2020. 01. 15.

Sajtófigyelő 2020.01.15., szerda

 

Mentőövet dobtak az idős magyaroknak: így úszhatják meg a sírig tartó munkát

 

Bár az utóbbi időben némileg javult, nemzetközi összehasonlításban elég rossz a magyarok születéskor várható élettartama. Pedig egy friss kutatás szerint öt kritikus, az életmódra hatással lévő feltétel betartásával brutálisan növelhető az egyén életben maradási esélye, ráadásul évtizedekkel kinyújtható a komoly betegségek nélkül eltöltött élet hossza.

 

Bár az utóbbi években valamicskét javult a születéskor várható élettartam mértéke Magyarországon, azért az EU-átlaghoz képest még így is csúnyán el vagyunk maradva. Az utolsó, országokat összehasonlító adat szerint ugyanis, míg az EU-ban átlagosan 80,9 évig él egy átlagos állampolgár, addig ez az adat Magyarországon csupán 76 év volt.  Azaz az európai átlaghoz képest egy magyar ember csaknem 5 évvel korábban hal meg.

 

Ennél egy fokkal frissebb, 2018-as KSH adatsor szerint a magyar nők átlagosan 79,19 évig élnek, míg a férfiak 72,56-ig. Ez azonban, mint látjuk, nemzetközi összehasonlításban nagyon kevésnek számít. És ha azt is hozzávesszük, hogy a jövőben akár radikálisan is emelkedhet a nyugdíjkorhatár mértéke Magyarországon (is!) a folyamatosan elöregedő társadalom miatt, akkor könnyen egy olyan helyzetben találhatjuk magunkat, amiben az idős embereknek nem igazán marad lehetőségük élvezniük a munkamentes öregkort. Egyszerűen azért, mert korán meghalnak. Persze csak akkor, ha ezt hagyják.

 

Teljes cikk

https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/mentoovet-dobtak-az-idos-magyaroknak-igy-uszhatjak-meg-a-sirig-tarto-munkat.1087371.html

 

 

Óriási leépítést visz véghez az Opel: több ezer embert küldenek el

 

Több ezer fős létszámleépítést hajt végre az Opel, tudta meg a Wirtschaftswoche.

 

Az Opel menedzsmentje és a szakszervezet megállapodott abban, hogy a rüsselsheimi, az eisenachi és a kasiserslauterni üzemben dolgozóknak megnyitják annak a lehetőségét, hogy megfelelő kompenzáció mellett önként távozzanak a vállalattól, összesen legfeljebb 2100 fős leépítésről van szó.

 

Teljes cikk

https://www.penzcentrum.hu/karrier/oriasi-leepitest-visz-veghez-az-opel-tobb-ezer-embert-kuldenek-el.1087383.html

 

 

Egységes keretet szeretne az uniós minimálbéreknek az Európai Bizottság

 

Az EU-ban még mindig túl sok dolgozót fenyeget az elszegényedés. E helyzet enyhítése érdekében olyan közös alapot kell találnunk, amely előmozdíthatja a bérmegállapítás magas szintű normáit – írja véleménycikkében Nicolas Schmit foglalkoztatásért és szociális jogokért felelős uniós biztos.

 

Az elmúlt években az éghajlatváltozás, természeti környezetünk pusztítása és a technológiai fejlődés minden korábbinál jobban megmozgatta a nemzetközi közösséget. Mindazonáltal sok még a tennivaló. Az ipar fokozatos környezetbarátabbá és digitálisabbá válásával európaiak millióinak a pályafutása fog átalakulni. A népesség elöregedése és a várható élettartam növekedése pedig egészségügyi és szociális védelmi rendszereink számára jelent új kihívásokat.

 

A jelenlegi szociális mutatók pozitívak – a munkanélküliségi adatok az EU-ban valaha mért legalacsonyabbak, és az elmúlt tíz évben 7 millió ember emelkedett ki a szegénységből és a társadalmi kirekesztettségből. Az egyenlőtlenségek azonban továbbra is fennállnak, és sokan még mindig a mindennapi betevőért küszködnek. Nem minden gyermek és fiatal fér hozzá a minőségi oktatáshoz és az egészségügyi ellátáshoz. A nők még mindig alulreprezentáltak a munkahelyeken, és pályafutásuk sokkal kiszámíthatatlanabb. A nemek közötti bérszakadék megszüntetésétől is távol állunk még: Magyarországon 2017-ben 14,2%-ot tett ki a férfiak és nők közötti bérszakadék.

 

Ursula von der Leyen bizottsági elnök európai zöld megállapodásával Európa hangot adott azon törekvésének, hogy 2050-re az első klímasemleges kontinens legyen. Az átállás új üzleti lehetőségeket fog elénk tárni, de azt is megköveteli tőlünk, hogy megváltoztassuk termelési szerkezeteinket, fogyasztási szokásainkat, azt, hogy hogyan közlekedünk és mit eszünk. Ezért innovatív és versenyképes új iparágakat, a megélhetés új formáit kell kifejlesztenünk, valamint új készségeket kell elsajátítanunk.

 

Teljes cikk

https://hvg.hu/gazdasag/20200114_nicolas_schmit_velemeny

 

 

Újratervezés indul!

3 meghökkentő tény a karrierváltásról: ezek a vezető okok 2020-ban

 

Hány éves korban érhet utol a kiégés? Elég a munka, vagy hivatást keresel? Hogyan motivál középkorú nőként a pénz? Legújabb online felmérésükben többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ a januárban immár negyedik alkalommal, a Millenáris Startup Campusban megrendezendő Karrier-újratervezés workshop és előadás szervezői, akik a rendezvénnyel segítséget szeretnének nyújtani azoknak, akik saját kezükbe vennék karrierjük irányítását.

 

Felgyorsult világunkban, ahol évről évre jönnek létre olyan munkakörök, amelyek azelőtt nem léteztek, és fordítva, szűnnek meg olyan munkák, amelyekre azelőtt emberek egy életet építettek fel, szükségesnek látszik, hogy gyorsan tudjunk reagálni az új trendekre.

 

A baby-boom generáció és az X generáció talán nehezebben reagál az új kihívásokra, ugyanakkor az Y és Z generáció már nem akar megfelelni, hanem diktálja a tempót. A karrier-újratervezés előadás kapcsán készült online felmérés mindezek figyelembevételével azokat az alapkérdéseket igyekezett körbejárni, amelyek megkerülhetetlenek akkor, ha új munkát keresünk vagy sok év elteltével meg akarjuk találni az igazi hivatásunkat.

 

Az online felmérés legfontosabb megállapításai a cikkben olvashatók.

 

Teljes cikk

http://hrpwr.hu/valtas/cikk/3_meghokkento_teny_a_karriervaltasrol__ezek_a_vezeto_okok_2020_ban

 

 

Nemtörődöm fiatalok vagy múlt századi gondolkodású vezetők?

 

Valószínűleg Ön is tapasztalta, hogy a fiatal munkaerő nem olyan, amilyennek „lennie kellene”.

 

Számos cégvezető szájából hallottuk a következőket:

A mai fiatalok nem motiváltak.

Nem szeretnek dolgozni.

Túl magas a bérigényük.

Büdös nekik a munka, de a pénzt elvárják.

Felelőtlenek és nem önállóak.

 

Ön is így látja?

A kemény cím ellenére leszögeznénk: nem akarunk senkit sem vádolni vagy valamivel megbántani! Célunk, hogy egy olyan nézőpontot adjunk, amelyet talán még nem nézett meg, esetleg nem kellő alapossággal, így talán segíthet egy picit. Ami biztos, hogy a cégvezetők és a fiatal generáció eltávolodott egymástól, amelynek nem lesz jó vége, ha nem kezdünk vele valamit. Másak az igényeik, más a meglátásuk a világról, más az elképzelésük a munkáról, más a jövőről. Ez tény.

 

Az is tény, hogy ez rendkívül bosszantó tud lenni. A világ megváltozott.

 

Teljes cikk

Mentor Training