2020. 01. 16.

Sajtófigyelő 2020.01.16., csütörtök

 

E-mail helyett ezt használd, hogy 25 százalékkal nőjön a teljesítmény

 

A mesterséges intelligencia alkalmazása új feladatot jelent a vezetőknek, mivel ki kell alakítaniuk az AI-asszisztensek és az emberek közötti ideális kommunikációt. A DXC Technology szerint az AI és a gépi tanulás széleskörű üzleti alkalmazása, valamint a csapatok közötti együttműködés a technológiailag magasan képzett üzleti vezetők irányításával jelentősen növelheti a termelékenységet.

 

A világ vezető, független informatikai szolgáltató vállalata szerint a jó kommunikáció és a közösségi technológiák, szemben például az e-mailezéssel, 20–25 százalékkal is növelhetik a szellemi munkát végzők teljesítményét. Hozzátették, az elkötelezett munkavállaló 44 százalékkal, az inspirált munkaerő pedig közel 125 százalékkal termelékenyebb, mint egy szimplán elégedett dolgozó.

 

Visszaszorítja az emberi eredetű hibázás lehetőségét

A vállalat 2020-as munkaerő-piaci előrejelzése szerint az AI alapvető változásokat hoz majd például a jog, a könyvelés, az egészségügy és az oktatás területén: egyrészt ezeket a szolgáltatásokat a felhasználók széles köre személyre szabott szolgáltatásként veheti igénybe az alacsony költségű intelligens asszisztensek révén, másrészt az AI csökkenti az emberi eredetű hibákat. A döntéstámogató rendszerek ugyanakkor egyre kifinomultabbá válnak, a szakemberek egyre jobban támaszkodnak rájuk, és idővel nem tudják majd átadni ezeket a készségeket másoknak. A vállalatoknak így el kell dönteniük, milyen kompromisszumot vállalnak az AI asszisztensek használata és a készségek lehetséges elvesztése között.

 

Teljes cikk

http://hrpwr.hu/future/cikk/e_mail_helyett_ezt_hasznald__hogy_25_szazalekkal_nojon_a_teljesitmeny

 

 

Úgy mondják fel az orvosok a túlmunka-szerződést, hogy az mindenkinek fájjon

 

Három hónapon belül megbénulhat a rendszer, ha az orvosok felmondják az önkéntes túlmunkára kötött szerződéseket.

 

Tavasszal mondhatják fel az orvosok az önként vállalt túlmunkára kötött szerződéseiket, ha nem sikerült megállapodni a kormánnyal egy jelentős béremelésről – derült ki a Magyar Orvosi Kamara sajtótájékoztatóján. Ki fogjuk választani a legérzékenyebb időpontot – mondta Álmos Péter alelnök. Itt az ügyeletben dolgozó orvosok szerződéséről van szó, így az előre elkészített beosztások miatt a tényleges hatás a felmondást követő harmadik hónap végén lesz érzékelhető. Azt nem árulták el, hogy eddig hány orvos csatlakozott a hónapok óta készülő akcióhoz, Álmos csak annyit mondott, elegendően vannak már most is.

 

Teljes cikk

https://hvg.hu/itthon/20200115_Ugy_mondjak_fel_az_orvosok_a_tulmunkaszerzodest_hogy_az_fajjon

 

 

10-ből 7 magyar cég ad ilyen kedvezményt a dolgozóknak: te kérted már?

 

A vállalatok 70 százaléka ad a dolgozóknak valamilyen mobilt, tabletet vagy laptopot, amikkel internetezni is tudnak a munkavállalók.

 

A magyar vállalatok 70 százaléka ad a dolgozóinak mobiltelefont, tabletet vagy laptopot, hogy akkor is internetezzenek, amikor nincsenek bent az irodában – írja az Eurostat. Kicsit romlott a magyar helyzet: 2018-ban még 71 százalékot mértek, de így is a 68 százalékos EU-átlag fölött vagyunk.

 

A lista élén skandináv országok állnak: Finnországban 100 dolgozóból 96 kap valamilyen munkahelyi mobilt vagy laptopot, Dániában is 92, Svédországban pedig 87 százalékos az arány. Annál érdekesebb, hogy a lista negyedik helyén ott van Horvátország 86 százalékkal.

 

Teljes cikk

https://www.penzcentrum.hu/karrier/10-bol-7-magyar-ceg-ad-ilyen-kedvezmenyt-a-dolgozoknak-te-kerted-mar.1087415.html

 

 

Aki válaszol: Endrei-Kiss Judit

 

HR Szubjektív rovatunkban Endrei-Kiss Judit, a Telenor Magyarország HR vezérigazható-helyettese kérdez, miután válaszolt Branyiczki Imre, az EPAM Systems Kft. HR igazgatója kérdésére: „A Telenor Magyarországnál mik azok a dolgok, amikre a legbüszkébbek a fenntarthatóság, a munkavállalói jól-lét és a munkavállalói élmény fejlesztése szempontjából?”

 

A fenntarthatóság, a munkavállalói jól-lét és a munkavállalói élmény emelése egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a vállalati HR gyakorlatokban is. A Telenor Magyarországnál mik azok a dolgok, amikre a legbüszkébbek e téren?

Egy olyan, folyamatosan változó és fejlődő iparágban, mint a miénk, elengedhetetlen, hogy ne csak a fizetésekkel és juttatásokkal versenyezzünk a munkaerőpiacon. Európai, modern nagyvállalatként pedig alapvető felelősségünknek tartjuk, hogy esélyegyenlőséget biztosítsunk a munkatársainknak, és mindenkit a kompetenciája, rátermettsége és tapasztalata alapján ítéljünk meg a munkájában. Ezért is csatlakoztunk a Nyitottak vagyunk és az ELLE magazin Közös ügy kampányához, mert vannak olyan közös ügyeink, mint a férfiak és nők együttműködése az esélyegyenlőség érdekében, amelyek számunkra is nagyon fontosak.

 

Hiszünk abban, hogy egy gondoskodó, szociálisan érzékeny vállalat vonzó tud lenni a munkaerőpiacon, és azt látjuk, hogy a fiatal generáció erre fogékony. Egy modern, nyitott vállalat segíti és támogatja a munkatársait abban, hogy minden nap a legjobb önmaguk lehessenek, fejlődhessenek és bátrak lehessenek. A Telenornál egy tradicionális vállalatot ötvözünk egy modern, fiatalok számára is vonzó munkahellyel.

 

Ugyan dinamikusan változó iparágban dolgozunk, de hiszünk a közösség erejében, ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy biztonságot adó közösséget építsünk a kollégáink számára. A #nagyonte koncepciónk többek között ezt is tükrözi: szeretnénk segíteni, hogy a nálunk dolgozók érezzék a közösség erejét, és a bennük rejlő maximális potenciált be tudják hozni a munkahelyükre is. És ez nem csupán a munkát jelenti, hanem azt is, hogy büszkén vállalják saját ötleteiket, szabadidős tevékenységüket. A 2019-ben bevezetett Szent Őrületek projektben arra adunk lehetőséget, hogy megmutassák önmagukat a kollégáiknak.

 

Teljes cikk

https://www.hrportal.hu/hr/aki-valaszol-endrei-kiss-judit-20200115.html

 

 

OK BOOMER

 

Alapblog