2020. 2. 26, szerda, Edina napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

Legjobb szervezetfejlesztési projekt díj 2012

A díjnyertes projekt a szolgáltatói kiválóság fejlesztését tűzte ki célul a gazdasági területen. Thilo Kusch, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy „Nem volt egyszerű a vezetőkkel elfogadtatni, hogy szükséges az attitűdváltás. A kezdeti sikereket látva azonban, a vezetők váltak a folyamat zászlóvivőivé. A gazdasági vezérigazgatóság munkatársai az üzleti szakemberek valódi partnerévé váltak, és így még kézzel foghatóbban járulnak hozzá az üzleti eredményekhez. Mára kialakultak a folyamatos fejlődés, szolgáltatás-fejlesztés rendszerei, amelyeket a munkatársak maguk működtetnek.” Lőrincz Orsolya, a Grow csoport szervezetfejlesztési vezetője kiemelte, hogy bár nem volt célja a projektnek, hogy növeljék a munkatársak felelősség érzetét, autonómiáját, mégis nagy örömmel tapasztalták, hogy a szervezetfejlesztés során alkalmazott módszertanok hozzájárultak a gazdasági területen dolgozó vezetők és munkatársak tudatosságának növelésénez..

A pályázatokat a szakmai zsűri mellett, a szakmai közönség is értékelte. A legnagyobb rokonszenvet a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) a Flow Csoport szervezetfejlesztőivel közösen megvalósított projektje váltotta ki, így a Közönség Díjat a VGYKE-Flow csapat „Civilen – Profin – Hatásosan –   Komplex szervezetfejlesztés a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületénél” című projektje kapta.

 

Összefoglaló a Pályázatról

Válságos időkben valódi eredményeket felmutató projektekkel lehetett pályázni. A gazdasági eredmények mellett a szervezetfejlesztés alapértékei különös hangsúlyt kaptak a döntőbe került projektekben. A pályázatok értékelésében a rendszerszemléletű megközelítés, a valós felelősségvállalás és belső elköteleződés erősítése, a hiteles, őszinte és konstruktív kommunikáció, a folyamatszemlélet, a tapasztalati tanulás, a tanácsadó hitelessége és önreflektív működése, valamint az alkalmazott szervezetfejlesztési megközelítés és módszertan tudatossága és egyben rugalmassága egyaránt fontos szempontot jelentett.

 

A Szakmai Zsűri a projektek rövid bemutatását tartalmazó előzetes jelentkezések alapján öt projektet, illetve projekt csapatot hívott meg a döntőbe. Az ügyfelekből és szervezetfejlesztőkből álló projektcsapatok a döntő első részében (június – július – augusztus) egy 12-18 oldalas esettanulmányt készítettek, amelyben részletesen bemutatták a projektjüket az előzetesen kiadott szempontrendszer alapján.  A döntő második részében (szeptember – október) projekt bemutató workshopokra került sor. A műhelymunkák kiváló tanulási lehetőséget teremtettek a közönség számára azzal, hogy egyrészt bepillantást engedtek a projektek műhelytitkaiba, másrészt alkalmat adtak szervezetfejlesztési kérdések megvitatására

 

A workshopok közönsége és a Szakmai Zsűri külön értékelte a pályamunkákat. A két értékelés összegzésével alakult ki a végső sorrend. A győztes a Personal Hungary vezetőjétől és az SZMT társelnökétől veszi át a díjat. A Díjra esélyes döntős csapatok a következők: GROW Szervezetfejlesztési Tanácsadó Zrt. és Magyar Telekom, Gazdasági (CFO) terület; Maidan Consulting Kft. és Saint-Gobain Építőanyagkereskedelmi zrt.; Flow Consulting KFT. és  Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete; GROW Szervezetfejlesztési Tanácsadó Zrt. és AstraZeneca Kft.; Maidan Consulting Kft.- és a Café+Co Ital és Ételautomata Kft.

 

További információ: http://www.szmt.hu/legjobbodprojekt/

Frajna Piller Annamária, SZMT elnökségi tag, E-mail: fpa@t-online.hu