2018. 8. 17, péntek, Jácint napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

Interjúkérdések és válaszok

– Mi a hobbija?
A hobbinkról, érdeklődési körünkről érdeklődni fura kérdésnek tűnhet, de a cégek egyre több a személyiségünket érintő kérdést tesznek fel napjainkban annak érdekében, hogy meggyőződjenek arról, jól tudunk majd beilleszkedni a szervezetükbe. Ezeknek az indirekt kérdéseknek kifejezetten az a célja, hogy olyan információkat szerezzenek meg rólunk, amit magunktól sosem árulnánk el.
Ez közel sem egy ártalmatlan kérdés. Olvasni fognak a soraink közt akár akarjuk, akár nem. Van azonban egy-két lehetőségünk a kérdés megválaszolásakor. Az egyik, hogy kerüljünk kapcsolatba a kérdezővel. Ez egy tökéletes lehetőség a kapcsolatba kerüléshez. Ezért úgy beszéljünk egy olyan hobbinkról, amivel a legtöbb ember azonosulni tud.
Először is, bármit is teszünk, semmi esetre se kövessük el azt a hibát, hogy a horgolásról vagy a ketrecharcról kezdünk el beszélni. Mindkét területnek különleges, egyedi rajongótábora van. A horgolás például öregesnek és maradinak tűntet fel minket. A ketrecharc miatt pedig attól tarthatnak a személyzetisek, hogy agresszív és erőszakos alakok vagyunk.
A másik lehetőségünk, hogy befolyásoljuk őket abban, hogy miként vélekednek rólunk, mint jelöltről. Ez egy lehetőség arra, hogy meggyőzzük őket energikusságunkról vagy értelmességünkről. A futás például jó. A túrázás és a séta is egy pozitív tevékenység. Az utazás szintén jó lehetőség. Az olvasás vagy bármilyen egyéb továbbképzés, tanfolyam szintén nagyszerű. A tanulás mint, hobbi mindig pozitívum. Azzal, hogy arról beszélünk, hogyan készülünk vizsgákra, hogyan tanuljuk meg az egyes leckéket azt közvetítjük, hogy hajlandóak vagyunk időt és energiát áldozni új dolgok megtanulására, kipróbálására. Különösen akkor fontos ez, ha idősebb jelöltek vagyunk.
Ne feledjük, még egy olyan kis dolog is, mint a hobbink, segíthet nekünk abban, hogy meggyőzzük a személyzeti vezetőt, hogy minket válasszon.
-Mik az erősségei és a gyengeségei?
A gyakorlatban ez a kérdés arra szolgál, hogy egy listát állíthassanak össze azokról a dolgokról, amik mellettünk illetve ellenünk szólnak a kiválasztás során. Ne engedjük át ezt a tevékenységet nekik. Nincs annál jobb dolog, mint amikor ennek a listának az összeállításában mi magunk is aktívan részt vehetünk az állásinterjú során. Fordítsuk a dolgot a saját javunkra, de semmi esetre se hazudjunk, csupán próbáljunk pozitívak maradni.
Az igazság az, hogy valójában tisztában vannak a kérdezők az előnyeinkkel és a hátrányainkkal, hiszen már olvasták az önéletrajzunkat. Ez a kérdés egy lehetőség a kezünkben arra, hogy befolyásoljuk a gondolkodásukat, és meggyőzzük őket, elmagyarázzuk nekik, hogy a kevesebb tapasztalat vagy éppen valamely hiányosság nem is olyan lényeges szempont az esetünkben. Más oldalról megközelítve rávilágíthatunk arra, hogy az erősségeink és gyengeségeink abszolút nem relevánsak a megpályázott munka szempontjából vagy éppen olyan erősségeink vannak, amikért bolondok lennének figyelmen kívül hagyni minket.
Ne feledjük, hogy nekünk kell eladni magunkat az állásra. Mi magunk vagyunk az értékesítendő termék. A cég HR menedzsere pedig a vásárló, akinek a te fizetésed jelenti azt a költséget, amit az áruért fizetnie kell. Miért is lennénk mi egy jó vásár a számukra?
Ahogy minden más esetben az állásinterjú során, úgy itt is legyünk tudatosak a válaszainkkal. Természetesen az erősségeinkkel könnyű dolgunk van, de a gyengeségeink megizzaszthatnak minket. Az egyik stratégiánk az lehet, hogy úgy beszélünk a gyengeségünkről, hogy közben megemlítjük azon erősségünket, amelynek köszönhetően fejleszthetőek vagyunk. Másik megoldás az lehet, hogy olyan gyengeségeket sorolunk fel, amiknek semmi köze sincs az adott munkához vagy éppenséggel csak segítségünkre van az adott munkakörben.
Saját magunknak kell prezentálnunk, bemutatnunk magunkat jelöltként, így rajtunk múlik milyen saját történeten keresztül győzzük meg az interjúztatókat a rátermettségünkről.
– Melyik teljesítményére/eredményére a legbüszkébb?
Ez egy nagyszerű interjúkérdés, de sajnos nagyon kevesen válaszolnak rá megfelelően. Az egyik legtipikusabb hiba, hogy az emberek ilyenkor a személyes életükből kezdenek el példákat felsorolni, mint a “van két gyönyörű gyerekem”. Nem számít, hogy ők példásan viselkednek, sosem verekednek és a szabadidejükben ételt osztanak a szegényeknek és épp most nyerték meg a Nobel-díjat, mert ezek egytől-egyig rossz válaszok. Mindenki szereti és büszke a gyerekére, de ez attól még nem helyes válasz a kérdésre.
Emlékeztetni kell magunkat, hogy egy állásinterjún ülünk, és a jó interjústratégia megköveteli, hogy mindennek, amit az interjú során mondunk, annak a megpályázott munkakörhöz kell igazodnia,arra kell fókuszálnia. Ez az amiért ott vagyunk!
A válaszunknak minden esetben közvetlenül kapcsolódnia kell a munkához, mint például ” Elnyertem az X díjat azzal az eredménnyel, amit 18 hónap munka után sikerült elérnem” vagy “megtaláltam a megoldást arra a problémára, amivel a cég már hosszú ideje küzdött”.
Mindenképpen munkával kapcsolatos díjak, elismerések, teljesítmények, sikerek kellenek! Amennyiben nem tudunk, elfelejtünk valamilyen munkával kapcsolatos dolgot mondani, akkor elveszíthetjük az állást, egy olyan jelölttel szemben, aki nem feltétlenül alkalmasabb jelölt nálunk, csak jobban tud fókuszálni magára a megpályázott állásra, mint a személyiségére vagy a családjára.
Az is hiba, ha valami olyan munkával kapcsolatos dolgot mondunk, ami nem releváns a megpályázott munkakör szempontjából. Például nem kell beszélnünk arról, hogy hogyan oldottunk meg egy technikai problémát, ha értékesítői állásra jelentkeztünk. Még akkor sem beszélünk róla, ha az a világ egyik legnagyobb megoldása volt, amihez nagy szakértelemre volt szükségünk, mert a személyzetist egyetlen egy dolog érdekli, hogy “El tudunk-e adni? Tudunk-e értékesíteni?”.
A kérdésre még interjú előtt fel kell készülnünk, és végig kell gondolnunk mik azok a dolgok, amikre az addigi munkáink során a legbüszkébbek vagyunk, és válasszuk ki azokat, amik a legvonzóbbak lehetnek az megpályázott munkakörrel kapcsolatosan. Az is megoldás lehet, ha végigolvassuk figyelmesen az álláshirdetést, és tisztázzunk magunkban, melyek azok az eredményeink amelyek passzolnak a megfogalmazott elvárásokhoz.
Válaszunkban említsünk meg példaként egy olyan történetet, ami közvetlenül kapcsolódik a megpályázott álláshoz. Részletesen fejtsük ki a történetünket és próbáljuk amennyire csak lehet számszerűsíteni az eredményeket. Ne féljünk dicsekedni, hiszen ez a kérdés csakis erre irányul.
HÁTTÉRINFORMÁCIÓK
Megtalálni a