2019. 09. 26.

Sajtófigyelő 2019.09.26., csütörtök

 

A kormány 43,4 milliárddal támogatja a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását

 

A kormány 43,4 milliárd forintos keretösszegű pályázatot írt ki a megváltozott munkaképességű, köztük a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásának elősegítésére a következő évre.

 

Fülöp Attila az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára elmondta, az ideinél csaknem másfél milliárd forinttal nagyobb forrásra az a mintegy 400 akkreditált cég jelentkezhet, mely jelentős számban foglalkoztat megváltozott munkaképességű embereket. A pénzből mintegy 30 ezer ember végezhet értékteremtő munkát – tette hozzá. Azt hangoztatta, a szociális biztonság alapja, hogy lehetőleg mindenkinek legyen munkajövedelme, a kormány pedig a szerdán megjelent pályázattal azokat támogatja, akiknek az elhelyezkedéséhez segítség kell. Ismertetése szerint a cégek a pályázaton a foglalkoztatottak után járó “kvázi normatívát” egyebek mellett bértámogatásra, akadálymentesítésre, eszközbeszerzésre fordíthatják.

 

A pályázat, melyre az országszerte 1200 telephelyen működő 400 akkreditált cég jelentkezhet, már elérhető a fővárosi kormányhivatal honlapján.

 

Teljes cikk

https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/szocialis-ugyekert-es-tarsadalmi-felzarkozasert-felelos-allamtitkarsag/hirek/a-kormany-43-4-milliarddal-tamogatja-a-megvaltozott-munkakepessegu-emberek-foglalkoztatasat

 

 

Ápoló leszel vagy gondozó, napelemet szerelő munkás

 

A megújuló energiához kapcsolódó szakmák iránti igény nőhet a leggyorsabban a következő tíz évben az Egyesült Államokban – derül ki a helyi munkaügyi minisztérium előrejelzéséből. A szervezet azt jósolja, hogy a napelemes rendszerek beszerelésével és szélturbinák szervizelésével is több mint másfélszer annyian foglalkoznak majd 2028-ban, mint most. Ez kiugróan a legmagasabb arány, a harmadik helyhez ugyanis már 37 százalékos várható növekedési is elég volt az otthonápolási területnek.

Más kérdés, hogy túl sok embert így sem fog felszívni a megújulóenergia-szektor, ugyanis hiába nagy arányaiban a bővülés, a terület nem foglalkoztat tömegeket. Így a két említett szegmensben összesen alig 10 ezer új állás jöhet létre, amivel már nincsenek az élvonalban.

 

Az új állások száma szerint egyértelműen az egészségügy vezet. A minisztérium tájékoztatója szerint a 30 leggyorsabban növekvő szakmából 18 erről a területről kerül ki. A különböző egészségügyi szolgáltatásokat, illetve szociális munkát végző szakemberekből pedig 3,4 millióval lesz többre igény 2028-ban, mint tavaly. Ez kiugróan sok annak fényében, hogy az előrejelzés szerint a teljes amerikai gazdaságban 8,4 millió új állás jöhet létre.

A legnagyobb mértékben egyébként – a lakosság öregedése miatt – az idősgondozók iránti igény nőhet. Ebben a szakmában 880 ezerrel dolgozhatnak többen tíz év múlva, mint most, de hivatásos ápolóból is szükség lesz további 370 ezerre, és az otthonápolás is több mint 300 ezer munkást szívhat fel. Szintén kapósak lesznek a szakácsok és a különböző éttermi alkalmazottak, ezen a területen is közel 1 millió új állás jöhet létre.

 

A társadalom öregedésének nem az lesz az egyetlen következménye, hogy egyre több egészségügyi munkásra lesz szükség, a folyamat a teljes munkaerőpiacot átalakítja a szaktárca szerint. 2028-ban a 65 év felettiek közel negyede fog már dolgozni. Közben a fiatalok munkaerő-piaci részvétele tovább csökken majd, mivel a várakozások szerint a jövőben is egyre többen tanulnak tovább. Ez egyébként az oktatás területén is megdobja a szakemberek iránti keresletet: a magánoktatás az egyik leggyorsabban fejlődő szektor lesz.

 

 

Mindez egyébként azt is jelenti, hogy egyáltalán nem a jelenleg legjobban fizető állásokban lesz igény többletmunkaerőre.

 

Bár az Egyesült Államokban az orvosok messze a legjobban keresők között vannak, a növekedési toplistákon szereplő szakterületek már nem. A szociális munkások és az éttermi dolgozók például messze az átlag alatt keresnek, ahogy a megújuló energiához kapcsolódó szakmákban ténykedők is.

 

Utóbbiak iránt egyébként itthon is megnőtt az igény, különösen, hogy az elmúlt években igencsak rákaptak a magyar háztartások a napenergiára, és most már ezrével helyezik üzembe az ezt használó háztartási méretű kiserőműveket. Arról azonban, hogy pontosan hányan dolgoznak a területen, itthon nincsenek statisztikák.

 

Teljes cikk

https://g7.hu/kozelet/20190925/apolo-leszel-vagy-gondozo-napkollektort-szerelo-munkas/

 

 

PDSZ: hozzák nyilvánosságra a konkrét elképzeléseket a szakképzés átalakításáról

 

Jelenleg is tart egy újabb átalakítás, amelyről a 4.0 stratégiában foglaltakból lehet tájékozódni, ám már most látszik, hogy annak 2020-ra tervezett teljes bevezetése túlzó elvárás – írja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete közleményében.

 

A szakképzés a közoktatás legtöbbet rángatott területe, hiszen az oktatás gyakori változásai mellett itt a megkésett, és rosszul előkészített reformok sokasága fokozottan sújtja a szereplőket – írja a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Jelenleg is tart egy újabb átalakítás, amelyről a 4.0 stratégiában foglaltakból lehet tájékozódni, ám már most látszik, hogy annak 2020-ra tervezett teljes bevezetése túlzó elvárás, hiszen az átalakítás irányítói még semmilyen, a stratégiából levezethető konkrétummal nem álltak elő.

 

A 8. évfolyamon már lezajlottak az első szülői értekezletek, ám a pedagógusok és az illetékes szakszolgálatok nem tudnak biztos információval szolgálni az érdeklődő szülőknek, diákoknak a pályaválasztással kapcsolatban – emelik ki. Többszöri próbálkozás ellenére az új stratégia ütemterve sincs még elfogadva, és nem látható a változások finanszírozása. Félő, hogy minél inkább közeledünk 2020. szeptember 1-hez, a bevezetés feltételezett dátumához, a kapkodva, rosszul bevezetni kívánt reformok miatt még a jó kezdeményezések is zátonyra futnak, növelve a bizonytalanságot, egyben az érintettek bizalmatlanságát – véli a szakszervezet.

 

A PDSZ a fenti okok miatt felszólítja az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, mint a szakképzésért felelős intézményt, hogy mielőbb hozzák nyilvánosságra konkrét elképzeléseiket és arról tájékoztassák a szakmát, a szülői társadalmat, a diákokat, továbbá a stratégia teljes 2020-ra tervezett bevezetése helyett hajtsanak végre egy fokozatosabb, alaposabban előkészített reformot.

 

Teljes cikk

eduline.hu

 

 

Előnyben a társadalmi ügyekben aktív cégek

 

A munkavállalók, a befektetők és a vásárlók is előnyben részesítik a társadalmilag fontos ügyek mellett elkötelezett társaságokat – derül ki a világ legnagyobb vállalatainak első emberei és intézményi befektetői körében végzett EY CEO Imperative Study adataiból. A globális kihívások kezelése ezért egyre fontosabb szempont lehet a tehetséges munkavállalók megtartásában és megtalálásában is.

 

A kiberbiztonság, a nemek közötti egyenlőtlenség és a technológiai fejlődés hatására megszűnő munkahelyek jelentik a legnagyobb kockázatot a világgazdaság növekedésére a következő 5-10 évben az EY felmérése szerint. A megkérdezett döntéshozók úgy vélik, hogy a fenti tényezőknek egyre nagyobb negatív következményei lesznek a társadalmakra. Az ENSZ jelentése például kiemeli, hogy az országok világszerte 160 ezer milliárd dollár értékű vagyontól esnek el a nők és a férfiak jövedelmi különbsége miatt.

 

A vállalatok ügyfelei (54%), befektetői (40%) és munkatársai (40%) elvárják a cégvezetéstől, hogy kiálljon az emberiségre világszinten kockázatok jelentő problémák megoldása mellett. A kutatásba bevont CEO-k 80 százaléka úgy látja, hogy a kormányzati, az üzleti szektor, valamint a lakosság a közeljövőben kedvezőbben ítéli meg azokat a vállalatokat, amelyek valódi válaszokat adnak a globális kérdésekre. A válaszadók majdnem fele szerint a társadalmi ügyek felkarolásával a cégek a tehetséges munkavállalók és új befektetők figyelmét is felkelthetik.

 

„A világszintű kihívások kezelésében meghatározó szerepük van a helyi kezdeményezéseknek is, amelyek előre mozdításában a hazai vállalatok is részt vehetnek” – hangsúlyozta Farkas Margit, az EY Személyügyi Tanácsadási Szolgáltatásokért felelős vezetője. „Azok a döntéshozók, akik nem kötelezik el magukat a problémák megoldása mellett, könnyen elveszíthetik a vásárlók, a befektetők és a dolgozóik bizalmát. A nehéz munkaerőpiaci körülmények között a toborzást és a megtartást egyaránt veszélyeztetheti, ha a cégek nem foglalkoznak a globális kockázatokkal. Egy munkakereső szívesebben helyezkedik el a társadalmi ügyeket is támogató cégeknél” – tette hozzá.

 

Ma még nincs pontos becslés arra, hogy a munkaerőpiacot aktívan befolyásoló tényezők, mint például a technológiai fejlődés miatt megszűnő munkahelyek, valamint a csökkenő munkaképes korosztály milyen hatással lesznek a fejlett piacokra. A szakértő szerint a vállalatoknak erősödő kihívásokra kell felkészülniük ebben a tekintetben. Ebben a felelős társadalmi cselekvésnek is fontos szerepe van, hiszen látványos eredményeket hozhat, ha egy cég például hiányszakmák irányába történő képzésekkel, családbarát intézkedéssekkel, illetve a szülők rugalmas feltételek melletti foglalkoztatásával előnyös helyzetet teremt meglévő és potenciális kollégái számára.

 

A felmérésben megkérdezett döntéshozók mindössze harmada gondolja úgy, hogy a jelenlegi felsővezetői struktúra megfelel a következő évtized legsúlyosabb problémáinak hatékony kezeléséhez. A CEO-k 47 százaléka szerint az előttünk álló 5-10 évben a szervezetek egyre átfogóbb kezdeményezésekbe fognak a világszintű kihívások megoldása érdekében.

 

Teljes cikk

Marketing & Média Online

 

 

Visszajelzés fontossága

A láthatatlan munkát is ismerd el!

 

Vannak még olyan cégek, ahol legtöbbször akkor sem kap dicséretet vagy visszajelzést egy munkavállaló, ha olyan munkát végez, aminek látható eredménye van. Szerencsére nem ezek a vállalkozások vannak túlsúlyban a magyar piacon, egyre elfogadottabbá válik a visszajelzés fontossága. Azonban a látható, eredményekkel mérhető projektek mellett számtalan olyan feladat is található, amit láthatatlan munkának nevezünk. Mik ezek pontosan és hogyan lehet őket elismerni? Juhászné Ráthgéber Réka Lifestyle & Business coach, a Válts Pozitívan Blog írójának vendégcikke.

 

A láthatatlan munka az összes munkahelyen kivétel nélkül fellelhető. Ezek azok az apró teendők, amik nincsenek feltüntetve egy-egy munkavállaló munkakörénél, vagy egyszerűen annyival intézik el őket, hogy ezek az “egyéb teendők” vagy éppen “ad-hoc feladatok”.

 

Mi tartozik a láthatatlan munka témaköre alá?

Ezeket a feladatokat sok cégvezető, felsővezető, középvezető nem is tekinti igazán nagy munkának, pedig ha jobban belegondolunk, azért elég fontos pillanatok ezek a munkavállaló és a cég életében. Gondoljunk csak egy születésnapra, egy új munkavállaló érkezésére, a karácsonyi buli megszervezésére, vagy éppen arra, hogy egy csomagot/dokumentumot el kell juttatni A pontból B pontba. Sokak számára evidens lenne, hogy akár az adminisztrációs osztály, a recepciós, a HR vagy éppen valamelyik gyakornok végezze el ezeket a feladatokat, de ez nem mindig van így. Egy nemrég kezdett munkavállaló nem tudja, hogy melyik cukrászdába járnak a kollégák, nem ismeri esetleg, hogy mire allergiások, nem tudja, hogy hová kell a meetingeken használt kancsókat/poharakat visszatenni. Természetesen beletanulhat ebbe, de mindig lesz egy olyan ember az összes osztályon, aki a láthatatlan munka nagy részét el fogja végezni, és betanítja a friss, fiatal munkaerőt erre.

 

El kell-e ismerni a láthatatlan munkát?

Erre egyértelmű igen a válasz. Valószínűleg az a munkavállaló, aki a szülinapokkal/csapatépítőkkel/adminisztrációs teendőkkel foglalkozik, előbb érkezik a munkahelyére, odafigyel arra, hogy megfelelő számú sütemény legyen az asztalon, vagy, hogy a tárgyalókban mindig legyen víz, és hogy a körbevezetés során mindenkinek bemutassa az új kollégát. Neki ez plusz munkát jelent a napi teendői mellett, így ha csak egy köszönetnyilvánító e-mailt írsz neki, vagy odamész hozzá a meeting után, és megköszönöd a fáradozásait, már attól is sokkal jobban fogja érezni magát. Nem kell több órán vagy napon keresztül hálálkodnod, annyi csak a dolgod, hogy elismerd, amit ő plusz feladatként elvégzett. Egy csapat vagytok, és legalább ő is tudni fogja, hogy nem hiába csinálta az egészet.

 

Érdemes akár több embert is bevonni az osztályról egy-egy ilyen „projekt” megvalósításába, ha csak ötletszinten is, ugyanis nemcsak színesebbé lehet tenni a láthatatlan munka témakörét, hanem a csapat is sokkal jobban összekovácsolódik ezáltal.

 

Teljes cikk

http://hrpwr.hu/megtartas/cikk/a_lathatatlan_munkat_is_ismerd_el