2020. 02. 26.

Sajtófigyelő 2020.02.26., szerda

 

A nyugdíjakat és a béreket március 2. után sem kapjuk meg 5 másodpercen belül

 

Ennyi idő alatt a kezdésnél csak a legfeljebb 10 millió forint értékű, elektronikusan benyújtott, nem értékpapírokra vonatkozó átutalásoknak kell átérniük az egyik magyar pénzintézettől a másikhoz. Míg a bérek szeptember 1-jével már azonnal átmennek, addig a nyugdíjak akkortól sem, a jegybank szerint ugyanis ez az egy időpontra koncentrálódó másfél milliós tétel túl nagy terhet róna a fizetési rendszerre, kockáztatná annak működését. 

Jelenleg 4 óra a tranzakciók átfutási ideje, de valójában 1,5-2 óra. Reggel 7-től délután 5-ig lehet megbízást adni, de csak hétköznap. Március 2-ától már nem kell megadni a 16 vagy 24 tagból álló bankszámla-számot, elég lesz egy másodlagos azonosító, ez magánszemélyek esetén mobilszám, email-cím vagy adóazonosító lehet, míg céges utalásoknál az adószám.
Másodlagos azonosító megadása kötelező, minden banknak lehetővé kell tenni, hogy ügyfelei ezt regisztrálják, ami nem automatikus, mindenképpen nyilatkozni kell, hogy melyik számlaszámhoz rendelik hozzá a másodlagos azonosítót (egy számlához csak egy másodlagos azonosító tartozhat). Ezek használata biztonságos, attól még, hogy valaki ismeri más mobilszámát, vagy email-címét, még nem tud hozzáférni a pénzéhez – állította Bartha Lajos, az MNB ügyvezető igazgatója mai sajtótájékoztatóján. Ez a védelem azonban csak akkor működik, ha az ügyfél bejelenti az adatai változását, például, ha új email-címe, vagy mobilszáma lesz. A bankoknak azonban évente kötelező a másodlagos azonosítót újravalidálniuk, vagyis megkérdezniük az ügyfeleket, hogy még mindig ő-e a számla tulajdonosa, valamint, hogy a másodlagos azonosítói is ugyanazok-e.
A szabály szerint, ha nem megy át a pénz 20 másodperc alatt, akkor a bank visszautasítja az átutalást. Sikertelen tranzakció esetén a küldő fél mindenképpen kap tájékoztatást, hogy újra tudjon intézkedni – jelenleg a tranzakció végrehajtásának az ellenőrzéséhez még az ügyfélnek külön be kell mennie a netbankba, vagy személyesen a bankfiókba. Az azonnali fizetések zökkenőmentessége érdekében az MNB likviditást ad az átutalást indító banknak, jellemzően annak bezárása után, így hétvégén is, amennyiben annak elfogyna a pénze, hogy teljesíteni tudja az azonnali fizetéseket – hangsúlyozta Bartha Lajos. Várhatóan az átutalások fele lesz azonnali rögtön a március 2-ai indulást követően – jelentette ki Bartha Lajos. Ez magasabb arány, mint a legfejlettebb országok (Egyesült Királyság, Svédország és Dánia) 25-30 százaléka. Újdonság, hogy az MNB az azonnali fizetési rendszerbe beenged nem banki szereplőket.

Teljes cikk

https://mfor.hu/cikkek/makro/a-nyugdijakat-es-a-bereket-marcius-2-a-utan-sem-kapjuk-meg-5-masodpercen-belul.html

 

 

 

45%-al felgyorsítható a munkaerő toborzás mesterséges intelligenciával

 

Egy új kolléga kiválasztása átlagosan 50 napba és közel 1,2 millió forintba kerül a cégeknek, azonban mesterséges intelligenciával a toborzásra fordított idő és a költségek is jelentősen csökkenthetők.

 

Egyre több nehézséggel szembesülnek a mindennapokban a cégvezetők és a HR szakemberek, hiszen a gyorsan változó munkaerőpiaci viszonyok és trónkövetelő generációk között kell megállniuk a helyüket. Ma már a munkahelyváltás folyamata is felgyorsult, ami a toborzóktól azonnali reakciókat és hatékony kommunikációt kíván meg számos csatornán, miközben rövid időn belül kell megtalálniuk a szervezet számára tökéletes munkaerőt. Egy-egy pozíció kapcsán akár többszáz CV között kell navigálniuk és gyakran 7-8 toborzási kampányt is kezelnek párhuzamosan, így a leterheltségük jelentős. Nagy nyomás nehezedik rájuk eközben menedzsment oldalról, a munkaerő-tervezési szempontokon gyakran nagyvonalúan átsikló vezetőség költséghatékony és gyors megoldásokat vár el.

 

Kincset ér a jó chatbot – szó szerint

Baltay Kristóf, a ChatBoss Team ügyvezetője mindezt elsőkézből tapasztalhatta a hazai és nemzetközi nagyvállalati HR-környezetben eltöltött évek során: „Sok cégnél a mai napig nem tudatosult, hogy a toborzási folyamatok milyen elképesztő mértékű erőforrásigénnyel járnak. Egy betanított munkás kiválasztási költsége több mint 1oo ezer forintról indul, míg egy magas beosztású vezető kiválasztási költsége akár 8-1o millió forintra is rúghat és 3-6 hónapot vehet igénybe. A tét hosszú távon is nagy, mert egy rosszul kiválasztott kolléga nem csak a vállalat tevékenységének és üzleti céljainak sikerét veszélyezteti, de az adott munkavállaló havi bérköltségének háromszorosával járhat a helyzet kezelése, vagyis a betanítás, továbbképzés, esetleges leépítés.”

 

A Chatboss Team ezekre a kihívásokra tervez vállalatra szabott megoldásokat a mesterséges intelligencia segítségével. Tapasztalataik szerint a kiválasztási folyamat első szakasza jól automatizálható, így az értékes HR-erőforrást más, nagyobb hozzáadott értékkel rendelkező folyamatokra lehet fordítani.

Teljes cikk

http://www.mediapiac.com/marketing/45-al-felgyorsithato-a-munkaero-toborzas-mesterseges-intelligenciaval/29557

 

 

A részmunkaidős foglalkoztatással biztosítja az ALDI a megfelelő munkaerőt

 

Továbbra is a részmunkaidős foglalkoztatási modellt alkalmazza az Aldi Magyarország, mert tapasztalataik szerint ez a legjobb megoldás a megfelelő létszámú munkaerő biztosítására – mondta Kulcsár Dénes, a társaság ügyvezető igazgatója a cég keddi budapesti sajtóbeszélgetésén.

 

A diszkontlánc a februári adatok szerint mintegy 3800 dolgozót foglalkoztat 144 magyarországi üzletében és biatorbágyi központjában, de csak 10-20 százalékuk dolgozik teljes, heti 40 órás munkaidőben. A részmunkaidő kedvező megoldás egyebek mellett a gyermekes anyáknak vagy azoknak a fiataloknak, akik még tanulnak, így szívesen veszik igénybe ezt a lehetőséget – hangsúlyozta.

 

A munkaidőt rugalmasan szervezik, vannak heti 30-35 órában, de 10 órában dolgozók is. Főként az üzletekben dolgozó több mint 3000 alkalmazott között vannak túlnyomó többségben részmunkaidősök.

Teljes cikk

Gazdaság Portál

 

 

Amikor a munkavállaló nemet mondhat

 

A munkavállaló alapvető kötelezettsége a munkáltató utasításainak eleget tenni, azokat teljesíteni. Előfordulhatnak azonban olyan esetek, amikor a munkáltatói utasítások jogszerűen megtagadhatóak, sőt, egyes utasítások végrehajtását a munkavállaló köteles visszautasítani. Az utasítás jogszerű megtagadásának a munkavállalóra nézve hátrányos jogkövetkezménye nem lehet.

 

A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (a továbbiakban: Mt.) 52. § (1) bekezdés c) pontja alapján a munkavállaló köteles a munkáját az arra vonatkozó utasítások szerint végezni. Az utasítás teljesítésének megtagadása, az attól való eltérés fő szabály szerint kötelezettségszegést jelent, amely hátrányos jogkövetkezmények alkalmazásához, felmondáshoz, vagy akár azonnali hatályú felmondáshoz vezethet.

 

Bizonyos esetekben azonban a munkavállaló mégis jogosult vagy köteles a munkáltatói utasítás végrehajtását megtagadni, illetve attól eltérni. A munkavállaló köteles megtagadni az utasítás teljesítését, ha annak végrehajtása más személy egészségét vagy a környezetet közvetlenül és súlyosan veszélyeztetné [Mt. 54. § (1) bekezdés]. A munkavégzés során, által tehát más személy élete, testi épsége, egészsége nem kerülhet közvetlen és súlyos veszélybe, a munkavállaló még munkáltatói utasításra sem tehet olyat, amivel ilyen helyzetbe hozna mást.

Teljes cikk

https://ado.hu/munkaugyek/amikor-a-munkavallalo-nemet-mondhat/

 

 

A szabadúszás 5 előnye

Élet saját magad főnökeként, avagy a szabadúszás előnyei

 

Az Amerikai Egyesült Államokban már 2016-ban a munkaerőpiac 34%-a szabadúszónak vallotta magát, azaz minden harmadik munkavállaló. Ez hatalmas arány, a szám pedig azóta tovább növekedett!  Mivel azonban nem célunk olvasóinkat statisztikákkal untatni, át is térünk a szabadúszó életforma előnyeire. Nézzük hát, mitől olyan népszerű a tengerentúlon ez a létforma.

 

Mit is jelent szabadúszónak, azaz freelancernek lenni? Ha projekt jellegű feladatokat vállalsz el fix határidőre, anélkül, hogy egy adott céghez elköteleződnél, már szabadúszónak mondhatod magad. Teljes munkaidős állásod mellett is vállalhatsz kisebb projekteket, és úgy is dönthetsz, hogy „főállású szabadúszó” leszel. Ehhez a munkavállalási formához fontos, hogy számlaképes legyél, mivel az adott vállalatnál nem kerülsz alkalmazotti állományba. Dönthetsz úgy, hogy minden héten új projektet viszel, vagy akár úgy is, hogy csak alkalmanként vállalsz el valami számodra szimpatikus munkát.

Teljes cikk

http://hrpwr.hu/valtas/cikk/elet_sajat_magad_fonokekent__avagy_a_szabaduszas_elonyei