2019. 07. 03.

Sajtófigyelő 2019. július 03 szerda

 

Kásler: Csökkent az orvoselvándorlás

 

Csökkent a külföldön munkát vállaló orvosok száma, a 2010-ig tapasztalható kedvezőtlen trend mára megfordult – mondta az emberi erőforrások minisztere kedden, budapesti sajtótájékoztatóján.
Kásler Miklós elmondta, jelenleg hatezerrel több orvos dolgozik az egészségügyben, mint 2010-ben. “Elindult az orvosok visszaáramlása, jelenleg még nem nagy számban, de a tendencia kedvező, ugyanakkor az elvándorlás dinamikája jelentősen csökkent” – fogalmazott.
Ez a javulás számos intézkedésnek köszönhető, így például nőtt az orvosegyetemeken a hallgatói létszám, az ösztöndíjprogramoknak köszönhetően többen tudnak a rezidensképzésbe bekapcsolódni, és javultak az orvosok munkakörülményei is – ismertette. Hozzátette: az orvosegyetemeken 30 százalékkal emelkedett a hallgatók száma, 20 százalékkal a külföldieké.
A miniszter hangsúlyozta, hogy az egészségügyi infrastrukturális fejlesztések mellett kimondottan hangsúlyt fektetnek a szakmai minőség javítására, és arra, hogy a fiatal orvosok bekapcsolódhassanak a nemzetközi tudományos életbe is.
Az egészségügyi bérekről szólva azt mondta, 2010 óta az ágazatra fordított juttatások összege jelentősen nőtt. Emlékeztetett: 2012-ben megkezdett béremelés nyomán összesen 207 ezer forinttal nőtt a szakorvosok és szakgyógyszerészek alapbére. Példaként elmondta, hogy 2019-ben egy négy-öt éve végzett orvos alapilletménye 470 ezer forint körül van, egy nyugdíj előtt álló orvosé pedig 575 ezer forint.
A miniszter közölte, jövőre a közszféra béremelésére 4100 milliárd forintot szán a kormány, ebből jövőre az egészségügyi szféra béremelésére 280 milliárddal jut több, mint 2010-ben.
A traumatológiai és érsebészeti ellátásról szólva Kásler Miklós azt mondta, mindkét területen megfelelő a betegek ellátása. Ironikusan úgy fogalmazott, hogy “az utolsó időkben minden hónapban összeomlik a traumatológiai ellátás”, azonban azt hangsúlyozta, hogy egyetlen egy beteg sem maradt ellátatlanul.
Kifejtette: a legsúlyosabb traumatológiai betegek folyamatos ellátását végző három budapesti intézet megfelel a lakosságszám szerinti nemzetközi standardoknak, egy negyedik intézet pedig készenlétben áll. A miniszter egyben cáfolta azokat az ellenzéki kritikákat, miszerint a traumatológiai ellátás az elvárt kapacitás 75 százalékán működne.
Szomorúnak nevezte, hogy hírré vált egy orvos kolléga halála, és ezt úgy aposztrofálták, hogy a haláleset miatt összeomlott a fővárosi érsebészeti ellátás. A miniszter szerint ilyenről nincs szó, szavai szerint az “ellátás egyetlen egy másodpercre sem állt meg”, minden egyes beteg, aki ilyen ellátásra szorul, megfelelően ellátják.
Kásler Miklós hangoztatta, a különböző szakmapolitikai programok célja, hogy javuljon a magyar emberek egészségi állapota, nőjön az egészségben eltöltött évek száma.
(https://hirtv.hu/ahirtvhirei/kasler-csokkent-az-orvoselvandorlas-2483702?utm_source=feed&utm_medium=rss)

 

A munkaerőhiány és az árviták miatt csúszik az új lakások átadása

 

Az M1 reggeli műsorának vendége volt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke. Koji László arról beszélt, hogy sok esetben sajnos egyre később adják át az új építésű lakásokat, a csúszások elsődleges oka pedig az, hogy nincs elegendő szakmunkás az ütemtervek betartásához.
Koji szerint probléma az is, hogy a sokáig épülő, nagy létesítményeknél hosszú az átfutási idő és a 2017 környékén kötött szerződésekben még nem lehetett számolni az elmúlt két év árváltozásaival. Ez az építkezések lelassulásához, megrekedéséhez vezet, emiatt pedig gyakran árvita alakul ki a megrendelők és a kivitelezők között.
A szakszervezeti vezető szerint az épületátadások elmaradása esetén a vállalkozási szerződés a meghatározó, de ha a felek nem egyeztettek ezzel kapcsolatban, akkor a megrendelőt jogszabályok védik.
Ettől függetlenül a kivitelezőnek sem érdeke a csúszás, mivel ilyen esetben késedelmi kötbért kell fizetnie, sőt egy hosszú csúszás miatt a megrendelőnek joga van felmondani a szerződést.
Koji László szerint a megrendelő és a kivitelező közötti konfliktusok rendezésére a Budapesti Békéltető Testülethez, illetve a Teljesítésigazolási Szakértői Szervhez érdemes fordulni.
(https://index.hu/gazdasag/2019/07/02/a_szakmunkashiany_miatt_csuszik_az_uj_lakasok_atadasa/)

 

Így védheted magad a negyedik ipari forradalomban

 

Újabb ipari forradalom korszakát éljük, amely alapjaiban alakítja át a munkaerő-piaci viszonyokat és a lehetséges karrierutakat. Milyen következményekkel jár a technológiai fejlődés a munka világában, és mire kell figyelned, hogy képben maradj? Ezt foglalja össze a téma szakértője.
Az élet minden területén érezzük a technológiai fejlődést. Önvezető autók? Gondolkodó és egymással kommunikáló háztartási gépek? Néhány éve még csak egy sci-fi moziban tudtuk volna elképzelni őket, ma pedig már karnyújtásnyira vannak. Olyan kutatási területeken születnek áttörések, mint a nano- és biotechnológia, a robotika vagy a mesterséges intelligencia. A technológiai innovációk, a digitalizáció és az automatizálás átalakítják a gazdaság szerkezetét, ami alapvetően formálja át a munkaerő-piacot és az oktatást is.
Az automatizálás révén sok munkahely és munkatípus megszűnésére lehet számítani. Tóth Réka, a Perfekt szakértője ugyanakkor optimista: ezeknek a technológiáknak a megjelenésével új szakmák és munkahelyek jönnek létre. Annak érdekében, hogy szűkebb szakmádban Te is lépést tarts a változásokkal, sőt, akár fejlődésre, karrierugrásra is ki tudd őket használni, fogadd meg az alábbi tippeket!
1. Figyeld a legújabb trendeket!
Olvass, gyűjts információt azzal kapcsolatban, hogy mi a helyzet, melyek a legújabb trendek a szakmádban. Milyen területeken van hiány, hol van lehetőség kiemelkedésre, melyek a sikeres megoldások? Ha képben vagy, az már fél siker: nem érhet meglepetés, fel tudsz készülni az újdonságokra.
2. Ne félj változtatni!
A digitalizáció korszakában minden a változásról szól: miért Te lennél az, aki állandó marad? Akár továbblépésről, akár szakmaváltásról van szó, fontos, hogy ne a félelmeid vezéreljenek, hanem gondolj a lehetőségekre. A jelenlegi munkaerőpiacon sok a nyitott pozíció, és lehetséges, hogy mostani munkahelyeden is nyitottak a változásra. A lényeg, hogy ne ragadj benne olyasmiben, amelyről azt érzed, hogy nem fejlődsz, miközben a szakmád elhúz melletted!
3. Képezd magad!
Nem elég persze az elhatározás és a félelmektől való megszabadulás, fontos az új tudás megszerzése is. A folyamatos tanulás nem csupán naprakész ismereteket ad számodra, hanem biztosítja azt is, hogy a munkád során felmerülő kihívásokkal könnyedén megbirkózz, vagy éppen Te találj ki valamilyen újszerű megoldást a hatékonyabb munkavégzésre. A megszűnő és az újonnan létrejövő munkahelyek más-más kompetenciákat igényelnek. Általánosan elmondható, hogy a digitális világban a problémamegoldás, a kritikai gondolkodás és a kreativitás különösen fontos szerephez jut, ezért érdemes ezeket fejlesztened.
A jövő a toborzásba is megérkezett
A világ legnagyobb cégeinek vezetői gyűltek össze Lisszabonban, hogy megosszák egymással a legújabb módszereket a legkiválóbb munkaerő toborzására, megtartására és a jövő munkahelyére vonatkozóan. Íme, a legfrissebb trendek a munkáltatói márka legnagyobb nemzetközi szakmai rendezvényéről, a World Employer Branding Day-ről.
Nézz körül: lehet, hogy van olyan megoldás a szakmádban, amelyet még nem használnak – például egy új módszer vagy friss szoftver, és legyél ebben úttörő! Jó megoldás egy OKJ-s képzés elvégzése is, hiszen a nagyobb nevű képzőhelyeken olyan friss szemléletet és tudást szívhatsz magadba, amely felkészültté tesz a legújabb kihívásokkal szemben. A Perfekt szakértője szerint ezek a képzések gyakorlatorientáltak, és rugalmas időbeosztásban elvégezhetők, ezért különösen hatékonyak lehetnek a tudásbővítésben, tudás-felzárkóztatásban. Megismerkedhetsz a legújabb trendekkel, és így már reálisan értékelheted a saját helyedet, valamint a lehetőségeidet egy digitalizálódó világban!
(https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/igy-vedheted-magad-a-negyedik-ipari-forradalomban/)

 

Újabb bizonyíték, hogy az iroda jobb kutyával, mint kutya nélkül!

 

Egy friss kutatás bebizonyította, hogy a terápiás kutyákkal eltöltött idő segíthet csökkenteni a stressz negatív hatásait egyetemistáknál.
A több mint 300 egyetemista bevonásával végzett vizsgálat szerint heti egy órányi kutyás foglalkozás hatására azok a stresszes diákok, akiknek esetében magas volt a bukás vagy a lemorzsolódás kockázata, “nyugodtabbnak és elfogadottabbnak” érezték magukat. A kutyákkal töltött idő segített nekik a koncentrálásban, a tanulásban és az információk jobb felidézésében – írja a BBC hírportálja.
A Washingtoni Állami Egyetemen dolgozó Patricia Pendry szerint azoknál a diákoknál volt a legszembetűnőbb a jótékony hatás, akik a legkockázatosabb csoportba tartoznak, például mert mentális egészségi problémával küzdenek.
Javuló közérzet, csökkenő stressz
Az Egyesült Államokban csaknem ezer campuson vannak terápiás háziállatok, és számos nagy-britanniai egyetemen, köztük a University College Londonban és a Nottingham Trent Egyetemen is találkozni kutyákkal.
Korábbi tanulmányok eredményei azt sugallják, hogy a háziállatok simogatása csökkentheti a stresszhormon szintjét.
Elég, ha ránézel, máris jobb kedved lesz?
A New York-i Állami Egyetem pszichológusa, Nancy Gee szerint maga a mechanizmus ugyan nem teljesen világos, ám az egyértelmű, hogy a kutyákkal eltöltött idő hatására a diákok “nyugodtabbnak és támogató környezetben” érzik magukat, valamint nagyobb az önbizalmuk a tanulmányaikkal kapcsolatban. Hozzátette, néha már az is képes javítani az ember közérzetén, ha csak ránéz egy állatra.
(http://hrpwr.hu/aktualis/cikk/ujabb_bizonyitek__hogy_az_iroda_jobb_kutyaval__mint_kutya_nelkul)

 

5 kifejezés, ami gyengítheti az alkupozíciónkat egy bértárgyaláson

 

A bértárgyalás előtt érdemes például előre felkészülni a munkapiac ajánlataival, a cég feltételeivel és elvárásaival. De pontosan melyek azok a kifejezések, amelyek erősítik és melyek azok, amelyek gyengítik az alkupozíciónkat?
1. „Jelenleg X forint a fizetésem.”
Egy állásinterjún általában a jelenlegi keresetre vonatkozó kérdéssel indul a bértárgyalási rész. Ilyenkor azonban nem érdemes rögtön rávágni, pontosan mennyi jelenleg a fizetésünk, inkább nagyságrendekről tájékoztassuk az interjúztatókat. Ha megtudják a pontos összeget, könnyen lehet, hogy bár magasabb fizetést szántak nekünk, örülnek, ha kevesebbel is beérjük.
2. „Ez az összeg nem megfelelő számomra.”
Ha nem tetszik egy felkínált lehetőség, ahelyett, hogy negatívan kijelentjük, nem előnyös számunkra a dolog, inkább fogalmazzunk így: „sokkal jobban örülnék, ha…” Egy kis kutatómunkával könnyen kideríthetjük, hogy jelenlegi végzettségünk és tapasztalatunk mennyit ér az adott cégnél, így adatokkal alátámasztva érvelhetünk, és méltányos igényeket támaszthatunk a vállalat felé.
3. „A fizetési igényem a következő…”
Nem kelt jó benyomást, ha jóval magasabb összeget mondunk az aktuális keresetünknél, de abból sem jövünk ki jól, ha eláruljuk a pontos összeget. Akkor mi a megoldás? A legjobb, ha rákérdezünk, hogy mit tartalmaz a cafetéria és milyen egyéb juttatásokat (autó, telefon, latop) kínál a cég. Ennek fényében már könnyebb eldönteni, milyen pénzösszeg lenne megfelelő a felek számára.
4. „Tehetünk egy próbát…”
Az olyan kifejezések, mint „tehetünk egy próbát” vagy „megpróbálom” passzív kijelentések, amelyek, azt sugallják, hogy bizonytalanok vagyunk. Érdemes inkább úgy fogalmazni, hogy „sokkal előnyösebb lenne számomra, ha…”.
5. „Elfogadom az első ajánlatot.”
Még ha pályakezdő valaki, akkor sem kötelező az első bérajánlatot elfogadni, ugyanakkor érdemes mérlegelni azt is, hogy mi mindent lehet tanulni az adott munkakörben: ha a pozíció komoly szaktudással gazdagít, érdemes kompromisszumot kötni, és csekélyebb bérrel is beérni.
(https://novekedes.hu/hr/5-kifejezes-ami-gyengitheti-az-alkupozicionkat-egy-bertargyalason)