2020. 4. 7, kedd, Herman napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

Játék és varázslat, avagy hogyan lehet különlegessé tenni a pályázói élményt?

„Az emberi kultúra a játékban, játékként kezdődik és bontakozik ki“ – írja Huizinga a Játékos ember c. könyvében. Viccek, sakkjátszmák, tánc, művészet: a játék átszövi az emberek mindennapjait. Miért ne lehetne így az álláskeresés maga is szórakoztató?
Mikor a vállalatok folyamatosan keresik az újabb és újabb csatornákat arra, hogy elérjék a potenciális munkaerőt, nem szabad elfeledkezni arról, hogy a célcsoport számára élménnyé varázsoljuk az álláskeresés folyamatát. A pályázói élmény az utóbbi időkben felértékelődött. A folyamat akkor ér el pozitív hatást, ha már a vállalattal való első találkozás emléke maradandó. Az állásbörzéken, ahol a látogatók több száz cég kínálatát ismerhetik meg, a kiállítók számára létkérdés, hogy hány érdeklődővel tudnak interakcióba lépni. Ezért a legnagyobb rendezvényeken gyakran találkozhatunk izgalmas helyszíni aktivitásokkal, melyek a kiállítók standjaira csábítanak. A vállalatok még csak most ismerik fel a gamification igazi jelentőségét a személyügyi marketingben. Legyen szó szimulátorokról, társasjátékokról, kvízekről, a cél ugyanaz: játékosan tanítani, orientálni a vállalat felé az álláskeresőket. Az elmúlt években tapasztalhattuk, hogy nehéz újszerű, izgalmas aktivitásokkal jelen lenni az állásbörzéken, ám mindig találhatunk különlegességeket. 2016 tavaszán a HVG Állásbörzén valami igazán meglepővel szembesülhettek az érdeklődők az Audi Hungaria standjánál. Látszólag semmi szokatlan nem volt észrevehető, azonban hamar világossá vált, hogy furcsa dolgok történnek a helyszínen. Aki Csirmaz Andrást kereste meg álláskeresési kérdéseivel kapcsolatban, alaposan meglepődött, hiszen András rögtön varázslatot művelt. Szó szerint varázslatosat, hiszen a fiatalember valójában egy beépített bűvész volt, aki a HR-es kollégák tanácsai mellett trükkjeivel szórakoztatta a látogatókat.
A különleges produkcióról videó is készült:

A reakciókból jól kivehető, hogy aki részese volt a varázslatnak, olyan élményekkel tért haza, amelyekre garantáltan emlékezni fog!