Itt otthon vagyok

Bár a munkája miatt ideje javarészében utazni kényszerül, Sari van Poelje azt mondja, mégis egyfajta otthonra talált itt Budapesten. „Több időt töltök itt, mint bárhol máshol” – állítja. Nemrégiben, amikor ismét itt járt, hogy az Intact Akadémián keresztül kínált tréningeket megtartsa, tanácsadói és coaching-feladatainak eleget tegyen, leültünk, hogy megkérdezzem, mi foglalkoztatja mostanában, mi izgatja, mi tölti ki a figyelmét.

 

Sari több mint 20 éve jár Magyarországra, hogy egyéneknek és cégeknek képzéseket tartson. Nyilvánvaló, hogy ennyi év alatt itt is igen sok minden megváltozott. Egyvalami azonban máig ugyanaz: “Az embereknek most is szükségük van arra, hogy coachinggal és szupervízióval támogassuk a maradandó viselkedésváltozást a szervezetekben” – mondja nevetve Sari. Ez az egy dolog soha nem is fog megváltozni. És hogy ennek mi az oka – ez alkotja munkájának a velejét.

 

Az embernek alapvető igénye, hogy folyamatosan fejlődjön és tanuljon. Ez az, amit Sari annyira szeret a TA-ban, azaz a tranzakcióanalitikus elméletben, amelyre képzői és tanácsadói munkáját alapítja. A TA olyan védett, komfortos terepet kínál az embereknek, ahol hatékonyan véghezvihetik mindazt a belső fejlődést és változást, amelynek szükségét érzik az életükben és a munkájukban.

 

A TA lényegében arra alkalmas, hogy mindenkiből kihozza a legjobbat, ami benne van. Ráébreszti az embereket arra, hogy igenis tudnak változni és hogy ezt a változást képesek saját maguk uralni és megvalósítani. A TA minden ember kezébe olyan eszköztárat ad, amellyel finomhangolni tudja saját magát és megválaszhatja, melyik úton akar haladni.

 

Vajon hogyan vélekedik Sari arról, hogy a mai céges világ számára miben áll a TA legnagyobb előnye és haszna? Általánosságban két oka szokott lenni annak, ha valaki coachingot kér. Az egyik a konkrét, közvetlen kényszerítő körülmény, a másik “az elakadás általános érzése” (van Poelje, handout, 2013). A konkrét, közvetlen kényszerítő körülmény lehet olyan traumatikus élmény, mint egy közelálló, szeretett személy elvesztése, a munkahely elvesztése vagy betegség. Az ilyen esetben a coaching célja, hogy olyan megtartó környezetet biztosítson a kliens számára, amely biztonságot és támogatást ad neki, illetve bizonyos esetben terápiába utalja.

 

Sokkal gyakoribb azonban, hogy egy coaching-kliens azért fordul hozzánk, mert azt érzi, hogy elakadt. Régi, bevált, “ismerős” mintái, amelyek régen sikeresnek bizonyultak, ma már nem segítenek rajta. Ez történhet például amikor valaki  az életében válaszúthoz ér, például munkahelyet vált, véget ér egy párkapcsolata vagy éppen új kezdődik, illetve ha – akár vezetőként – új önfejlesztési útra lép. Ebben az esetben a TA rendkívül értékes eszközt jelent, hiszen ebben az elméletben minden fogalom valamilyen viselkedésmintát  ír le. Például énállapoton gondolatok és érzések mintázatát értjük, a velük együttjáró viselkedésmintával együtt. A tranzakció egy inger és egy arra adott válasz egysége. Játszmán egy problémamegoldásra alkalmatlan viselkedési mintázatot értünk, amely ismert “nyereséghez” fut ki. Sorskönyvön pedig egy olyan történetet, amelynek van eleje, közepe és bejósolható vége.

A TA ily módon kipróbált és bevált fogalmi készletet kínál a mintázatok megértésére, és arra is megtanít, hogyan eszközölhetünk olyan intervenciókat, amelyek valódi áttörés kiváltására alkalmasak, és amelyek segítségével megtörhetjük az akadályozó mintázatokat és új, egészséges mintákat üzemelhetünk be. A TA-t sikerrel alkalmazzák az oktatásban, a pszichoterápiában, a coachingban és a tanácsadásban, hiszen az egyéni, csoport- és szervezeti szint leírásához egyaránt kínál fogalmakat. Így a helyzetek széles skáláján alkalmazható a legkülönfélébb problémák megoldásában.

 

Nemrégiben Sari új gondolatkörrel: a PhD-dolgozata témáját adó csapatagilitással kezdett foglalkozni, amely most is nagyon izgatja. Ha az ember mint egyén a legjobbat hozza ki magából, az magában is komoly teljesítmény. De ilyen egyénekből csapatot formálni – az már egészen más szint. “Nem kis feladat!” – mondja Sari. Ennek az élménynek ad hangot számtalan HR-menedzser és cégvezető.

 

A következő év során induló új Csapat-coaching tréningsorozat és céges tanácsadói munkái révén Sari megújult lelkesedéssel veti magát ebbe a témába. A Csapat-coaching Akadémia több országban is meghirdetésre kerül a következő évben (lsd. intact1.com).

 

Természetesen az Intactnál továbbra is mindenki számára terítéken van a TA101-es bevezető kurzus ugyanúgy, mint a már bevált kétéves alapképzés, a TAO1 és a TAO2.

Hogy Sari szerint miért vonz ennyire sok embert a TA? „Mert működik” – feleli nemes egyszerűséggel, majd hozzáteszi: „és szórakoztató”.

Miután az Intact tanulói és privát ügyfelei között ugyanúgy vannak felsővezetők, mint mediátorok, egyetemisták és mikrovállalkozók, minden jel arra utal, hogy tényleg így áll a dolog.

 

Sari egyik volt hallgatója így emlékszik vissza az Intactnál szerzett élményeire „[Sari] állandóan gondolkodásra és önreflexióra ösztönzött.” És hogy milyen érzés ezt a visszajelzést hallani? „Fantasztikus!” – kiált föl Sari. Hiszen mindennek, amit csinál, ez az egyik legfontosabb célja. Az első lépés mindig az, hogy az embereket  rávegyük, hogy a saját fejükkel gondolkodjanak és megértsék magukat. Csak erről az alapról tudnak elkezdeni előre mozogni, másokat megérteni, és a lehető legjobbat kihozni a környezetükből. „Adhatunk az embereknek eszközkészletet, de az már mindenkin rajta áll, hogy ezt a sajátjává teszi-e.” Meg kell tanulniuk azt is, hogy személyesen mely eszközökre van leginkább szükségük. Ez lesz aztán a saját készlete a saját élete karbantartásához.

Azt kérdezem Saritól, vajon érzi-e, hogy Magyarország előrelépett az elmúlt két évtized alatt. „Magyarország óriásit fejlődött és nagyon izgalmas volt ezt végignézni. Az országban működő 32 coaching-iskolából több mint tízet az én egykori tanítványaim működtetnek.”

Azt gondolom, nekünk itt Magyarországon van okunk rá, hogy hálásak legyünk Sarin