2019. 09. 12.

Sajtófigyelő 2019.09.12., csütörtök

 

Hiába dolgoznak tanulás mellett: ezért sem lesz nyugdíja a magyar fiataloknak

 

A legtöbb diák iskolaszövetkezeten keresztül vállal munkát tanulmányai mellett, sokan akár 20-30 órát is ledolgoznak hetente. Ezzel elviekben fél, vagy akár 1 év szolgálati időt is szerezhetnének a nyugdíjukhoz, ha a diákmunka beleszámítana a nyugdíjba. Mivel azonban a hallgató nem fizet járulékot, erre nem számíthat. A Pénzcentrum most kikérte Dezse Tivadar, nyugdíjjogász véleményét a témáról. 

 

Már nyáron is sok diák vállal munkát, viszont szeptembertől rengetegen lépik át először valamelyik felsőoktatási intézmény kapuját, így most van lehetőségük nappali tagozatos hallgatóként válogatni a diákszövetkezetek által kínált állások között. Többnyire az elsőéveseknek a legsűrűbb az órarendjük, azonban ez szemeszterről szemeszterre kevesebb elfoglaltságot szokott jelenteni napközben. Így idővel sok egyetemista megteheti, hogy heti 20-30 órát is ledolgozzon, és ha hétvégén vállal munkát, akár még többet is. Elviekben a munkáltató és a fiatal is jól jár a diákszövetkezeten keresztül történő foglalkoztatással, egy szemponttal viszont sok diák nincs tisztában: az így végzett “diákmunkával” nem szereznek szolgálati időt. Szintén probléma, hogy emellett nem is biztosítottak, így pénzbeli ellátásra (pl. táppénz, munkanélküli ellátás) sem jogosultak.

 

A NAV tájékoztatója szerint a diákok munkavállalásához kötődő leggyakoribb foglalkoztatási forma az iskolaszövetkezetben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató tanuló, hallgató tag munkavégzése. Ezen túlmenően a tanuló – mindenki máshoz hasonlóan – alkalmazható még:

  • munkaviszonyban;
  • munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban (pl. megbízási szerződéssel); vagy
  • egyszerűsített foglalkoztatás keretében,
  • háztartási alkalmazottként (pl. babysitter).

 

A tanulók, hallgatók legnagyobb része iskolaszövetkezeten keresztül vállal munkát, bérüket egyedül személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség terheli (15 százalék), melyet a NAV tájékoztatója alapján az iskolaszövetkezet köteles levonni, bevallani, és megfizetni az állami adó- és vámhatóság felé. Társadalombiztosítási szempontból, mint nappali tagozatos tanuló vagy hallgató egészségügyi szolgáltatásra jogosult, így nem terheli egészségügyi járulékfizetési kötelezettség – így pl. táppénzre sem jogosult. A munkabérből nyugdíjjárulék sem kerül levonásra, így szolgálati idő sem keletkezik.

A szövetkezeti foglalkoztatás egy kedvezményes forma, előnyös minden szereplő számára. Mivel a diák/hallgató “főállásban” tanul, ezért kedvezményként nem is fizet járulékot, így nyugdíjra sem jogosítja az így eltöltött idő – mondta el Dezse Tivadar lapunknak. Csakhogy egy diáknak sem feltétlenül lenne muszáj iskolaszövetkezeten keresztül vállalnia a munkát: a foglalkoztatás másik lehetséges, de nem tipikus esete, amikor a tanuló munkaszerződés alapján munkaviszony keretében végez munkát. A személyi jövedelemadóról szóló törvény nem különbözteti meg a diákok munkavállalását, ezért adózási szempontból a diákok munkaviszonyból származó jövedelme ugyanúgy bérjövedelemnek tekintendő, mint bármely más munkavállaló esetében – írja a NAV tájékoztatója. Ez esetben a munkaviszony keretében foglalkoztatott tanuló – más munkaviszonyban álló személyhez hasonlóan – a Tbj. szabályai szerint biztosítottá válik, így – szemben azzal, aki iskolaszövetkezeten keresztül dolgozik – például táppénzre is jogosultságot szerez, illetve a munkaviszonyát a majdani nyugdíja számításánál is figyelembe veszik. A tanulónak juttatott járulékalapot képező jövedelem után a tanuló 8,5 százalék egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulékot, továbbá 10 százalék nyugdíjjárulékot fizet.

 

Dezse Tivadar kérdésünkre, hogy mi indokolja ezt a két eltérő rendszert, elmondta: az iskolaszövetkezeten keresztül vállalt munka “kedvezményes foglalkoztatás”, amely a munkáltatónak és munkavállalónak egyaránt előnyös. A diáknak az az előnye származik belőle, hogy csak személyi jövedelemadót vonnak belőle, egyébként nem járulékköteles. Ennek pedig az az “ára”, hogy így az iskolaszövetkezeten keresztül ledolgozott napok, hónapok – akár évek – nem számítanak majd bele a szolgálati időbe a nyugdíjszámításnál.

 

A nyugdíjjogász hasonló példaként a vállalkozói kedvezményt hozta fel: ha a hallgató vállalkozóként dolgozik, akkor kedvezményként nem kell minden hónapban legalább a minimálbér után megfizetni a járulékokat, csak a tényleges vállalkozói kivét után – azaz, ha van kivét, szolgálati időt így is szerez. A többi foglalkoztatási formában, amiben a diák munkát vállalhat, szintén szerezhet szolgálati időt. Megbízási szerződéssel “diákként, nem diákként ugyanúgy: ha a megbízási díj összege havonta eléri a minimálbér 30 százalékát (naptári naponként annak harmincadrészét), akkor járulékköteles a jövedelem, és szolgálati időnek számít, ha nem éri el, akkor nem”. Ha pedig a diák például idénymunkát, vagy alkalmi munkát vállal egyszerűsített foglalkoztatás keretében, akkor minden ilyen nap szolgálati időnek számít.

 

Ritka esetben előfordul, hogy a diák háztartási alkalmazottként dolgozik, például ha korrepetálást, vagy gyermekfelvigyázást vállal. A NAV tájékoztatása szerint háztartási munkaként végezhető továbbá a lakás takarítása, főzés, mosás, vasalás, otthoni gondozás és ápolás, házvezetés, kertgondozás. Amennyiben a tanuló, hallgató háztartási alkalmazottként a fentiekben felsorolt munkát végez, akkor a Tbj. szabályai szerint nem lesz biztosított, és az e tevékenységéért kapott jövedelme után adó- és járulékfizetés nem terheli. Tehát ugyancsak nem szerez szolgálati időt.

 

Szakmai gyakorlatok vs. szakiskolák

A szakmai gyakorlatok, amelyek sok szakhoz kötelezően teljesítendőek, szinte soha nem számítanak szolgálati időnek, mert iskolaszövetkezeten keresztül végzik őket. Csak akkor számít bele a nyugdíjukba, amennyiben a szakmai gyakorlat idejére munkaviszonyt, megbízási jogviszonyt létesítenek, illetve vállalkozóként végzik a gyakorlatot, és vállalkozói kivétje keletkezik.

 

Az 1997. december 31-ét követő felsőfokú tanulmányok ideje nem szolgálati idő az öregségi nyugdíj szempontjából, míg A TB nyugellátásról szóló törvény szerint az ez előtt szerzett tanulmányi idő igen. (Viszont Dezse Tivadar arra hívta fel a figyelmet, hogy a hozzátartozói ellátások  – pl. özvegyi nyugdíjra jogosultság – szempontjából a 97 utáni felsőfokú nappalis tanulmányok is jogszerző időnek minősülnek. A jelenleg felsőoktatásban tanulóknak, vagy oda készülőknek tehát már nem fog számítani ez az idő. Viszont még mindig maradt néhány kivétel, amelyet elfogadnak szolgálati időként. Például tanulószerződés alapján szakképző iskolai tanulmányokat folytató tanuló a törvény erejénél fogva biztosított, tehát a teljes képzés ideje szolgálati időnek minősül.

 

Van megoldás… elvileg

Bár az 1997. december 31-ét követő felsőfokú tanulmányok ideje nem szolgálati idő az öregségi nyugdíj szempontjából, lehetősége van a nappali tagozatos hallgatóknak megállapodást kötniük a nyugdíjhatósággal, és fizetni a nyugdíjjárulékot (mértéke a megállapodás megkötésének napján érvényes minimálbér 24 százaléka). Ezt visszamenőleg a majdani nyugdíjfolyósítóval történő előzetes egyeztetések során is lehet kérni, és utólagosan befizetni. Azonban ez több problémát is felvet. Egyrészt a diák, aki számottevő jövedelmet szerez a tanulmányai alatt, nem feltétlenül fogja egy szerződés keretében nyugdíjjárulékban befizetni egy részét. Másrészt nem feltétlenül jár ez haszonnal a számára.

 

Dezse Tivadar úgy véli, az esetek többségében nem célszerű ilyen szerződést kötni, mivel egyrészt az öregségi nyugdíjhoz ma 20 év szolgálati idő szükséges, ezt pedig jó eséllyel egy életpálya alatt össze lehet szedni. Másrészt azért, mert ha hiányzik is a 20 évből, a korhatár betöltésekor legfeljebb 5 év megváltható, ami ugyanannyiba kerül, mintha diákként fizette volna a hallgató a 24 százalékot.

 

Azoknak a hallgatóknak, akik szeretnének már előre gondoskodni a nyugdíjas éveikről, számos megtakarítási forma áll rendelkezésére, az egyik az önkéntes pénztár. A nyugdíjjogász ismét megerősítette: a takarékoskodást nem lehet elég korán elkezdeni.

 

Teljes cikk

https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/hiaba-dolgoznak-tanulas-mellett-ezert-sem-lesz-nyugdija-a-magyar-fiataloknak.1082689.html

 

 

Ennyien dolgoztak idén a nyári diákmunka programban

 

Az állam diákmunka programjában 30 500 diák munkavállaló dolgozott a nyáron – mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden. Hozzátette, évek óta nő a programban részt vevő diákok száma, idén mintegy 1550-zal többen dolgoztak a diákmunka program révén, mint tavaly. A program az önkormányzatok és a vállalkozások körében is nagyon népszerű.

 

A kormány a program támogatására idén 4 milliárd forintot fordít. Az önkormányzatok 100 százalékos támogatást kaptak a diákok 6 órás foglalkoztatásához, a cégeknek a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 százalékát térítik meg. Közölte, a diákok szakképzettséggel havi 97 ezer, szakképzettség nélkül havi 74 ezer forintot kereshettek.

 

Hangsúlyozta: a diákmunka pedagógiailag és a munkaerőpiac szempontjából is nagyon hasznos. Kiváló terep a munkára való ráhangolódáshoz, hozzájárul a munkahelyi szocializáció elsajátításához. A turizmusban és a vendéglátásban, valamint a mezőgazdaságban, ahol szezonálisan sok szorgos kézre van szükség, enyhíti a munkaerőhiányt. Az államtitkár megjegyezte, hogy a mezőgazdaság idén csak 500-600 diákot tudott foglalkoztatni, de arra számít, hogy jövőre előrelépés lesz ezen a területen is.

 

Teljes cikk

eduline.hu/felnottkepzes/20190911_diakmunka_program#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2019-09-11

 

 

Komoly beruházás érkezik Debrecenbe

 

Megkezdi debreceni csomagoló és logisztikai üzemének építését a német Deufol cég, az előrehaladott előkészítő munka után októberben helyezik el az alapkövét a déli ipari övezetben felépülő gyárnak – jelentette be a cég ügyvezető igazgatója.

 

Jürgen Hillen azt mondta, a hétmilliárd forintos beruházással épülő üzemben120 új munkahelyet létesítenek, és Európa egyik legmodernebb csomagoló- és logisztikai üzemeegyben a Deufol délkelet-európai regionális központja is lesz.

 

Papp László, Debrecen polgármestere (Fidesz-KDNP) közölte:a magyar kormány 1,4 milliárd, a város önkormányzata további 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a beruházáshoz. A polgármester a tájékoztatón elmondta azt is, hogy 2015 és 2019 között 6200 új munkahely jött létre Debrecenben, jelentős részben német vállalatok befektetésének eredményeként. Mindez átalakította a helyi gazdaságot és munkaerőpiacot: 2014-től 2018-ig 17 százalékkal nőtt a debreceni cégek munkavállalóinak létszáma, miközben az országos átlag 9 százalék – részletezte Papp László. Megemlítette, hogy a hozzáadott érték növekedése 81 százalékos volt ebben az időszakban, szemben a 29 százalékos országos átlaggal.

 

A csomagolástechnikában és a logisztikában élenjáró Deufol megjelenésével új dimenzióba lép a helyi gazdaság – közölte a polgármester, reményét fejezve ki, hogy a térség kis- és közepes vállalkozásai beszállítóként kapcsolódhatnak majd a termelési lánchoz.

 

Teljes cikk

origo.hu/gazdasag/20190911-komoly-beruhazas-erkezik-debrecenbe.html

 

 

Munkába járási támogatásként kapják vissza a szocho csökkentést a Budapest Airport dolgozói

 

Idén júliustól tovább csökkent a munkáltatók által fizetett szociális hozzájárulási adó: 19,5 helyett már csak 17,5%-ot kell fizetni a havi munkabérek után. A Budapest Airport az így keletkező, éves szinten mintegy egyhavi megtakarítást teljes egészében a dolgozóknak fizeti ki, mégpedig a munkába járási támogatás formájában.

 

Havi egy BKK bérlet, vagy annak megfelelő üzemanyag vásárolható abból az összegből, amit szeptembertől kezdve a Budapest Airport dolgozói megkaphatnak munkába járási támogatásként. A repülőteret üzemeltető cég munkatársai eddig is részesültek a törvény által biztosított utazási költségtérítésben, ha Budapesten kívülről jártak dolgozni, az új rendszer pedig már azokat is bevonja ebbe, akiknek budapesti lakosként eddig nem járt támogatás.
A támogatás bevezetését a munkáltató által fizetendő szociális hozzájárulás (szocho) adó idén júliusi csökkentése tette lehetővé. A törvényalkotói szándéknak megfelelően az így megtakarított összeget teljes mértékben a dolgozókra fordítja a Budapest Airport. A támogatás egyébként 17 ezer forintba kerül munkavállalónként, ami bruttó 14 300 forintos (nettó 9500 Ft) összeget jelent a havi munkabéren felül. Az új munkába járási támogatási rendszert a Budapest Airport a munkavállalói képviseletekkel közösen, jó együttműködésben dolgozta ki.

 

A repülőteret üzemeltető cég komoly bérfejlesztést jelentett be idén év elején, folytatva az elmúlt évek béremelési hullámát. A Budapest Airportnál dolgozók 98%-a bruttó 300 ezer forintnál magasabb alapbért kap, ami még számos juttatással, valamint bizonyos munkakörökben pótlékokkal is kiegészül.

 

Teljes cikk

http://www.atv.hu/belfold/20190911-a-kormany-segiti-az-electrolux-800-munkavallalojat-az-elhelyezkedesben/hirkereso

 

 

A kormány segíti az Electrolux 800 munkavállalóját az elhelyezkedésben

 

A kormány segíti az elhelyezkedésben az Electrolux csoportos létszámleépítéssel érintett, a cég jászberényi gyárában dolgozó mintegy 800 munkavállalóját – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter; Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta: a magyar gazdaság teljesítménye lehetővé teszi a gyors segítséget, már most 14 cég jelezte szándékát, hogy a munkavállalókat alkalmazná, ezt a kört tovább bővítik, hogy nagyobb portfólióból választhassanak az érintettek.

 

A két miniszter szerdán Jászberényben sajtótájékoztatón ismertette, hogy a kormány nem hagyja magára az embereket, segíteni fog, hogy el tudjanak helyezkedni. Varga Mihály hozzátette: a kormány szerda reggeli ülésén erről külön napirendi pontként is tárgyalt. Elmondta, a munka már ma reggel megkezdődött, a munkaügyi hivatal felmérte a város és a térség munkaerő szükségletét, tizennégy cég 920 állásigényt jelentett be.

 

Az Electrolux kedden jelentette be, hogy mintegy nyolcszáz embert bocsát el Jászberényben, mert a porszívógyártást és a szabadonálló hűtőgépek gyártásának jelentős részét külső partnerekhez szervezi ki 2020-tól.

 

Varga Mihály mint foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter közölte azt is, hogy az elmúlt években már kialakult a gyakorlata az ilyen típusú ügyek kezelésének. Emlékeztetett, hogy hasonló csoportos leépítés volt Gyöngyösön, Gödöllőn, Szarvason is, és minden esetben sikerrel megoldották a problémákat. Aláhúzta, a lehetőségeket felmérve tesznek azonnali lépéseket azért, hogy a váltás minél hamarabb megtörténjen. Szólt arról is, hogy a Jászság és Jászberény gazdasága erős. A városban több mint 3 ezer vállalkozás működik, így jó esély van arra, hogy egy összehangolt intézkedéssorozattal, a kormány, az önkormányzat és a cégek együttműködésével lehetőséget találnak arra, hogy a létszámleépítéssel érintett emberek minél hamarabb el tudjanak helyezkedni. Hozzátette, az eddig is alkalmazott módszerekkel – átképzéssel, munkaerő-közvetítéssel, különböző munkaügyi programokba való integrálással – segítenek majd az embereknek.

 

A munkaügyi, foglalkoztatási helyzet rendezésén túl törekednek arra is, hogy a térség gazdasága stabil megmaradjon – közölte. Palkovics László elmondta, bár a létszámleépítés nem örömteli, jó hír, hogy a magyar gazdaság nagyon jó állapotban van, növekszik, és a magyar ipar is erősödik. Így bíznak abban, hogy a munkavállalók elhelyezkedése nem okoz gondot. Közölte: az ITM kidolgozta a kisvállalati stratégiáját, amelyből több elem alkalmazható ilyen helyzetekre. Ha a munkavállalók például kisvállalatoknál helyezkednek majd el, akkor ehhez anyagi támogatást tudnak adni- jelezte. Elképzelhető az is, hogy támogatják a munkavállalók vállalkozóvá válását- mondta.

 

Teljes cikk

http://www.atv.hu/belfold/20190911-a-kormany-segiti-az-electrolux-800-munkavallalojat-az-elhelyezkedesben/hirkereso

 

 

Egy magyar alkalmazott tévedése miatt 20 millió forintba került egy brit párnak a budapesti hétvége

 

169 fontba, azaz bő 60 ezer forintba került volna egy fiatal brit pár romantikus budapesti hétvégéje, de pénzügyi rémálom lett belőle egy tévedés miatt, írja a Daily Mail brit bulvárlap. 

 

A sztori lényege, hogy a budapesti hotel munkatársa a két éjszakáért 60158 forint helyett véletlenül euróban vonta le a pénzt a 22 éves Charlotte Smith számlájáról.

MÁRMINT 60158 EURÓBAN, AMI 20 MILLIÓ FORINT.

A nő pedig aláírta az orra elé tett számlát a tranzakcióról, mert azt hitte, forintban látja az összeget.

 

Oké, egy sima tévedés, amit simán vissza lehet csinálni, gondolná az ember, de nem ennyire egyszerű a dolog. Az összeget ugyanis a Barclays bank annak ellenére levonta a bankkártyáról, hogy nem is volt rajta ennyi, sőt, alig volt rajta egy kis pénz, úgyhogy a nő rögtön gigantikus mínuszba került.

 

Ezek után a hotel észrevette a hibát, és perceken belül visszatérítette a pénzt, de a nő nem örülhetett felhőtlenül: a Barclays nagyjából 3000 fontot, 1,1 millió forintot számolt fel tranzakciós, átváltási és minden egyéb díjként, ennyivel kevesebbet kapott vissza a nő, és a bank ezt nem is nagyon akarja visszatéríteni a nőnek. Ehelyett ennyivel mínuszba lökte a számláját. “Semmi rosszat nem tettem, mégsem segít a bank”, panaszkodott a nő a lapnak, aki azt mondja, így nem tudja kifizetni a különböző hiteltörlesztései részleteit sem.

 

A nő azt állítja, egy hete küzd a bankkal, pánikrohamai vannak, nem tud aludni, de nem csak a visszatérítés hiánya miatt dühös, hanem eleve amiatt is, hogy a bank engedte levonni a gigantikus summát annak ellenére, hogy nem volt ennyi pénz a bankkártyáján (ami tehát nem hitelkártya volt). A bank annyit közölt, hogy nem tudnak minden tranzakciót folyamatosan monitorozni, a nő pedig engedélyt adott rá.

 

Miután a brit médiában nyilvánosságra került az ügy, a bank közölte, hogy minden kárát megtéríti a nőnek, sőt, még 450 font (167 ezer forint) kártérítést is fizet neki ezen felül, írta a Sun.

A hotel egyébként a cikk szerint a BO 18 Hotel volt, ami a VIII. kerületben, a Corvin-negyednél van. A lap megpróbált kérdéseket feltenni a szállodának, de nem kaptak válaszokat.

 

Teljes cikk

https://index.hu/kulfold/2019/09/11/egy_magyar_alkalmazott_tevedese_miatt_20_millio_forintba_kerult_egy_brit_parnak_egy_budapesti_hetvege/