2019. 11. 21.

Sajtófigyelő 2019.11.21., csütörtök

 

2022-ig parkolópályára került a bérnövelő kormányzati csodafegyver

 

Minden jel szerint minimum 10 évig biztosan porosodni fog a kormány asztalán az a terv, amivel nemcsak nagyot nőhetnének a bérek, de egy sokkal nagyobb kormányzati célt is ki lehetne pipálni.

 

A kormány régóta hangoztatja: a céljai között szerepel, hogy legfeljebb 9 százalék legyen az szja. A változtatás 700-800 milliárd forintos adócsökkentést jelentene, ilyen nagyságú anyagi mozgásteret pedig a már megszavazott jövő évi költségvetési törvény nem tartalmaz. A kérdés emiatt – szigorúan a gazdasági teljesítmény és a költségvetési mozgástér figyelembevétele mellett – leghamarabb 2021 környékén kerülhet újra napirendre” – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Vagyis ha legközelebb 2021-ben kerülhet napirendre az egyszámjegyű szja kérdésköre, akkor optimista megközelítéssel leghamarabb 2022-ben (a következő országgyűlési választások évében) élesedhetne az új adókulcs. Ez pedig azt jelentené, hogy majdnem 10 év kellett a bevezetéséhez, hiszen korábbi gyűjtésünk alapján Orbán Viktor legelőször 2013. májusában fejezte ki ez irányú elképzelését. Egy, a “magyar modell” és a “nemzeti érdek” érvényesüléséről szóló konferencián mondta a kormányfő, hogy nem tartja lehetetetlennek, hogy az akkor még 16 százalékos szja egyszámjegyű legyen. Azóta hol a miniszterelnök, hol Varga Mihály dobja be a köztudatba az egyszámjegyű személyi jövedelmadót rendre más-más lehetséges bevezetési dátummal.

 

Orbán Viktor még 2014-ben rögzítette a bevezetés egyik követelményét: tartósan 4-6 százalékos gazdasági növekedés. Ugyan tavaly és minden jel szerint idén is teljesülni fog ez a kitétel, az előttünk álló időszakra több szakember és elemző is recessziót jósol, ami visszavetheti a magyar gazdaság teljesítményét is. Ennek kivédésére készül(nek) a gazdaságvédelmi akcióterv(ek), ami a magyar gazdaság ütésállóságát hivatott fokozni. Ám ha beüt a krach, az akciótervek ellenére sem lesz fenntartható a jelenlegi 4 százaléknál nagyobb növekedési ütem. Pedig az egyszámjegyű szja több szempontból is fontos lenne és nagy előrelépést jelenthetne. Egyrészt a dolgozók bére ennek köszönhetően nagyot emelkedhetne. Ha a jelenlegi 15 százalékos szja 9 százalékra mérséklődik, akkor egységesen minden bérkategóriában 9 százalékkal emelkednének a hazavitt összegek, ami a jelenleginél jobb életszínvonalat biztosíthatna – igaz, a legtöbbet a magas fizetéssel rendelkezők nyernének ezen. Egy százezres fizetés ugyanis nettó 6000 forinttal lenne magasabb, ellenben egy milliós fizetés már 60 ezerrel.

 

Másrészt Magyarország versenyképessége szempontjából is fontos lenne az egyszámjegyű szja. Idén tavasszal ugyanis a kormány közzétette a saját versenyképességi programját is, melynek egyik rögzített célja, hogy Magyarország elérje a visegrádi országok adóelvonási szintjét. Jelenleg 44 százalékos az adóék, míg a visegrádi átlag 38,6 százalék. Ez azt jelenti, hogy 6,6 százalékpontos adóék csökkentésre lenne szükség. Ez pedig csak a szociális hozzájárulási adó 2-2 százalékpontos mérséklésével nehezen lenne elérhető.

 

Teljes cikk

https://mfor.hu/cikkek/makro/ismet-tavolabb-kerult-a-kormanyzati-csodafegyver-ami-tobb-fronton-segithet.html

 

 

A Pedagógusok Szakszervezete levélben kérte az államfőt, ne írja alá az új szakképzési törvényt

 

A PSZ véleménye szerint a törvény előkészítésekor az előterjesztő ITM megsértette a jogalkotásról és a társadalmi egyeztetésről szóló jogszabályokat. Az új törvény továbbá – ha életbe lépne – komoly munkajogi és szakmai kockázatot jelente az érintett munkáltatóknak és munkavállalóknak.

 

A PSZ ismét kinyilvánítja: tiltakozik az ellen, hogy a szakképzést kiszakítsák a köznevelés rendszeréből. Legfőképpen és határozottan tiltakozik az ellen, hogy a szakképzésben dolgozók elveszítsék közalkalmazotti jogviszonyukat.

 

A PSZ bízik abban, hogy a köztársasági elnök méltányolja ezeket a társadalompolitikai szempontokat, nem írja alá a parlament által elfogadott új törvényt, hanem azt megfelelő előkészítésre visszaküldi az előterjesztőnek, vagyis az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak.

 

Teljes cikk

https://szakszervezetek.hu/kozlemenyek/20489-a-pedagogusok-szakszervezete-psz-levelben-kerte-az-allamfot-ne-irja-ala-az-uj-szakkepzesi-torvenyt

 

 

Megnyílt az úttörő EU-pályázat a magyar cégeknek

 

Ma reggel 9 órától megnyílik az úttörő uniós pályázat a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztésére, lényegében eszközbeszerzésére, ami abban különleges, hogy a fejlesztés eredményességétől függ majd a feltételesen visszatérítendő támogatás aránya. Így kapnak tehát ösztönzést a cégek a minél nagyobb hatékonyságra és odafigyelésre a projekt megvalósítása során.

 

Október elején megjelent, ma pedig meg is nyílik (beadhatóvá válik) a mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációját célzó uniós pályázat. A GINOP-1.2.10-19 kódszámú, “Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása ” című felhívás lényegéről Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek is nyilatkozott. Rámutatott: A vállalkozások 5 és 40 millió forint közötti támogatást igényelhetnek új eszközök, gépek beszerzéséhez, új technológiai rendszerek kialakításához, valamint ezekhez kapcsolódó információs technológia-fejlesztésekhez.

 

A kétmilliárd forintos keretösszegű felhívás egy újszerű, feltételesen visszatérítendő támogatási formában segíti a vállalkozások versenyképességének javítását – mondta az államtitkár. Magyarországon elsőként indul el ez az új finanszírozási forma, amely az Európai Unióban is egyedülállónak számít, ez idáig csak Portugáliában érhető el hasonló elven működő pályázat – hangsúlyozta Rákossy Balázs.

 

A felhívás indokoltságát egyébként az 1064/2019. (II. 25.) számú Kormányhatározat adja, amely előírta a 2021–2027 programozási időszakra való felkészülés keretében új forráselosztási eszközök kidolgozását és előírta egy új típusú – feltételesen visszatérítendő támogatás – alkalmazását.

 

A feltételesen visszatérítendő támogatási forma alkalmazásával olyan fejlesztések támogathatóak, amelyek eredményeképpen a kedvezményezettek a saját múltbeli pozíciójukhoz képest mérhető fejlődést érnek el. A felhívás keretében ugyanis a pályázó teljesítménye a támogató által előre meghatározott eredményességi céloknak a projektmegvalósítást követő fenntartási időszakban való visszamérése révén kerül összevetésre a beadáskori állapottal. Ezen eredményességmérési szempontok teljesítésének végén születik döntés a visszatérítési arány mértékéről, azaz a pályázó részleges vagy teljes felmentést kaphat az előzetesen kiutalt visszatérítendő támogatás visszafizetése alól – fejtette ki az államtitkár. A várakozások szerint az eredményességhez kötött visszatérítési arány miatt a kedvezményezettek kiemelt figyelmet fognak fordítani a – jövőbeli gazdálkodásukra is jelentős hatással bíró – projektek hatékony végrehajtására – tette hozzá.

 

A program keretében a tervek szerint több mint ötven vállalkozás technológiai modernizációja valósulhat meg, és amennyiben a pályázati konstrukció tapasztalatai visszaigazolják a várakozásokat, akkor a jövőben várhatóak majd hasonló pályázati kiírások magasabb keretösszeggel is – jegyezte meg Rákossy Balázs.

 

Teljes cikk

https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20191121/megnyilt-az-uttoro-eu-palyazat-a-magyar-cegeknek-407759

 

 

5 hiba, amitől csak jobban fogod utálni a munkád: így csak magad alatt vágod a fát

 

Nem ritka eset, hogy az ember nem tudja, merre induljon az életben. Főként akkor, ha jelenlegi munkáját nem szereti, akár a kellemes, stressztől mentes légkör, akár az anyagi biztonság, vagy a kihívás, amit hiányol. Ilyenkor túlterheltnek, végtelenül kimerültnek, enerváltnak, elveszettnek érzi magát a munkavállaló. Aki ettől szenved, sűrűn mond olyanokat magának és a környezetének, hogy “Elmegyek inkább programozónak” vagy “Elölről kéne kezdenem a tanulást, és elmenni jogásznak… vagy péknek”. Mutatjuk, mi az, amivel még rontani is lehet a helyzeten, és hogy ehelyett mit érdemes tenni.

 

Amikor az ember elbizonytalanodik a karrierútján, gyakran hajlamos visszamenni a kályhához, mert úgy hiszi, már a kezdetek kezdetén rossz döntéseket hozott, és most azért tart ott, ahol. Azonban ezt a visszatérés a kezdetekhez ritkán koronázza siker, többnyire inkább kudarcot, anyagi nehézségeket hoz magával, és a problémát sem oldja meg.

 

Hogyha valaki még mindig próbálja kitalálni, mi lenne számára a megfelelő út számára a munkában, bizonytalanságában rengeteg hibát képest elkövetni. A Pénzcentrum összegyűjtötte mik azok, amitől mindenképp tartózkodjunk, ha épp elégedetlenek vagyunk a karrierünkkel.

 

1. Ideiglenes elvállalni egy állást, aztán benne ragadni

Elfogadni egy ajánlatot, amelyről tudjuk, hogy nem lesz számunkra megfelelő, bizonyos helyzetekben indokolt, hiszen a számlákat fizetni kell, és sokszor még egy kevésbé jó munka is jobb, mint a semmittevés. Viszont megtörténhet, hogy egy helyen csak rövidtávra tervezünk, amíg megtaláljuk az “álommunkát”, mégis ott ragadunk.Hiszen rengeteg időt és energiát emészthet fel egy olyan munkahely, amelyet nem szeretünk, vagy egyenesen utálunk, és csak kényszerből vállaltuk el. Hosszú távon egy ilyen munka csak hátráltat, eltérít minket a céljainktól, és aláássa a magabiztosságunkat is. Csak távolabb kerülünk a vágyott karriert. Az ilyen vargabetűk nem segítenek megtalálni, mire vágysz igazán. Tehát ahelyett, hogy egy ideiglenes munkában – és vele együtt a komfortzónádban – ragadnál, legjobb ha folyamatosan keresed a lehetőségeket, vagy ha az üresjáratot szeretnéd kitölteni egy munkával, akkor olyat vállalj, amely iránt legalább semleges vagy, és marad mellette energiád megvalósítani a céljaid.

 

2. Vissza az iskolapadba

Sokan úgy hiszik, egy teljes újrakezdés oldhatja meg a karrierválságukat. Azonban kevesen engedhetik meg maguknak, hogy nappali képzésben, állami finanszírozott formában tanuljanak valami mást. A legtöbben, akik a munkaerőpiacra már kiléptek, levelezőn, többnyire fizetős formában képzik tovább vagy át magukat. Közben pedig dolgoznak, mert valamiből élni kell.

 

Így viszont rengeteg plusz kiadás, plusz teher keletkezik, sokkal kevesebb szabadidővel. Tehát ha valakinek nincs szilárd elképzelése, hogy az újonnan megszerzett tudással és papírral jó, szerethető, neki való munkát fog találni, akkor nem javasolt vaktában ilyesmibe belevágni. Még az is lehet, hogy eladósodnak és a vége kudarc lesz, tehát rosszabb helyzetben lesznek, mint amiből indultak. Tehát ha nem vagy 100%-ig biztos abban, hogy elhozhatja a pozitív fordulatot a karrieredben és az életedben, ha könyvtárosból webgrafikussá képzed magad, akkor nem érdemes rááldozni a rengeteg időt és energiát (és pénzt). Előbb szerezz bizonyosságot: az nem kerül semmibe!

 

3. Elfogadni, kiharcolni egy előléptetést, amit nem is szeretnél

Sokan, amikor megrekednek, kiégnek a munkájukban, akkor úgy gondolják, feljebb lépve a raglétrán lerázhatnak magukról mindent, ami miatt jelenleg nem elégedettek. Bár kecsegtető lehet megszabadulni az irritáló felettestől vagy kollégáktól, jobb bérezésben részesülni, több kihívással járó új munkakörbe kerülni: mindig mérlegelni kell!  Mert előfordulhat, hogy az a pozíció, amire pályázunk, amitől a pozitív változást reméljük, egyáltalán nem segít. Hiszen lehetséges, hogy amíg beosztottként, középvezetőként, stb. a feladatainkat el tudtuk látni, megfeleltek a képességeinknek, egy másik szerepkörben már nem tudnánk helytállni. Sőt az is lehet, hogy a munkakörhöz tartozó feladatokat még jobban fogjuk utálni, mint az előző beosztásunkban.

 

Sokan úgy vannak vele, ha akad ilyen lehetőség: Miért ne próbáljam meg? A válasz egyszerű: azért mert nem biztos, hogy ez a jó útja, hogy megszabaduljunk utált munkánktól és váltsunk. Ha már felismerjük, hogy a jelenlegi helyzetünkből ki akarunk törni, ne ugorjunk fejest egy jobbnak tűnő pozícióba. Valójában ilyenkor az ember a legkisebb ellenállás felé törekszik: a lehető legegyszerűbb, legkevesebb energia befektetéssel járó megoldást akarja választani. Természetesen, ha meggyőződésünk, hogy jobban fogjuk érezni magunkat, ha előléptetést kapunk, akkor vállaljuk el, tegyük meg szükséges erőfeszítéseket. Itt a lényeg, hogy csak a változás miatt nem érdemes emellett dönteni, vagy meggyőzni magunkat, hogy ez a megoldás. Akkor inkább gondoljuk át, mit szeretnénk elérni a karrierünkben, és milyen pozícióra tudnánk váltani, hogy közelebb kerüljünk ehhez a célhoz.

 

4. Mivel nem tudod, mit akarsz, maradni ahol vagy

Amikor csak azért nem keres más lehetőségeket valaki gyűlölt munkahelye helyett, mert nem akar ugyanabban a szakmában maradni, viszont azt sem tudja, mit csinálna szívesen, az egyik legrosszabb, amit lehet tenni. Mert a célok nélküli szenvedés, és a bizonyosság, hogy karriert akarunk váltani – ez a kettő együtt teljesen felőrölheti az ember idegeit. A folyamatos stressz a jelenlegi nem kielégítő helyzettől és a szorongás a váltástól, pontosabban a tanácstalanságtól akár depresszióhoz is vezethet, mely fizikailag is tönkrevághatja az embert. Semmi esetre se tegyük ezt magunkkal! Nem szabad addig várni, amíg megszülöd a céljaidat és kész leszel váltani, ha a szituáció kilátástalan.

 

Egyrészt: lehetséges, hogy nem magával a pályával van a gond. Ha valaki váltani akar, rendben van, de addig is, amíg kitalálja, mit csinálna szívesen, szakmáján belül is kereshet másik lehetőséget.  Másrészt, amit jelenleg dolgozol, belekerül majd a jövőbeli önéletrajzodba is, amellyel az álomállásodra pályázol. Hogyha a HR-es azt látja, hogy sokáig voltál egy monoton, kihívást nem jelentő pozícióba ragadva, úgy gondolhatja, nem voltak ambícióid. Minél előbb elhatározod, hogy ha váltani fogsz, milyen irányba indulsz el, annál előbb szabadulsz a helyzetből. Ezt kell szem előtt tartani, de ha egy olyan munkahelyed van, ahol minden napod a túlélésről szól, az csak hátráltatni fog, hogy egyáltalán kitűzhesd a célod magad elé.

 

5. Feladni

Ha valakinek olyan munkája van, amelyet csak kényszerből végez, előbb vagy utóbb el fog jönni a pillanat, amikor nem tudja tovább elviselni. Ilyenkor sokan vagy teljesen kiégnek, depresszióba esnek, tartósan megbetegszenek, és ezek következtében munkaképtelenné válnak. Ha ezt megvárják, sokkal nehezebb lesz a váltás: ki akarna egy testileg, lelkileg kifacsart dolgozót alkalmazni, aki menekül az előző helyéről?

 

A másik kifutása a történetnek gyakran, hogy valaki hirtelen felindulásból beadja a felmondását, úgy hogy erre nem készült fel: nem tudja még, hova tovább, nincs tartaléka a hónapokra, amit esetleg munka nélkül tölt. Egyik variációig sem szabad eljutni, ezt ne engedjük meg magunknak a saját érdekünkben. Amennyiben utáljuk a jelenlegi munkánkat, és úgy tűnik, ez idővel nem fog javulni, de közben nem tudjuk, mi mást csinálhatnánk: a legrosszabb, ha nem teszünk semmit. Mert egy idő után eljön a pont, amikor már nem fogjuk bírni tovább, ez borítékolható. Még ez előtt érdemes megfogadni a fenti tanácsokat: mérlegeljünk, milyen mértékű legyen a váltás. Találjuk ki, hogy mit csinálnánk szívesebben, vagy akár a legszívesebben. Azt is, mit kell ezért tennünk. Azt is, hogy meddig muszáj még az utált munkát végeznünk, hogy elérjük a céljainkat. Azt is, megéri-e várni a váltásig, vagy inkább megragadjunk egy kínálkozó lehetőséget. Mérlegeljük, valóban meg vagyunk győződve, hogy jó úton vagyunk-e, nincs-e más megoldás, vagy csak magunkat is becsapjuk!

Anélkül, hogy a komfortzónánkat elhagynánk, képtelenség újrakezdeni, felépíteni egy sikeres, örömteli karriert. Felejtsük el a kibúvókat, szükségmegoldásokat, kiskapukat, a megúszást, a túlélést! Szilárdítsuk meg az elhatározásunkat, és vágjunk bele!

 

Teljes cikk

https://www.penzcentrum.hu/karrier/5-hiba-amitol-csak-jobban-fogod-utalni-a-munkad-igy-csak-magad-alatt-vagod-a-fat.1085369.html