2020. 02. 20.

Sajtófigyelő 2020.02.20., csütörtök

 

2021-től pontrendszert vezetnek be az Egyesült Királyságban, hogy szűrjék a külföldi munkaerő minőségét, itt vannak a kritériumok

 

A bevándorlás mértékének csökkentése fűtötte a Brexit kohóját, most, hogy a kilépés folyamata elindult, jönnek a változások.

 

2021-től pontrendszert vezetnek be az Egyesült Királyságban, ennek segítségével akarják megszűrni a szigetországba érkező külföldi munkaerő minőségét. Mivel az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót, a szabályok a Magyarországról érkezőkre is vonatkoznak majd.

 

A Bloomberg információi szerint a szakképzett munkaerőnek is bizonyítania kell többek között azt, hogy beszél angolul, vagy hogy az állás, melynek betöltésére érkezik legalább 25 600 font jövedelmet biztosít (korábban 30 ezer fontról szóltak a hírek).

A vízumot csak azok kapják meg, akik elérik a megfelelő pontszámot, a BBC szerint összesen 70 pontot kell begyűjteni, melynek elosztásánál figyelembe veszik a szaktudást, a képzettséget és a fizetés mértékét is, illetve közzétettek egy táblázatot, mely részletesen bemutatja a kritériumokat és az azokért járó pontokat.

 

Teljes cikk 

Forbes

 

Kinek való a szabadúszó munkavégzés?

 

A szabadúszók száma folyamatosan növekszik világszerte. Amíg például az Egyesült Államokban rohamtempóban terjed a munkavégzésnek ez a formája, Magyarországon csak a fővárosban és a megyeszékhelyeken kezd látványosabban teret nyerni. Ennek az életformának kétségkívül rengeteg csábító előnye mellett árnyoldalai is vannak – erről kérdeztük Majsai Richárdot, a „2018-as év freelancere” díjazottját.

 

A szabadúszás előnyei

„A freelancer létnek számtalan előnye van, de mi nem szeretünk csak az előnyeiről beszélni, mivel rengeteg nehézséggel is járhat ez az életmód” – mondja el Majsai Richárd online marketing szakértő, a Freelancerblog.hu egyik alapítója. „Mára ott dolgozom, ahol akarok, akkor, amikor akarok, és olyan ügyfeleim vannak, akikkel igazán élvezem a közös munkát; ezért indul minden nap mosollyal az arcomon” – fogalmaz.

 

Miért érdemes szabadúszókkal dolgozni?

A szabadúszók foglalkoztatása mellett szóló legfontosabb érvek között van költséghatékonyságuk és az a tény, hogy sokkal effektívebbek lehetnek egy-egy ügymenet során. Egy ügynökségi partnerhez képest a szabadúszó jellemzően csak 2-3 ügyféllel dolgozik, nem 20-30 nagyobb vállalattal, így kiemelt figyelmet képes fordítani megrendelőjére. Az alkalmazottakhoz képest pedig sokkal hatékonyabb a munkavégzése, önálló döntéseket hoz, munkaidejét maga osztja be, ráadásul nem foglal helyet az ügyfelei irodájában, és saját eszközeivel dolgozik. A szabadúszók rugalmas munkaideje gyorsabb eredményeket generálhat az ügyfelek számára.

 

Teljes cikk 

http://profitline.hu/Kinek-valo-a-szabaduszo-munkavegzes-403906

 

 

Megjelent a hazai nagy bérkörkép: egyes munkakörökben álomfizetéseket adnak

 

Immáron tizedik éve adja ki a Hays Hungary a hazai bérsávokra vonatkozó jelentését, melyben tizennégy szakterület legfontosabb foglalkozásairól gyűjti össze a legkisebb és legnagyobb, valamint a jellemző béreket.

 

Mint jelentésükben írják, tavaly ‭v‬alamennyi szektorban érezhető volt a változás szele,‭ ‬mely elsősorban az autóiparban tapasztalható bizonytalanság és a kivárás következményének tudható be.‭ ‬Jellemzően a gyártó cégek csúcsra járatott szellemi toborzásában érzékelhető a folyamatos bővülési célok miatti nyomás kézzel fogható csökkenése.‭ ‬Ezt a lélegzetvételnyi szünetet kihasználva,‭ ‬a hazai munkáltatók a tűzoltás helyett‭ ‬egyre inkább a hosszabb távú megoldásokra fókuszálnak.‭

 

Ez egyrészt ez a jelenlegi munkakörök átszervezését,‭ ‬másrészt az ipar‭ ‬4.0‭ ‬megjelenésével‭ ‬rohamléptekben az IT és az automatizálás összefonódását,‭‬és ezáltal a korábbi gyártási módszerek alapvető megváltoztatását jelenti.‭ ‬

 

Az újabb technológiák megjelenésével,‭ ‬a befektetők egyre inkább hajlanak a rövid távon drágábbnak tűnő,‭ ‬de jóval kiszámíthatóbb gépek által végzett munka felé,‭ ‬mintsem az olcsóbb,‭ ‬de rapszodikus humán erőforrás felé.‭ ‬Ez a trend várhatóan‭ ‬2020-ban nemcsak hazánkban,‭ ‬de a régióban is erősödni fog.

Megbomlani látszik az a körülmény,‭ ‬miszerint Közép-Kelet Európa az‭ „‬olcsó munkaerő‭” ‬területe,‭ ‬hiszentöbbek közt Csehországban,‭ ‬Lengyelországban és Magyarországon is átlagosan‭ ‬10 százalék‭ ‬körül volt az átlagbérek éves emelkedése,‭ ‬ami jóval meghaladja a nyugat-európai átlagot.‭

 

Teljes cikk 

https://www.origo.hu/gazdasag/20200212-mennyit-kereshetne-on-a-szakmajaban.html

 

 

Változás a külföldi kiküldetések munkabér terheinek kalkulációjában

 

A 2020. július 1-jén hatályba lépő új járuléktörvény sok egyéb módosítás mellett a külföldön kiküldetésben dolgozók járulékalapjának számítási módját is jelentősen megváltoztatja, amely az eddigiekhez képest plusz költségeket jelenthet a munkáltatóknak. Érdemes erre időben felkészülni és átgondolni a kiküldetési struktúrákat az érintett munkáltatóknak.

 

A szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról szóló 883/2004 EU Koordinációs Rendelet kimondja, hogy amennyiben az egyik tagállam területén munkavállalót alkalmazó munkáltató a munkavállalót másik tagállam területére küldi ki abból a célból, hogy ott nevében munkát végezzen, akkor a munkavállaló továbbra is a küldő állam, azaz jelen esetben Magyarország társadalombiztosítási szabályai szerint lesz biztosított, amennyiben a kiküldetés a 24 hónapot nem haladja meg.

 

Arra az időszakra, amikor nincsen Magyarországon adóköteles jövedelem, mert a munkavállaló külföldi kiküldetésben van, a járulékalapot képező jövedelem a jelenleg hatályos 1997. évi LXXX. törvény (továbbiakban: Tbj). 4. § k) pont 2. alpontja alapján „a munkaszerződésben meghatározott alapbér, ha a munkát munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony vagy külföldi jog hatálya alá tartozó munkaszerződés alapján végzik, a szerződésben meghatározott díj havi összege”.

 

Teljes cikk 

https://ado.hu/munkaugyek/valtozas-a-kulfoldi-kikuldetesek-munkaber-terheinek-kalkulaciojaban/

 

 

Hogy micsoda? A munkahelyi wellness a legújabb trend

 

Az iroda megjelenése, kialakítása döntő tényező lehet mind az új, mind a meglévő munkavállalók megnyerése szempontjából, ráadásul a dolgozók jólléte és a termelékenység szorosan összefügg. A munkaadók és a velük együttműködő ingatlanfejlesztők emiatt igyekeznek feltárni, miként lehet jobb környezetet teremteni a munkavállalóknak. Lassanként Magyarországon is beköszönt a munkahelyi wellness korszaka. 

 

A munkahelyi wellness megvalósítása a nyugati példáknak köszönhetően komoly lendületet vett az utóbbi években Magyarországon is. Maga a kifejezés többet jelent az ebédlőben elhelyezett ingyenes gyümölcskosaraknál vagy az úgynevezett “break-out” (lazító) helyiségek kialakításánál. A munkahely, vagy pontosabban maga az épület, amelyben található, kulcsszerepet játszik a célok elérésében.

 

Minősített wellness

Az új, fenntartható működésű épületek építése és a zöld program népszerűsítése érdekében számos nemzetközi szabványt alakítottak ki az irodaházak tervezésére, építésére és működtetésére. Habár ezek a szabványok csak részben foglalkoznak a terek használóinak egészségével és jóllétével, mégis egyre nagyobb figyelem irányul a munkahelyi wellnessre. Ennek megfelelően a nemzetközi WELL Building Institute kifejlesztette az első olyan minősítést, amely az épületek emberi szervezetre, egészségre, közérzetre gyakorolt hatását vizsgálja és értékeli. Az értékelés összesen hét szempont – levegőellátás, a víz, az egészséges táplálkozás lehetősége, a természetes fény, a testmozgás, a kényelem és a szellemi frissesség – figyelembevételével történik. Az egészségügyi, tudományos és ingatlanos szervezetek éveken át végzett kutatásainak eredményeként a WELL tanúsítvány célja a dolgozók fizikai és szellemi egészségének pozitív irányú befolyásolása, hogy ezzel a munkaadók csökkenthessék a dolgozóik betegszabadságából eredő többletköltségeiket. A munkahelyi wellness növekvő jelentősége és potenciális üzleti előnyei újabb tanúsítvány programok elindítását eredményezhetik.

 

Teljes cikk 

https://www.penzcentrum.hu/karrier/hogy-micsoda-a-munkahelyi-wellness-a-legujabb-trend.1088915.html?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator