2013. 10. 17.

Újra fogyatékosság-barát munkahely elismerést nyert a McDonald’s

A Salva Vita Alapítvány még 2010-ben indította a kezdeményezést, hogy az álláskereső fogyatékkal élő emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását segítse Magyarországon. Az elismerés a munkáltatót a logó használatára jogosítja, mely a társadalom és a fogyatékkal élők felé azt közvetíti, hogy a szervezet pozitívan fogadja a megváltozott munkaképességű álláskeresők jelentkezését. Az elismerést minden évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Amerikai Kereskedelmi Kamara, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja át a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak.

A McDonald’s felelős foglalkoztatási stratégiája eredményeként, az elmúlt években megváltozott munkaképességű dolgozók juthattak munkalehetőséghez a hazai éttermekben. A törekvés fontosságát felismerve az étteremlánc először 2010-ben pályázta meg sikeresen a Salva Vita Alapítvány által életre hívott Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést.

A két év elteltével, a McDonald’s a 2013-as évben is sikeresen pályázott, így a vállalat munkájának elismeréseképpen újabb két évre megkapta a díjat és a logó használati jogát egyaránt. A sikeres pályázat és a foglalkoztatási sokszínűség iránt tett lépések folyamatos visszajelzést is adnak a vállalat számára arról, hogy a társadalmi felelősségvállalás terén tett erőfeszítéseik pozitív fogadtatásra leltek.

„Örömmel értesültünk arról, hogy újra megkaptuk ezt a fontos elismerést. A Salva Vita alapítvánnyal még 2006-ban kezdtük meg az együttműködést. A sikeres évek bizonyították, hogy a foglalkoztatói oldalon általában felmerülő problémák, például hogy egy speciális igényű munkatárs nehezebben találja meg a helyét egy gyors-tempójú, lendületes csapatban, körültekintő felkészüléssel és komoly odafigyeléssel megoldhatóak. Nálunk az a cél, hogy a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő munkatársak a csapat teljes értékű tagjai legyenek. Bár több figyelmet igényelnek, ez az odafigyelés és szükséges türelem az egész csapatra jó hatással lehet” – mondta Gáspár Ferenc, a McDonald’s hazai HR vezetője. Gáspár hozzátette: „Fontos, hogy minden munkavállaló megtanuljon figyelni kollégáira, értékeljék és segítsék egymást. Elkötelezettek vagyunk a program folytatása mellett és más munkáltatókat is bátorítunk, hogy legyenek nyitottabbak a fogyatékkal élők foglalkoztatása iránt.”