TÖBB, MINT VÍVÁS!

Új, izgalmas programmal színesedett a hazai élmény jellegű tréningek piaca. Magyarország legeredményesebb olimpiai sportága, a kardvívás ezentúl vállalati tréningként is elérhető. A Pézsa Tibor Vívóakadémia szakedzői és kreatív HR tanácsadók segítségével fejleszthetjük például hatékonyságunkat, de akár vezetői készségeinket is.
(2013. augusztus 21. – sajtóközlemény)

 

A kardvívás izgalmas, elegáns, tradicionális olimpiai sport, amelyben a koncentráció, a stratégia és a taktika egyaránt szükséges a sikerhez. A vívás megtanít az ellenfél tiszteletére, fejleszti a koncentrációt, az előrelátás, tervezés készségét, amelyek kulcsfontosságúak az üzleti életben is. Mindemellett egy szórakoztató sportág, mely garantáltan emlékezetes élményt nyújt.

 

Ezért döntött úgy Kósa Miklós kardvívó és Nagy László edző és HR tanácsadó, hogy egy nem hétköznapi programot állítanak össze, melyben a résztvevők egy egészen új tanulási folyamatnak lehetnek a részesei – ráadásul a hazánkban nagy múltra visszatekintő sportág keretein belül. „A kardvívás kivételes és máshol nehezen fejleszthető készségek megszerzésében nyújt segítséget” – mondja Nagy László, volt kardvívó, jelenleg HR tanácsadó.  „Megtanítja, hogyan lehet nyomás alatt teljesíteni, kiderül, kire milyen hatással van a feszültség, a versenyhelyzet, a kiélezett szituáció. A kardvívás megtanít arra, hogy keményen küzdve, koncentráltan és lelkesen bármilyen helyzetből lehet fordítani. Megtanít arra is, hogy a lefektetett szabályokat hogyan tudjuk a magunk javára fordítani. Ezekre a tapasztalatokra pedig a hétköznapi munka során az üzleti életben hatalmas szükség van.” – teszi hozzá.

 

A tapasztalatok szerint a kardvívó-tréning a munkatársak és vezetők hatékonyságát és munkaminőségét látványosan növeli. A hagyományos csapatépítő vagy készségfejlesztő tréningek legtöbbje mára kiüresedett, s az irodába visszatérve kiderül, minden maradt a régiben. A szervezők szerint a kardvívás azonban valóban javítja a kommunikációt, összekovácsolja a csapatot, növeli a motivációt. A résztvevők egy vívóbemutatót követő elméleti és gyakorlati oktatás után elektromos találatjelzővel, valódi páston gyakorolhatnak, az oktatás színvonalát pedig a BSE Pézsa Tibor Vívóakadémia szakedzői garantálják. A részvételhez sport múlt nem szükséges, bárki, bármilyen edzettségi állapottal elkezdheti, sérülésveszély nincs.

„A vívó feladata, hogy a megszerzett ismeretanyagból a legjobb megoldást válassza ki”- hangsúlyozza Kósa Miklós volt válogatott vívó, szakedző. „Mindenre van megfelelő válasz. Ha az ellenfél gyorsabb, akkor okosabbnak, ravaszabbnak kell lenni. Ha az ellenfél okosabb, akkor technikailag kell precízebbnek lenni. A folyamatos koncentráció, a sakkhoz hasonlító taktika és a fizikai inspiráció teszik igazán különlegessé ezt a tréninget. ” – fűzi hozzá.

Napjainkban sok vállalat a divathullámok alapján dönti el a tréningek formáját, programját. A „Több, mint vívás!” ötletgazdái azonban nem egy ”múló őrületben” gondolkodnak. Hisznek abban, hogy nem önmagában az élmény formál át, hanem annak valódi megértése, és a megértésen alapuló tudatos változtatások.

xxx

 

 

További információk:

Hering Orsolya (orsolyahering@gmail.com, +36 20 978 5080) – sajtókapcsolatok

 

Kósa Miklós (kosamiklos@yahoo.com, +36 20 552 6249) – válogatott kardvívó, többszörös magyar bajnok; tanítványai hazai és nemzetközi eredményekkel büszkélkedhetnek gyermektől a veterán korosztályig

 

Nagy László (soproni.nagy.laszlo@gmail.com, +36 30 488 6035) – HR-es, volt kardvívó, egyetemi bajnok; a sport mellett több, mint 8 éve vállalati HR területen dolgozik

Pézsa Tibor  Vívóakadémia – az akadémia évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a hazai és nemzetközi kardvívásban, korosztályos válogatott Világ, Európa bajnok, olimpikon sportolók kinevelésében, emellett élen jár a versenyzőket felkészítő vívómesterek képzésében, szakmai fejlesztésében is. A profi versenyzők felkészítése mellett néhány éve elkezdődött a felnőtt/amatőr vívók képzése, amelyben szintén szép sikereket értek el az amatőr, vagy öregfiúk versenyeken induló vívók.