Egy igazi HR Élmény
Görgess
Menü

A társadalomtudatos vállalat szerepe

A Deloitte több éve rendszeresen elkészíti nemzetközi Globális Humán Erőforrás Trendek kutatását, többek között – számosságában minta alapjául szolgáló – magyar üzleti és HR vezetők megkérdezésével.

Mik voltak a legfontosabb trendek a humán erőforrás menedzsment területén 2018-ban? Mit kell tenniük a cégvezetőknek ahhoz, hogy vállalataik ki tudják aknázni a kínálkozó lehetőségeket?

A munka világa drámai átalakuláson megy keresztül, amelynek hátterében a technológiai és demográfiai változások, valamint a munkaerő folyamatosan átalakuló elvárásai állnak. Ennek hatására az elmúlt időszakban a vállalatok attitűdjében komoly változás volt megfigyelhető, és gyökeresen átalakult a társadalomban betöltendő szerepük is.

A Deloitte Globális Humán Erőforrás Trendek 2018 kutatása, 140 országból több mint 11.000 cégvezető és HR vezető megkérdezésével, tíz olyan területre világít rá, amelyre a vállalatoknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk annak érdekében, hogy hatékonyabban tudják megszervezni, irányítani, fejleszteni és összehangolni a munkavégzést.

A kutatás eredményeiről készült elemzés itt olvasható:

Deloitte Human Capital Trends Survey 2018

Az Országos HR Konferencia és Kiállításon pedig már a legújabb felmérés, a Globális Humán Erőforrás Trendek 2019 eredményeit mutatom be mindazok számára, akik érdeklődéssel figyelik a trendek változását.

Csépai Martin

igazgató

Deloitte Magyarország

Hogy állunk a bizalommal?

– ahogy ti látjátok Nyílt, őszinte kommunikáció. Meghallgatás. Közös vízió. Elkötelezettség. Átláthatóság. Többek között ezeket az értékeket emelték ki Szakmai Fórumunk résztvevői, amikor arról kérdeztük őket, mi segítheti leginkább a…

Tovább

HRmónia – SZÓLjunk bele együtt a jövőbe!

A mi szakmánkban az a csodálatos, hogy lehetőségünk van a szervezetek, csapatok „újrahangolását” és újra hangolását is támogatni. Ennek alapja, hogy időről-időre „belehallgatunk az ÉteHRbe”. Mit is jelent ez? Azt,…

Tovább

HR-esek! Ezek a fizikai és a non-desk munkaerő megszólításának aranyszabályai

Gondot okoz a munkaállomással és céges e-maillel nem rendelkező munkavállalók megszólítása? Nem tudod, mi lehet a megtartásuk kulcsa? Mi eszközt adunk a kezedbe! A fizikai és a non-desk (munkaállomással nem…

Tovább