Ne maradjon le róla!

XXVII. Országos HR Konferencia és Kiállítás

2017-ben immáron 27. alkalommal kerül megrendezésre az Országos HR konferencia és kiállítás és büszkék vagyunk arra, hogy a konferencia iránti érdeklődés, a szakmai közösség iránti igény egyre erősebb.

Aktuális témák

Környezet és kihívások | Stratégiai HR újratöltve | Befogadó környezet | A ma szervezeti kihívásai | Mennyit ér az ember | Nekünk igazán fontos a munkavállaló | Sikeres és vonzó munkáltatók

Alakítsuk a jelent...

…hogy legyen jövőnk. Idei konferencia címünk nem szlogen, mély szakmai-tartalmi elköteleződést hordoz. Ebben az évben különösen figyelünk arra, hogy mind állami vállalati, mind multinacionális, mind nagyvállalati és KKV oldalról is érkezzenek jó gyakorlatok, használható megoldások.

Szakmai előadások

Változatos és magas szintű szakmai programot, hagyományos közösség ápolást, tudatos kapcsolatépítést és egy újabb feledhetetlen konferenciát ígérünk meglepetésekkel

Regisztráció

60 perc

Meglepetés program

 

15 perc

KÖRNYEZET ÉS KIHÍVÁSOK

Szűts Ildikó

HR személyes képességek, HR pozíciók a világban, szervezetek a világban

20 perc

Szűts Ildikó

az OHE elnöke Szűts Ildikó közel 25 éve foglakozik a HR szakterület kihívásaival. 1992-ben megalapította a Human Investment Tanácsadó Kft-t, számos nemzetközi nagyvállalat humán rendszerének magyarországi implementációját vezette, támogatta. 11 évig volt a Magyar Posta Zrt. vezetője, 2010 és 2014 között az OTP Bank Nyrt. elnöki főtanácsadójaként dolgozott.2014-ben 23 éve alapított tanácsadó cége keretében tért vissza a tanácsadói pályára. 2007. óta az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke, a Pécsi Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem címzetes docense. 2011-ben ő kapta az Amerikai Kereskedelmi Kamara Women of Excellence díját.

Dr. Palócz Éva

A magyar munkaerőpiac kihívásai makrogazdasági összefüggésben

25 perc

Dr. Palócz Éva

Vezérigazgató, Koping Tárki Zrt. Palócz Éva PhD. közgazdász, a Kopint-Tárki Konjunktúra Kutató Intézet Zrt. vezérigazgatója. Kutatási területe a makrogazdaság, fiskális és monetáris politika, fejlesztéspolitika. Ezekben a tárgykörökben számos könyvfejezet és szakmai cikk szerzője. Az ELTE óraadó tanára.

Ménesi Éva

A magyar munkavállalók életminősége

25 perc

Ménesi Éva

vezető főtanácsos, Központi Statisztikai Hivatal - Életszínvonal statisztikai felvételek osztálya A mai Corvinus, akkor még Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem közgazdász diplomát, s az óta eltelt időben többé kevésbe mindig adatokkal foglalkoztam. Mindig fontos volt számomra, hogy a számok mögött az emberekről, jelenségekről, társadalmi folyamatokról tudjak képet nyújtani. 2004-óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen, ahol a magyar háztartások jövedelemi- és fogyasztási helyzetével, életkörülményeit vizsgáljuk.

Tátrai Márk

Hová tűnt a magyarok munkakedve?

25 perc

Tátrai Márk

Kutatásvezető, GKI Gazdaságkutató Zrt. 3 éve dolgozom a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nél. Több éve foglalkozom a munkaerőpiaci folyamatok részletesebb elemzésével, részben emiatt is választottam a Budapesti Corvinus Egyetem emberi erőforrások szakát, ahol idén diplomáztam. Kutatásaimnak is köszönhetően több nemzetközi konferencián adtam elő (Párizs, Koppenhága).

Kávészünet

15 perc

STRATÉGIAI HR ÚJRATÖLTVE

Krizsán Erika

Üzleti trendek és a HR szerepe

25 perc

Krizsán Erika

ügyvezető igazgató, ERKY International Consulting

Ábri Judit MA, MCC - és Jagudits Ákos

Vezetők, akiknek fontos a HR – nemzetközi kutatás és a magyar valóság

25 perc

Ábri Judit MA, MCC - és Jagudits Ákos

executive coach, Coaching Határok Nélkül (CHN) alapító, CHN Nemzetközi Coach Iskola partner MCC (Master Certified Coach) coach vagyok elsőként Magyarországról megszerezve ezt a legmagasabb nemzetközi ICF coach minősítést. Az International Coach Federation (ICF) nemzetközi coach vizsgáztatójaként dolgozom 2013 óta. 2017 elején coachingból mester diplomát szereztem a londoni Middlesex Egyetemen (MA Professional Practice in Coaching). A Coaching Határok Nélkül (CHN) vezetőfejlesztési és képzési program sorozat szervezőjeként 2011 szeptembere óta tevékenykedem, a CHN Nemzetközi Coach Iskolát 2014 óta vezetem, ami ICF ACSTH nemzetközi szintű coach képesítést nyújt. Jagudits Ákos - Osztályvezető, Magyar Suzuki Corporation Ltd. A HR szakember jelenleg a Magyar Suzuki Zrt. Emberi Erőforrás és Társasági Támogatás igazgatója, felsőfokú tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen végezte, ahol filozófia előadói, majd személyügyi szervező és szakokleveles munkajogi tanácsadói egyetemi diplomákat szerzett. 12 éve kvalifikált, okleveles tagja a brit Személyzeti és Fejlesztési Intézménynek (CIPD; www.cipd.co.uk), a Személyügyi Szervezők Európa legnagyobb professzionális testületének.

http://www.coachinghataroknelkul.hu

Sági György

A trendi HR vezetői profil Magyarországon 2017-ben

20 perc

Sági György

hálózatelemző-menedzsment tanácsadó, Bondweaver Közel két évtizede foglalkozom menedzsment tanácsadással, amely során a hálózatelemzést, mint szemléletet és módszert alkalmazom kritikus üzleti problémák megoldására.

http://www.bondweaver.com

EBÉDSZÜNET

45mins

Győriné dr. Czeglédi Márta

A városnak úgy kell kinézni, hogy látványában is vonzó legyen a befektetőknek. És a munkavállalóknak?

25 perc

Győriné dr. Czeglédi Márta

Polgármester, Jászfényszaru 1982 nyarától dolgozom a közigazgatásban, először, mint a Községi Közös Tanács VB titkára, 1990-től, mint polgármester. Jogi szakvizsgát 1988-ban tettem. Jelenleg is abban a megtiszteltetésben van részem Jászfényszaru lakosai részéről, hogy immár 26 éve a település polgármestere lehetek. Munkám elismeréseként megkaptam 1994-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje Polgári tagozat kitüntetés, valamint 2010-ben az Önkormányzati Minisztertől a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát.

Kocsi Ilona a BOOM Magazin főszerkesztőjének vezetésével

PRÉMIUM munkahelyek kerekasztal – Kocsi Ilona, a BOOM Magazin főszerkesztőjének vezetésével

A kerekasztal résztvevői: Lakatos Ágnes - SMR Hungary Kft. Levendel Áron - társ-alapító és ügyvezető - Kaptár Irodák Kft. Göröcs Lili - Profession.hu Kft.

45 perc

Kocsi Ilona a BOOM Magazin főszerkesztőjének vezetésével

KÁVÉSZÜNET A SZEKCIÓTERMEKBEN

10 perc

A MA SZERVEZETI KIHÍVÁSAI- 4 SZEKCIÓBAN

Dr. András Klára

1/a. SZEKCIÓ – „Bridging the gap” – Hogyan építsünk hidat a szakadék felett?

25 perc

Dr. András Klára

Humánerőforrás igazgató, Egis Gyógyszergyár Zrt.

Tarnai Tamás

2/a. SZEKCIÓ – Növekvő szervezet – növekvő HR kihívások

30 perc

Tarnai Tamás

Emberi Erőforrás és Társasági Támogatás igazgató, Apollo Tyres Hungary Kft. Tarnai Tamás földrajz, történelem, geológia szakon végzett a Szegedi Egyetemen. Karrierjét kutató- és bányageológusként kezdte. Különböző vezetői megbízatásait követően 2006-ban, a MOL-ban került először HR területre. Mielőtt 2016. őszén az Apollohoz igazolt, öt és fél évig volt a Magyar Suzuki Zrt. Emberi Erőforrás és Társasági Támogatás igazgatója. A munkavállalók motiválásának kérdésköre és az ezzel kapcsolatok kutatások, illetve kérdések állnak hozzá a legközelebb.

http://traditional.apollotyres.com/hu-hu/

Somogyi András

3/a. SZEKCIÓ – Új utakon a HR szervezet

25 perc

Somogyi András

HR igazgató, Robert Bosch Kft.

Horváth Krisztina

4/a. SZEKCIÓ – Emberi vagy Digitális HR? – Beszéljünk róla!

Amikor a HR a digitalizáció útján folyamatosan fejlődik, megújul, mi marad az ember szerepe a folyamatokban? Kialakulhat-e a bizalom, fontos-e az érzékenység? És milyen a munkavállalói élmény? Nézzük meg mindezt a teljesítmény és tehetségmenedzsment folyamatokon keresztül az SAP-nál.

25 perc

Horváth Krisztina

HR igazgató, SAP Hungary Kft. Horváth Krisztina több mint 10 éve támogatja az SAP helyi és regionális részlegeit, mint HR Business Partner, és már negyedik éve vezeti Magyarország egyik legnagyobb szoftvercégének HR részlegét. Nevéhez fűződik a hazai HR folyamatok automatizálása, több száz ember felvétele, beintegrálása az SAP kultúrájába, valamint a cégen belüli HR business partnerség tartalommal való feltöltése. A szakember hitvallása szerint a HR folyamatosan változik annak érdekében, hogy támogatni tudja a változó üzletvitelt, és az ezzel módosuló igényeit, ezért a HR-eseknek is rendre az innovációt kell keresniük

Horváthné Borsodi Mónika

1/b. SZEKCIÓ – Hogyan ugortuk át a generációváltás akadályát? – egy utódlás tapasztalatai az utód szemszögéből

25 perc

Horváthné Borsodi Mónika

Tulajdonos és ügyvezető igazgató, Borsodi Műhely Kft. és Borsodi Fémmegmunkáló Kft. Családi tulajdonú vállalatcsoport második generációs ügyvezetője, gépészmérnök és gazdálkodási szakmérnök. Vállalataiknál a gazdasági és személyügyi csoportok tartoznak igazgatása alá. Érdeklődési köröm az ügyvezetésen túl jelenleg a kis- és középvállalatok generációváltásának támogatása és a fiatalok pályaorientációja témakörökkel egészül ki.

http://www.borsodimuhely.hu/

Fluck Benedek

2/b. SZEKCIÓ – Növekvő szervezet – növekvő HR kihívások

30 perc

Fluck Benedek

HR igazgató, Borg Warner Oroszlány Kft. A BorgWarner Oroszlány Kft. HR/EHS/GS igazgatója, a Janus Pannonius és a Gödöllői Agrártudományi egyetemeken szerzett HR és tanácsadói diplomákat. Közel 20 éve HR vezető elsősorban az autóiparban szerzett tapasztalatot a Lear Corporation és a Bosch Csoport színeiben. Négy éven keresztül az MVM Csoport Humán erőforrás vezérigazgató-helyetteseként dolgozott a hazai cégcsoport csoportszintű HR működésének megalapozásán. Az elmúlt 1,5 évben Interim HR igazgatói és változatos tanácsadói feladatokat vállalt. A céljaink ismeretében vagyunk képesek kitartással alkalmazkodni az állandó változó körülményekhez, ez növekvő, egyben változatos feladatot jelent a HR számára.

Demeter Judit

3/b. SZEKCIÓ – Új utakon a HR szervezet

30 perc

Demeter Judit

HR igazgató, Glencore Agriculture Hungary Kft. Egy éve a Glencore magyarországi cégcsoportjának HR igazgatója, korábban 16 évig HR és marketing igazgatóként dolgozott egy francia olajipari vállalatnál. Fontos számára a csapatmunka és a támogató vállalati légkör, amelyben a dolgozók elkötelezetten valósítják meg a célkitűzéseiket. A HR szervezet és szolgáltatások fejlesztését, a változó környezethez igazítását tartja egyik legfontosabb feladatának.

Dr. Bauer Dávid

4/b. SZEKCIÓ – Digitális “tangó” – kettőt előre, egyet hátra?

Megvalósult HR Digitális Transzformáció - Lehetséges-e a digitális eszközök segítségével azonnal célt érni? Vagy a HR számára az egyedüli út az állandó keresés és újabbnál újabb eszközök implementálása? Mit vár el tőlünk az üzlet? Erre keressük a választ.

25 perc

Dr. Bauer Dávid

Dr. Bauer Dávid, MOL Magyarország HR igazgató. 10 éve dolgozik a MOL Csoportnál, több MOL Csoport leányvállalat (bel-és külföldön) HR vezetői pozícióját töltötte be az elmúlt időben, illetve az utóbbi 3 évben vezette a MOL Magyarország HR Business Partner szervezetét. 2017.04.01-től MOL Magyarország HR igazgató. Csapatával nagyságrendileg 8000 munkavállaló számára nyújtanak napi szinten HR szolgáltatást. Vallja: az üzlet és az üzleti környezet átfogó ismeretén keresztül válhat a HR stratégiai szervezetté.

Pintér Katalin és Niszkács Anna

1/c. SZEKCIÓ – Generációk a vezetésben

20 perc

Pintér Katalin és Niszkács Anna

Ügyvezető, tulajdonos, - Gerbeaud Gasztronómia Kft. Értékesítési és marketingigazgató - Gerbeaud Gasztronómia Kft.

RÓLUNK ÉS NEKÜNK SZÓL

Tari Annamária

Ki a fontos én, vagy én?

30 perc

Tari Annamária

klinikai pszichológus, pszichoterapeuta

KÖNYV DEDIKÁLÁS

Fröccs terasz/Wellness

60 perc

GÁLAVACSORA

G&B zenekar

Gál Tamás

SPEEXX E-HR Reggeli / Do you SPEEXX? L&D trendek a digitális tanulás világában

Kezdj velem reggel. Nem lesz e-mentes. Tele vele, de szerencse, ezt nem enned kell. Eszmecsere, terefere. Eszegetve, csevegve.

60 perc

Gál Tamás

Partner, HumanIQ Consulting. Ezúton invitállak egy E-HR reggelire, ahol a digitális tanulásról, a mérhető nyelvi fejlődésről, a mobil és online eszközökön keresztüli képességfejlesztésről beszélgetünk. A SPEEXX 60 országban 8 millió felhasználónak segít angol, német, francia, olasz és spanyol nyelveken megbízhatóan és magabiztosan kommunikálni. 2017-től már Magyarországon is elérhető a többek között a Vodafone, Generali, Ericsson, Saint-Gobain által már kiválasztott szolgáltatás.

Vécsey Zsadány

ÉBRESZTŐ – Gamification

30 perc

Vécsey Zsadány

Alapító, ALEAS Simulations Inc.

MONDD MENNYIT ÉR AZ EMBER…

Sághy András

Hogy fizetik ma a magyar munkavállalót?

20 perc

Sághy András

Country Manager, Kienbaum Executive Consultants Kft. "Pályája globális, amerikai fejvadász cégeknél indult, 17 éve pedig a Németországban piacvezető Kienbaum Consultants International magyar leányvállalatának country managere. A fejvadászat mellett 12 éve menedzsment diagnosztikával is foglalkozik (audit, AC/DC). Az emberarcú, etikus megoldások elkötelezett híve, a projektek kínálta változatosság mellett pedig mind a mai napig nagyon élvezi a mély és komoly – vagy éppen vidám – beszélgetéseket mind megbízói, mind jelölti oldalon.

https://www.kienbaum.com/en/budapest

Fata László

Újgenerációs kompenzáció

20 perc

Fata László

cafeteria szakértő, Cafeteria TREND magazin, továbbá az OHE elnökségi tagja Fata László cafeteria szakértő, a Cafeteria TREND magazin alapítója, szerkesztője az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnökségének tagja. Az elmúlt 12 évben több mint 70.000 munkavállaló cafeteria rendszerébe szólt bele közvetlenül. A tanácsadói tudását a magazin mellett több száz fős konferenciákon, hírlevelében, egyetemeken, (BME, PTE, SZIE, KRE) és eddig megjelent két könyvében osztja meg az érdeklődőkkel.

http://www.cafeteriatrend.hu

Lovas Zoltán

Transzparencia mindenek előtt

20 perc

Lovas Zoltán

Cégvezető, Nexon Kft. Lovas Zoltán 2016-tól a NEXON cégvezetője, feladata a szervezet operatív irányítása, a stratégiai és üzleti tervek megvalósítása. Ezt megelőzően a NEXON ágazati igazgató pozícióját töltötte be, illetve IT-tanácsadóként dolgozott. A mérnök végzettségű szakember 2004 és 2010 között a Lufthansa Systems Hungária Infrastructure Services Üzletágának business unit vezetője volt. Korábban a Siemensnél projektmenedzserként, IT-tanácsadóként, illetve szegmensvezetőként dolgozott.

Kávészünet

20 perc

NEKÜNK IGAZÁN FONTOS A MUNKAVÁLLALÓ

Dorozsmai Éva

“Emberi léptékek”- minta értékű HR szakmai megoldások

30 perc

Dorozsmai Éva

Humán erőforrás vezérigazgató helyettes, MÁV Zrt.

Grócz Mária

Unortodox megoldások

20 perc

Grócz Mária

Közép- és Kelet-Európáért felelős HR vezető, BT Global Services Grócz Mária 2007 óta tölti be a BT (British Telecom) Global Services Közép- és Kelet-Európáért felelős HR vezetői posztját. Nevéhez fűződik a vállalat helyi HR stratégiájának kialakítása, valamint a BT szolgáltató központ legfontosabb emberi erőforrás projektjeinek kidolgozása és bevezetése.

Vida Andrea

Teljesítményfejlesztési rendszer – a visszajelzés új kultúrája

20 perc

Vida Andrea

HR menedzser, GE Healthcare

Urbán Anita

Megnyerni a Z generációt

20 perc

Urbán Anita

HR igazgató, Grundfos Magyarország Kft.

EBÉDSZÜNET

45mins

Kádár Balázs -felvezetés

MEGTALÁLLAK ÉN…..- SIKERES ÉS VONZÓ MUNKÁLTATÓK STORY TELLING FORMÁBAN

A Magyar Public Relations Szövetség (MPRSz) a tavalyi évben második alkalommal írta ki Employer Branding Awardot, azaz a Példaértékű Munkáltatói Márkaépítés Díját. Az MPRSz Employer Branding Tagozata a pályázatot azzal a célkitűzéssel hirdette meg, hogy a legjobb hazai munkáltatói márkaépítési gyakorlatokat jutalmazza, bemutassa és megismertesse a szakmai közönséggel.   Az Employer Branding Award 2016 legjobb pályaműveinek bemutatkozása;

  • Generali Biztosító - fődíj (nagyvállalati kategória)
  • Profession.hu - fődíj  (KKV-kategória)

60

Kádár Balázs -felvezetés

MPRSZ Employer Branding tagozat alapítója és vezetője, Bindermann HR-COM Kft. managing partner Kádár Balázs csaknem 15 évet dolgozott multinacionális nagyvállalati környezetben közép és felsővezetőként marketingkommunikációs területen. Különféle vezetői pozíciókat töltött be számos iparágban (IT, automotive, építőanyag-gyártás) nemzetközi vállalatoknál. A Mercedes-Benz autógyár (Daimler AG) marketing & kommunikációs igazgatójaként éveken át irányította a vállalat teljes kommunikációját és többek között a munkáltatói márka építését is felügyelte. Jelentős tapasztalattal rendelkezik Employer Branding, HR kommunikáció, branding, CSR, Sponsoring, PR és integrált marketing kampányok területén. A Bindermann I The Employer Branding Company managing partnereként jelentős vállalatok munkáltatói márkaépítését, belső kommunikációs és HR marketing tevékenységét támogatja. Stratégiai kommunikációs tanácsadással segíti ügyfeleit kitűzött céljaik elérésében. Business & life coachként az elmúlt 5 évben felsővezetőket sikeresen kísért önismereti munkájukban. A Magyar PR Szövetség elnökségi tagja és Employer Branding Tagozatának alapítója, valamint vezetője. A hazai munkáltatói márkaépítés úttörője.

Konklúziók – Kerekasztal beszélgetés a díjazottakkal

15 perc

ÚTRAVALÓ

S. Hegyi Lucia

Soul Branding – Stílus és önazonosság a munkahelyen és a magánéletben

  1. Mit jelent a holisztikus szemlélet az öltözködésben?
  2. Hogyan találjuk meg a külső-belső egyensúlyunkat és váljunk önazonossá és stílusossá az életünk minden területén?
  3. Milyen hatással van az önismeret és a személyiségfejlesztés az énmárkánkra?

25 perc

S. Hegyi Lucia

"Lélekszabász", Luan by Lucia S. Hegyi Lucia a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett magyar divattervező. 1989-ben alapította meg a márkanevet, mely azóta is az haute couture egyik kiemelkedő márkája Magyarországon. Nagyszabású kulturális eseménynek számító divatbemutatóival és a hazai divat fellendüléséért végzett közösségi munkája által a magyar divatélet egyik emblematikus alakjává vált. Alkotóműhelyében a legnemesebb anyagok felhasználásával egyedi és méretre szabott darabok készülnek a hazai üzleti és kulturális élet vezető Női szereplői számára. Fő missziója a test-lélek-szellem egyensúlyba kerülésének segítése, a magyar kézműves értékek megőrzése és a fiatal tehetségek támogatása. A Divatház 25. jubileumakor jött létre a Luan Lélek-Forma Stúdió, mely önálló üzletágként a külső mellett, a belső harmónia megteremtésére hivatott. A tehetséggondozásnak intézményes keretet adva alakult meg a Lucia Divatakadémia, mely különböző kreatív és business kurzusaival nyújt hiánypótló képzéseket a szakmában elhelyezkedni vágyóknak.

Konferencia zárás

45 perc

Helyszín

A régi-új kövekből gyúrt Anna Grand Hotel más, mint mások. Műemlék épületként kiemelkedik Balatonfüred szálláshely kínálatából és ahogy minden jó helynek van története, úgy az Anna Grand Hotel is magán hordozza az elmúlt 200 év történelmi eseményeit.

Anna Grand Hotel Balatonfüred

8230 Balatonfüred Gyógy Tér 1.

A hotel honlapja

A KONFERENCIA BETELT, TOVÁBBI JELENTKEZÉST SAJNOS NEM TUDUNK FOGADNI!

Együttműködő partnereink

Köszönjük az együttműködést!