2020. 3. 29, vasárnap, Auguszta napja van.

Fókuszban az emberi erőforrás

Duális egyetemi képzés indul Békéscsabán a Budapest Bank támogatásával

Duális felsőfokú képzést indít 2016 őszétől a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központjával együttműködve a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Békéscsabai Gazdasági Campusa. A pénzügy-számvitel alapszakra felvételizők május 30-ig jelentkezhetnek a banki szakirányú duális képzési helyekre.
A felsőoktatásban is egyre népszerűbbé váló duális képzések célja a képzési tartalom és módszerek gyakorlatorientáltságának növelése, a felsőoktatási képzések keretében a munkaerőpiac-kompatibilis képességek és készségek fejlesztése. A duális képzés során a hallgató már egyetemi évei alatt részletes ismereteket szerez a munka világáról, megismerkedik a későbbi vállalati, üzemi, szervezeti feladatokkal, a szakmai gyakorlóhelyen eltöltött időben pedig közvetlenül részesévé válhat a munkafolyamatoknak, lehetősége nyílik a szakmai kompetenciák gyakorlására.
A Campus pénzügy-számvitel alapszakára felvételizők május 30-ig adhatják be jelentkezésüket a banki szakirányú duális képzési helyekre a bank honlapján keresztül. A jelentkezések zárását követően júniusban egyéni és csoportos meghallgatások, gyakorlatok segítségével választja ki a bank azokat, akiket szívesen látna a képzésen, amennyiben az egyetemre is felvételt nyernek. Azok a diákok, akiket felvesznek a duális képzésre, a szorgalmi időszak után, decemberben kezdhetik meg a gyakorlatot a Bankműveleti Központban. A gyakorlati idő alatt a hallgatók projektmunkákat végeznek, szakmai képzéseken és tréningeken vesznek részt. A program során jelentős gyakorlati tapasztalattal rendelkező banki szakemberek segítik az hallgatókat a szakmai fejlődésben. A képzés átöleli a teljes, 3,5 éves egyetemi képzési időszakot.
„Folyamatosan törekszünk az oktatás színvonalbeli és tartalmi megújítására, ami során elsődleges számunkra, hogy a végzős hallgatóink kezébe a valós munkaerő-piaci igényekhez igazodó, versenyképes diplomát adhassunk. Ennek jegyében indítjuk el első duális programunkat most az ország egyik legelismertebb nagybankjával, a megye egyik legnagyobb munkaadójával, a Budapest Bankkal közösen. A gyakorlatorientált képzés révén az itt végzettek biztosak lehetnek benne, hogy tanulmányaik befejeztével a képzettségüknek megfelelő, minőségi munkahelyen helyezkedhetnek majd el, hiszen a munkaadók számára kiemelten értékesek a duális képzéseken végzettek” – emelte ki Dr. Árpási Zoltán, a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának Békéscsabai Gazdasági Campusának oktatási dékán-helyettese.
„A Budapest Banknál ügyfeleink magas színvonalú kiszolgálása és üzleti sikerünk szempontjából egyaránt kulcsfontosságú, hogy országos szinten is kiemelkedő munkatársakkal dolgozzunk békéscsabai Bankműveleti Központunkban. Ebből fakadóan nem csupán önként felvállalt társadalmi ügyünk, hanem érdekünk is, hogy tegyünk a helyi közép- és felsőfokú oktatás magas színvonaláért. A most indított duális képzési programunkban való részvétel a hallgatóknak megtérülő befektetés a jövőbe, bankunk számára pedig egy tudatos társadalmi befektetés” – mondta Lasetzky Frigyes, a Budapest Bank minőségi- és operációs vezetője, a Békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője.
Azoknak, akik nem nyernek felvételt a duális képzésre, figyelmébe ajánljuk a Bankműveleti Központ gyakornoki lehetőségeit, amely révén évente 5-10 hallgató szerezhet értékes munkatapasztalatokat nálunk. További 10-15 fő számára lehetőség van szezonális munkavégzésre is.