2019. 11. 19.

Sajtófigyelő 2019.11.19., kedd

 

A pályakezdő férfiaknak nem sok jobb hely van Európában, mint Budapest

 

Uniós összevetésben is jók az esélyei az elhelyezkedésre a magyar és különösen a budapesti fiataloknak. A témában az Eurostat készített rövid összeállítást, és már az uniós statisztikai hivatal által kiemelt néhány adatból is az látszik, hogy Európa teljesen kettészakadt a fiatalok foglalkoztatottsága szempontjából. Miközben vannak olyan régiók, ahol egy-három évvel tanulmányaik befejezése után a fiatalok több mint 95 százaléka dolgozik, addig egyes térségekben kevesebb mint harmaduk talál csak munkát.

 

Ezúttal érdekes módon nem a kelet-nyugati, hanem sokkal inkább az észak-déli tengely mentén osztható két részre a kontinens, Magyarország pedig szerencsére most északi országnak számít. A legkilátástalanabb helyzetben a görög és az olasz fiatalok vannak, náluk országosan is csak nagyjából minden második húsz év feletti dolgozik egy-három évvel a tanulmányok lezárása után. Ráadásul az adatokból úgy tűnik, hogy sokat a végzettség sem számít: a legalább középfokú végzettségűek körében is hasonlóan nagy a munkanélküliség.

 

Összehasonlításképpen, a magasabb végzettségűek körében az elhelyezkedők aránya Németországban 92,1 százalék, Csehországban hajszál híján 90, és Magyarországon is 87,5. Bár a kevésbé iskolázottakat is tartalmazó statisztika ezekben az országokban alacsonyabb foglalkoztatottságot mutat, ötből négy fiatal így is mind a három említett tagállamban el tud helyezkedni három éven belül.

 

Miközben Görögországban fixen rossz a helyzet, az olaszoknál országon belül is van egy észak-déli törés. Ahogy azt náluk megszokhattuk, északon sokkal kevésbé rossz a helyzet, de például Szicíliában csak minden negyedik fiatal talál munkát, és Basilicatában, illetve Calabriában is a kétharmaduk munkanélküli marad az első három évben. Ezzel szemben a rekorder régiókban tényleg csak az nem dolgozik, aki nem akar. Az abszolút európai elsőnek számító Alsó-Bajorországban 98,2 százalékos a fiatalok foglalkoztatottsága, de csak egy hajszállal marad el ettől Csehország délnyugati (Ausztriával és Németországgal határos) térsége.

 

A listán pedig kifejezetten előkelő helyen van Budapest, amely a 276 európai régióból a 31. helyen áll. Ha pedig csak a frissen végzett férfiak rangsorát nézzük, akkor a magyar főváros ennél is előrébb jár, a 16. pozícióban található. Nincs azonban Budapesttől jelentősen elmaradva a nyugat-dunántúli régió sem, sőt még a leggyengébben teljesítő észak-alföldi térség is felülmúlja kissé az uniós átlagot. Itthon ráadásul a trendek is kifejezetten kedvezőek, hiszen 2014 óta több magyar régióban is 10 százalékpontot meghaladó mértékben nőtt a fiatalok foglalkoztatottságának aránya.

 

Teljes cikk

https://g7.hu/adat/20191118/a-palyakezdo-ferfiaknak-nem-sok-jobb-hely-van-europaban-mint-budapest/

 

 

Elkülönítve kell kezelni, ha bekerül a pénztárgépbe

Döntött a Kúria a borravalóval kapcsolatban

 

A Kúria elvi döntése szerint a borravalót elkülönítve kell kezelni, ha bekerül a pénztárgépbe, valamint csak kivételes esetben térhet el a pénztár pénzkészlete a pénztárgép egyenlegétől – tudatta a legfelsőbb bírói fórum közleményben hétfőn.

 

Madarász Gabriella, a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a konkrét közigazgatási perben az adóhatóság megbírságolt egy fővárosi kávézót, mert ellenőrzésnél a pénztárgép kasszájában többletet találtak. A vendéglátóhely úgy működött, hogy a vendégek az asztaloknál a pincéreknek fizettek, a pincérek az ellenértéket a borravalóval együtt a pénztárcájukba tették, majd időközönként onnan a pénztárgépbe. A napi bevételt az irodában tartották, a borravalót pedig a pultnál, egy dobozban.

 

Az adóhatóság álláspontja szerint az online pénztárgépben minden pénzmozgást rögzíteni kell, a tényleges bevétel és a pénztárzárás bevétele közötti eltéréssel a mulasztás megvalósult, ezért bírságoltak. A cég bírósághoz fordult a bírság miatt, és a közigazgatási perben felmerült, hogy – bár fő szabály szerint a pénztárban lévő pénzkészletnek összeg és pénznem szerint meg kell egyeznie a pénztárgépen bizonylatolt értékesítések és egyéb pénzmozgások egyenlegével – a szabályozás megenged kivételt, ha az eltérést az “üzemeltető működési sajátosságai” okozzák és az eltérés mértéke ezekhez igazodik. A felperes pedig éppen arra hivatkozott a perben, hogy a borravaló kezelése olyan, az üzemeltető működési körébe eső sajátosság, amely alapot ad a pénztári egyenleg és a pénzkészlet eltérésére.

 

A Kúria október 31-én meghozott határozatában ugyanakkor kimondta: a szabály alól önmagában csak azért, mert borravalóval dolgoznak, még nem lehet kivételt tenni. A szabályozás ugyanis lehetővé teszi egy kód alkalmazásával, hogy a borravalót elkülönítve, jogszerűen pénztárgépbe helyezzék. Az “üzemeltető működési sajátosságai” az olyan helyzetekre vonatkoznak, amelyekben a termékértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás és az ellenérték bevételezése között a tevékenység jellege vagy fizikai jellemzői miatt szükségszerűen hosszabb idő telik el. Tipikusan ilyen lehet például az ételkiszállítás, a csomagküldés – magyarázta Madarász Gabriella szóvivő, a Kúria nyugalmazott tanácselnöke.

 

Teljes cikk

https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/munkajog/20461-dontott-a-kuria-a-borravaloval-kapcsolatban

 

 

Reménykedsz a négynapos munkahétben? Ne éld bele magad!

 

Hiába javítja a hatékonyságot a negyedik ipari forradalom sosem látott mértékben, nem biztos, hogy mindenképpen négyre csökken majd a munkanapok száma – mondta a Világgazdasági Fórum (WEF) negyedik ipari forradalmi platformjának vezetője, Danil Kerimi a CNBC konferenciáján. A szakember szerint még az is előfordulhat, hogy még többet kell majd dolgoznunk.

 

A mesterséges intelligenciának és a kiterjesztett valóságnak köszönhetően az egyszerűbb munkafolyamatokat már el tudják végezni gépek is, ezért számos vállalat elkezdett kísérletezni a négy, sőt, háromnapos munkahetekkel. Ilyen például a Microsoft japán ága, amely 40%-os produktivitás-növekedést ért el a négynapos munkahétre való átállással.

 

Danil Kerimi viszont nem gondolja azt, hogy az új technológiák miatt a négynapos munkahét lesz a sztenderd, inkább úgy véli, mindenkinek a saját döntése lesz, mennyit dolgozik:

 

„Ha javul a produktivitásod és a hatékonyságod, ez csak azt jelenti, hogy eredményesebben tudsz majd dolgozni” – mondta a szakember. „Az egyénen múlik az, hogy használja fel az idejét, és hogy teljesíti a feladatait” – tette hozzá.

 

Az eseményen szó esett egyébként a gyártás átalakulásáról is: a beszélgetésen résztvevő szakemberek úgy vélik, egyre inkább olyan lesz például a gépek kezelése is, mintha egy számítógépes játékkal játszanának a kezelők, ez pedig „álommunkahely egy tinédzsernek.”

 

Teljes cikk

https://www.portfolio.hu/uzlet/20191118/remenykedsz-a-negynapos-munkahetben-ne-eld-bele-magad-407457?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

 

12 órában dolgozó ápolóknak tervezett cipőt a Nike

 

A Nike bejelentette, hogy egy kifejezetten az egészségügyben dolgozók számára tervezett cipőt dob piacra. A Nike Air Zom Pulse modell nővérek, orvosok, ápolók számára könnyítené meg a 12 órás műszakokat. Az edzőcipő egy fűző nélküli, belebújós darab, könnyen tisztítható gumis külsőtalpat kapott, és speciális bevonat védi a mindenféle kilöttyenő folyadék ellen. A talpát úgy tervezték, hogy kellően biztosan tartsa a lábakat, és a csúszósabb padlókon is tapadjon. A Nike Asterix logóját helyezték el rajta, amivel a cég azt kívánja üzenni: „ha van tested, sportoló vagy”.

 

A gyártó a tervezés során a portlandi Doernbecher gyermekkórház dolgozóinak javaslatait vette figyelembe. A tervezést megelőzően a Nike kutatást is készített, melynek során kiderült, hogy a nővérek a 12 órás műszakok alatt akár 6-8 kilométert is sétálnak, és kevesebb, mint egy órát töltenek ülve, ezért kiemelten fontos számukra, hogy egészséges lábbelit hordjanak.

 

A Nike Air Zoom Pulse december 7-től lesz kapható a gyártó online boltjában, hazai forgalmazásról egyelőre nincsenek információink.

 

Teljes cikk

https://24.hu/elet-stilus/2019/11/17/nike-air-zoom-pulse-cipo-egeszsegugy-apolo-edzocipo/?fbclid=IwAR3xvKVODCIV8FNlAyS4oLGKr0_-O-Yd0p53t9SW0EhZJyJMrxvEsmYPiiU

 

 

Vajon meddig tart betölteni egy megüresedő állást ma Magyarországon?

 

A Profession.hu legfrissebb adatai szerint a tapasztalt szakértők, vezetők esetében a kiválasztási folyamat akár hosszú hónapokig is eltarthat. Ráadásul, a cégek többségének véleménye szerint ez az idő a jövőben még tovább fog növekedni.

 

Több mint kétszáz munkaadót kérdezett meg Magyarország vezető állásportálja, a Profession.hu arról, mennyi ideig tart náluk egy-egy munkatárs kiválasztása az álláshirdetés feladásától a munkaszerződésének aláírásáig. A körültekintő választás fontos, „hiszen a személyi állomány alkotja egy cég gerincét. Ha nem a megfelelő tehetségek ülnek a megfelelő székekben, az a cég profitabilitására, eredményeire hatni fog” – hívta fel a figyelmet Tüzes Imre, a Profession.hu üzletfejlesztési vezetője.

 

Szakértők, vezetők esetében tart legtovább a folyamat

A tapasztalatok szerint pályakezdők esetében akár három hét is elég lehet az álláshirdetés feladásától a munkaszerződés aláírásáig. A szakértők, vezetők kiválasztása azonban már egy jóval hosszabb folyamat, akár másfél-két hónapot is igénybe vehet. De hasonló a helyzet a szakmunkás kollégák esetében is: megtalálásuk átlagosan közel egy hónapig tart.

 

„Öt éve még a munkaadók álltak az érdeklődés középpontjában, most azonban a jelöltekről szól minden. Ennek oka, hogy felborult a kereslet-kínálat egyensúlya: az elérhető jelöltek száma limitált, miközben a cégek felvevőképessége egyre növekszik. A verseny megindult a jelöltekért” – magyarázza Tüzes Imre. A megkérdezett vállalatok ráadásul úgy vélik, egyhamar nem is lesz jobb a helyzet: a válaszadók 54 százaléka gondolja úgy, hogy az átfutási idő, azaz a kolléga megtalálásának ideje egyáltalán nem fog csökkenni a jövőben, sem a pályakezdő, sem a vezetői, sem a kékgalléros munkakörök esetében.

 

Toborzók, legyetek polihisztorok!

Mi jelenthet megoldást ebben a helyzetben? „Minden munkaerő-toborzással és kiválasztással foglalkozó szakembernek nagyon jól kell ismernie az online marketing eszközöket ahhoz, hogy munkája hatékony legyen. A ma – és a jövő – toborzói polihisztorok: online marketingesek, értékesítők, toborzók és szövegírók egy személyben” – vonta le a következtetést a Profession.hu szakértője.

 

Teljes cikk

http://hrpwr.hu/aktualis/cikk/vajon_meddig_tart_betolteni_egy_meguresedo_allast_ma_magyarorszagon