1995 óta lehet az ACCA vizsgáin részt venni. A szervezet rendszeresen tart szemináriumokat és más rendezvényeket hazánkban, így a tagok gyakran találkozhatnak pénzügyi és számviteli szakmabeli kollégáikkal és az üzleti világ szereplőivel.
Magyarországon 436 pénzügyi szakember ACCA-tag, ebből 241 – köztük számos pénzügyi és gazdasági vezető – a magasabb szintű FCAA minősítéssel is rendelkezik. Az FCAA cím megszerzéséhez legalább 5 év szakmai tapasztalat, az etikai kódex betartása és szakmai továbbképzések elvégzése szükséges. Az ACCA 178 ezer taggal és 455 ezer diákkal világszerte globálisan is a legnagyobb nemzetközi szakmai szervezet.
(adozona.hu)