2019. 08. 22.

Sajtófigyelő 2019.08.22., csütörtök

 

Nyár végi gyomorgörcs a közszolgáknak

 

A kormány augusztus közepén egy titkos határozattal sokaknak váratlan nyár végi gyomorgörcsöt okozott a közigazgatásban. A közigazgatási intézmények vezetőinek, valamint a minisztereknek kézbesített, augusztus 14-én hozott, azonnal érvénybe lépő határozat értelmében augusztus 14-től, a határozat visszavonásáig nem lehet felvenni embereket, értesült az Index.

 

Az ügy előzménye, hogy a kormány tavaly nyáron létszámstopot hirdetett a közigazgatásban, a kormányzati igazgatásról szóló, idén márciusban életbe lépő törvény (KIT) értelmében azonban ismét fel lehetett venni embereket. A jogszabály kitétele szerint, ha március 1-től hat hónapig nem töltik be az álláshelyet, akkor az elvész. Ennek értelmében a minisztériumok és közigazgatási szervek úgy tervezték, hogy szeptember 2-ig vehetnek fel embereket.

 

Ennek jegyében kiírták az álláspályázatokat, lezajlottak az állásinterjúk, kiválasztották az embereket, és sokan úgy tervezték, hogy majd szeptember elején munkába állnak, addig például felmondási idejüket töltik. Sokan abba a helyzetbe kerültek, hogy fölmondtak a munkahelyükön, most pedig várják, hogy mi lesz. Olyan esetről is tudunk, aki az új álláshely közelében már az albérletét is lefoglalózta.

A titkos határozat mellé az intézményvezetőknek belengettek esélyt, amely szerint kivételes esetben mentesítési kérelmet adhatnak be. Ennek elbírálásáról a kormány dönt. A közigazgatási vezetőknek most egyénileg, név szerint meg kell indokolniuk, hogy miért van szükségük arra, hogy az intézményükben legyen szakmai ügyintéző, bérszámfejtő, irodavezető vagy egyéb olyan munkatárs, aki az utóbbi időszakban hiányzott.

 

A mentesítési kérelmek elküldése pluszmunka és bizonytalanság a munkáltatónak, aki úgy tervezte, hogy fel tudja tölteni a csapatát, a munkavállalónak szorongás. Azt reméljük, hogy a kormány ezen a héten tisztázni fogja a helyzetet – mondta egy közigazgatásban dolgozó forrásunk, aki szerint valószínűleg egy súlyos adminisztrációs hiba történhetett: le akarták zárni a KIT értelmében nyitott munkahelyeket, csak ezt nem szeptember 2-án tették meg, hanem augusztus 14-én.

 

A KIT rendelkezései tavasszal is komoly felfordulást okoztak a közigazgatásban. A törvény értelmében jelentősen megnövekedett munkaidő miatt ezrek kérték a felmondásukat a kormányhivatalokban. Bár a kormány akkor azt kommunikálta, hogy nem lesz probléma a hivatali ügyintézéssel, valószínűleg a felmondási hullámmal összefüggésben több budapesti kormányablak nyitvatartási ideje is rövidült, és kiderült: sok helyen fennakadást okoz a létszámhiány.

 

Teljes cikk

https://index.hu/belfold/2019/08/21/letszamstop_kozigazgatas/?fbclid=IwAR3e9Xr2k62S2fniJcFkK-HCwMhFiKYzC4qxgZJhurUi8WgO3Atq5aleeOs

 

 

PDSZ:

„Nem tudjuk a nevünket adni ehhez a történethez”

 

Országos tanács és alternatív évnyitó – ezekkel az „akciókkal” készül a PDSZ a következő tanévre. Közben a szakszervezet a Szakképzési Innovációs Tanácsot is otthagyta, mert Szűcs Tamás szerint „nem tudják a nevüket adni ehhez a történethez”. Az elnök a pedagógusbérekre is kitért, amit nettó 250 ezer forintra emelne, hogy ne veszítse el az ágazat a vonzóképességét – írja az ATV.hu.

 

Két akcióval is készül a PDSZ – ezt mondta el a szervezet elnöke az ATV Start című műsorban. Az egyik egy országos tantestületi értekezlet augusztus 31-én, ahonnan átvonulnak majd a köznevelési törvény elleni tiltakozásra. Emellett egy alternatív évnyitó-sorozatot is indít a PDSZ, és innentől minden évben alternatív évnyitót rendeznek majd egy olyan városban, ahol „mozgás van a kormány részéről oktatási területen”. Idén ez a város Miskolc lesz, ahol az oktatás minden szegmenséből megszólalnak majd, az óvodától kezdve a szakképzésig, és ebbe a város ellenzéki polgármester-jelöltjét, Veres Pált is igyekeznek bevonni. Majd elmondta: a program töredéke csupán, hogy a jelölt fog beszélni, aki nem mellesleg iskolaigazgató a városban.

 

A már említett tanácskozáson szakemberek szólalnak majd fel, és nem remélnek ettől többet, minthogy egy picit tájékozottabbak lesznek az emberek, másrészt azoknak a gondolkodónak a koncentrálása a cél, akik egyfajta egyensúlyt képezhetnek mindazzal szemben, ami az oktatásról elhangzik a kormány részéről.

 

A PDSZ pár napja azt is bejelentette, hogy kilép a Szakképzési Innovációs Tanácsból, a többi közt azért, mert szerintük aggasztóan rövid a szakképzési reform megvalósítására szánt idő. A PDSZ közleménye emellett azt is jelezte: nincs összhang az oktatásirányítás szereplői között és a korábbi reformok elemzése is elmaradt. A szakszervezet továbbá azt is sérelmezi, hogy a szakképzési stratégia nem foglalkozik a humán területen folyó szakképzéssel, mint ahogyan egyéb területek szakképzései is kimaradtak az átalakításból.

 

A Szakképzési Innovációs Tanácsból való kilépéssel kapcsolatban Szűcs Tamás elmondta: ez volt az egyik olyan kezdeményezés, amely demokratikus módon indult, és Pölöskei Gábornéhoz, vagyis az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkárához kötődött, és majdnem egy évet dolgoztak benne. A kilépés oka pedig, hogy olyan szakaszba ért a munka, ahol azt érezték, már nem tudják befolyásolni az eseményeket. Mint mondta: „nem tudjuk a nevünket adni ehhez a történethez, mert alap dolgok hiányoznak”, szerinte az EMMI és a szakképzés között sincs összhang. Emellett bizonytalana finanszírozás és ütemterv sincs még – sorolta.

 

2-300 milliárd forintra lenne szükség az oktatásban, hogy abból béreket is lehessen emelni, főleg a fiatalok kezdőbérét – folytatta – mert van olyan, aki nettó 135 ezer forintot keres, és ezt nettó 250 ezerre emelné, hogy annak legyen pályamegtartó képessége. Szűcs Tamás azt is kiemelte, hogy fontos lenne az önkormányzati választások előtt egy akció, de az ő kezük meg van kötve. A PDSZ elnöke továbbá attól sem zárkózott el, hogy fideszes iskolaigazgató szólalhasson fel valamikor az alternatív tanévnyitón, feltéve, ha jó szakemberről lenne szó.

 

Teljes cikk

https://szakszervezetek.hu/hirek/19503-nem-tudjuk-a-nevunket-adni-ehhez-a-tortenethez

 

 

Torma Kálmán vezetői tanácsadó, pszichológus válaszol

Sikeres szülő, sikeres gyerek?

 

Kérdés:
A sikeres szülői karrierháttér segíti vagy inkább gátolja az embert a sikeres karrierépítésben?

 

Válasz:
Fordítsuk meg a kérdést: vajon egy sikeres gyermeknek sikeres-e a szülői háttere? És egy nem sikeres gyermeknek lehet-e sikeres a szülői háttere? Mindegyik esetben azonos a válasz a fő kérdésre adandó válasszal: igen is, meg nem is. Túlságosan sok tényezőtől függ a siker.

 

Idézzünk fel néhány kapcsolódó problémát.

Vajon az apa sikeressége a fontos, vagy az anyáé? A gyerek szülőkkel azonosulási folyamatai a szülői sikeresség követését el is utasíthatják és el is fogadhatják bármelyik oldalról. Eleve kudarcérzettel tölthetnek el egy gyereket, de akár ösztönözhetik is. A rendszerváltás utáni sikeres vállalkozók gyermekei mindkét fejlődési irányra adnak példát.

 

Ha sikerességnek az számít, hogy felülmúlja-e valaki a szülőket, akkor a statisztika azt mutatja, hogy többen lesznek kevésbé sikeresek, mint ahányan felülmúlják a szüleiket. A genetikai háttér sem érdektelen, de az is a regresszióról szól, azaz többnyire kevésbé lesznek tehetségesek az utódok, mint a szülők. Arról nem is szólva, hogy sikeresség és tehetség között van ugyan korreláció, de nem különösen erős.

 

De mit is értünk sikeresség alatt, mivel mérjük a sikert? Pénzzel, javakkal, pozíciókkal, hatalommal, ismertséggel? És meddig: legyünk már fiatalon sikeresek, vagy korai sikeresség után legyünk kiégettek? Tudunk-e életünk végéig sikeresek maradni? Vagy a sikeresség utáni vágyunk örökre kielégítetlen marad, szinte függetlenül a valódi sikerünktől? Egyáltalán, felismerjük-e a sikerünket? Vagy mások mondják? Ismerjük-e a sikeres életek végét? Csodagyerekből csodafelnőtt lesz? Vagy talán az a csoda, hogy a csodagyerekből egyáltalán átlagos felnőtt lesz?

 

A szülők természetszerűen büszkék a gyerekükre, szeretnék viszontlátni saját vélt sikerességük megismétlődését a sorsában. Van, ahol saját példájuk követésére sarkallják őket, vagy éppen önmagukat mint felülmúlandót állítják a gyerek elé, nehogy ő is sikertelen legyen. Ki-ki megtalálhatja saját gyermekkorában, hogy őt milyen küldetéssel bocsátották útjára. És változékony az a mód is, ahogy a családi küldetés megvalósításában támogatják a gyermeket, ami a kérlelhetetlen teljesítményszigortól a bizonytalanságot okozó ráhagyásig terjedhet. Lehet a támogatás környezeti jellegű, mint például gazdasági és életháttér-lehetőségekkel tele, erőforrásokkal gazdag. De ettől még nem lesz senki sikeres, ezeket célszerűen kell használni a siker érdekében.

 

Nem a szülő sikeressége a döntő, hanem az, hogy engedi-e a gyerekét kibontakozni, illetve nyújt-e ehhez segítséget. Más szóval lehetővé teszi-e, hogy a gyerek a saját képességei szerint tudja megtalálni a vágyai szerinti életcélt, és el is tudja azt érni. Az elérésben pedig segíti, ha a gyerek felé reális teljesítményelvárásokat fogalmaz meg, és megállapodásokkal és a rendelkezésre álló erőforrások felhasználásával segíti megtanulni a teljesítmények megvalósítását. Kísérje az életteljesítmények útján, így talán az élete végén is sikeresnek fogja érezni magát, nem csak az elején.

Torma Kálmán, vezetési tanácsadó, szervezetpszichológus,

a BME TTK munka- és szervezetpszichológiai szakképzés,

az ELTE BTK pedagógiai pszichológus szakképzés oktatója

 

Teljes cikk

http://hrpwr.hu/tehetsegkutatas/cikk/sikeres_szulo__sikeres_gyerek#

 

 

A cég, ahol a főnök nem engedi leülni az értekezleten

 

Richard Branson, a Virgin Group alapítója arra törekszik, hogy a különböző céges értekezleteken ne lehessen leülni. Ezzel a módszerrel ugyanis elérhető, hogy a meeting résztvevői ne össze-vissza fecsegjenek, hanem a lényegről beszéljenek.

 

Huntley Ritter, a USeek interaktív reklámcég vezérigazgatója a Business Insidernek beszélt arról, hogy milyen volt dolgoznia Richard Bransonnal, a Virgin Group alapítójával, amikor a cégcsoportnál kereste kenyerét 2011 és 2016 között.

 

A Virgin Group televíziós és szórakoztatóipari cégénél, a Virgin Produced-nál vezető beosztásban eltöltött évei alatt Ritter megtapasztalhatta, hogy a közel ötmilliárd dolláros vagyonnal bíró Branson a céges értekezleteken nem engedte leülni a résztvevőket. Ez egy zseniális húzás volt. Ha ugyanis állsz, akkor nem fecsegsz sokáig, nem bonyolódsz elhúzódó beszélgetésekbe” – mondta Ritter.

 

Nem Branson az egyedüli milliárdos cégvezető, aki nem rajong a nagy meetingekért. Elon Musk a Tesla munkavállalóinak szóló elhíresült mondásában úgy fogalmazott, hogy meneküljenek az olyan értekezletekről, ahol sokan vannak, illetve ha nem tudnak valamit hozzátenni az adott értekezlethez, akkor nyugodtan távozzanak a meetingről.

 

Az Amazon vezérigazgatója, a világ leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos pedig a „két pizza” szabályt alkalmazza, ami úgy szól: sose menj olyan értekezletre, ahol két pizzából nem laknak jól a résztvevők.

 

Teljes cikk

https://novekedes.hu/hr/a-ceg-ahol-a-vezeto-azt-szereti-ha-az-ertekezleteken-nem-lehet-leulni

 

 

Ki kicsoda: a Parlament vezetése a 2019–2024 közötti ciklus kezdetén
A képviselők 2019 júliusában megválasztották az Európai Parlament elnökét, alelnökeit és quaestorait. Ismerje meg az infografikánkból a Parlament kulcspozícióit betöltő személyeket.

 

Az Európai Parlament elnöke, alelnökei és quaestorai együtt alkotják az Elnökséget, amely az intézmény belső szervezetére vonatkozó ügyekben hoz határozatokat. Noha az elnök felügyeli a Parlament munkáját, továbbá jogi ügyekben és a külső kapcsolatokban képviseli a Parlamentet, egyes feladatait delegálhatja is az alelnökökre, akik például a plenáris ülések vezetése során helyettesíthetik az elnököt. A quaestorok foglalkoznak a képviselőket érintő pénzügyi és adminisztratív kérdésekkel.

 

Az e pozíciók betöltésére szóló megbízatás csupán két és fél évre szól, így az európai parlamenti képviselők minden parlamenti ciklus elején és közepén is választanak elnököt, alelnököket és questorokat.

Teljes cikk

http://www.europarl.europa.eu/news/hu/headlines/eu-affairs/20190705STO56304/ki-kicsoda-a-parlament-vezetese-a-2019-2024-kozotti-ciklus-kezdeten

 

 

HR NOW 2.0 – SAP-OHE KONFERENCIA

2019. szeptember 10., kedd

Siófok, Hotel Azúr

Az SAP és az OHE tavalyi sikeres HR konferencia idén is folytatódik!

A konferencia a HR informatikai megoldások vállalati működésre gyakorolt hatását mutatja be amellett, hogy mire készülhetünk a következő években vezetőként, munkavállalóként. Hogyan alakulnak a cégek belső viszonyrendszerei, milyen szokások, gyakorlatok alakítják majd a vállalati kultúrát.

 

Jelentkezés augusztus végéig!

 

Program és regisztráció