2020. 4. 7, kedd, Herman napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

HVG HR Center aktualitások – Macro-Talent 2015-2017 kutatás

Számos területen fennmaradó diplomás szakemberhiány, a friss végzettekkel szembeni fenntartások, hiányos vállalati tervezés. Ezek a megállapítások is szerepelnek abban a kutatásban, amelyet a HVG HR Center megbízásából végzett a GVI és az Aon Hewitt. Az elkövetkező évek közép- és nagyvállalati diplomás munkaerő szükségletét feltáró prognózistól a megbízók azt remélik, hogy a cégeknek a tervezéshez hasznos eszközt ad, a diplomásoknak pedig a jövőbeni elhelyezkedésük esélyeit növelő tanulságokat fogalmaz meg.

A „Macro-Talent 2015-2017” című kutatás felmérte az elkövetkező évek közép- és nagyvállalati diplomás munkaerő-szükségletének és a felsőoktatás szakember kibocsátásának viszonyát. Az országos kutatás közel 500 vállalat írásbeli megkérdezésével, közép- és felsővezetői interjúkkal, valamint a felsőoktatásra vonatkozó nyilvánosan elérhető adatbázisokkal és szakanyagokkal történt egybevetésével készült.

A nagyszabású kutatás megvalósításával a szervezők a diplomás munkaerő-kereslet és kínálat viszonyának feltárását, a strukturális problémák időbeni azonosítását és a legjobb vállalati tapasztalatok megosztását célozta.

A kutatást szakmailag az Aon Hewitt fogta össze, az adatgyűjtést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (GVI) bonyolította le. A riport a vett mintából kiszámított, országos szinten reprezentatív eredményeket mutat.

A felmérésről részletes elemző riport is készült közel 300 oldal terjedelemben, mely megvásárolható a HVG HR Centeren keresztül:
Tel.: 06 1 436 2031
E-mail: jobline@hvg.hu

A HVG több mint három évtizede a karrierépítésben is elkötelezett partnere mindazoknak, akik a magyar munkaerőpiac résztvevőiként a megfelelő kvalitások birtokában lévő munkatársakat, vagy az életcéljuk beteljesítéséhez megfelelő munkahelyet keresik.

A HVG HR center célja, hogy a HR-eseknek és a fejvadász cégeknek szóló szolgáltatásainkat összefogjuk, és egyidejűleg ajánljuk az Ön figyelmébe. Segítségünkkel célzottan, gyorsabban és költséghatékonyan találhatja meg a keresett szakembert, pályakezdőt vagy felsővezetőt, csupán a megfelelő eszközt kell kiválasztania portfóliónkból.

Portfólió

A HVG HR Center szolgáltatásai között HR-esként mindent megtalál, amire szüksége lehet:
képzett, fiatal, agilis munkaerőt, szakképzési lehetőségeket, hirdetési felületet – komplex megoldásokat, amelyekkel pontosan el tudja érni célcsoportját.

A HVG HR center portfóliója:

HVG hetilap
Jobline.hu és jobline.hu mobilon
hvg.hu
HVG Állásbörze – hazánk legnagyobb állásbörzéje
Jobline Karrier Plusz – évkönyv pályakezdőknek
HR Plusz – HR-es szakmai évkönyv
HVG Könyvek – szervezetfejlesztési és karrierkönyvek
Eduline.hu – vezető oktatási portál