2019. 06. 17.

Sajtófigyelő 2019.06.17 hétfő

A munkavállalók kétharmadát kkv-k alkalmazzák

 

A munkavállalók kétharmadát a kis- és középvállalatok (kkv) alkalmazzák, ezért a kormány feladata, hogy olyan gazdasági környezetet teremtsen, amely erőteljesebben támogatja a magyar tulajdonú vállalkozásokat – közölte az innovációs és technológiai miniszter szombaton Lentiben, a 25 éves Németh-Fa Kft. bemutatótermének avatóünnepségén.
Palkovics László elmondta: a gazdaságvédelmi akcióterv és a jövő évi költségvetés az adócsökkentésekkel és a strukturális intézkedésekkel jelentősen javítja a magyar vállalkozások lehetőségeit.
A kormány a fejlesztési adókedvezmény határértékét 500 millió forintról fokozatosan csökkenti: 2022- től a kisvállalatok esetében 50, középvállalkozások esetén 100 millió forinttól vehető majd igénybe. A kormány két évvel ezelőtt meghirdetett egy 45 milliárd forint értékű kutatási innovációs programot, amelynek keretében a kkv-k juthatnak támogatáshoz  – közölte a miniszter.
Beszámolt arról is, hogy elkészült a kis- és közepes vállalati stratégia, amelynek középpontjában a termelékenységnövelés áll. Ennek egyik eleme a szakképzési rendszer “továbbalakítása”: a szakgimnáziumi rendszer jövőre technikummá alakul, így a fiatalok öt év alatt érettségit és szakmát is szerezhetnek, és lehetőség nyílik a továbbtanulásra is.
Palkovics László azt mondta, a hatékonyságnövelés másik eleme a technológián keresztül valósul meg. A versenyképesség fontos jellemzője a mesterséges intelligencia, de attól nem kell félni, hogy a robotok elveszik a munkát az embertől. A robotok csak lehetőséget teremtenek arra, hogy magasabb legyen a hozzáadott érték, így elősegítik a cégek jobb működését – tette hozzá.
“Az okos vállalkozásoknál a legfontosabb érték az ember”  – hangsúlyozta a miniszter.
Vigh László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője közölte: a Németh-Fa Kft. példát ad arra, hogyan kell precizitással, előremutató tervezéssel jól működtetni egy céget.
Horváth László (Fidesz-KDNP), Lenti polgármestere kiemelte, a 25 éve alapított kft. a térség egyik legnagyobb faipari vállalata, száz embernek ad munkát, a cégnél megvalósuló innováció pedig országosan is példaértékű.
Németh László, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, a szombaton felavatott háromszintes, 78 millió forint ráfordítással, önerőből épített bemutatóteremben termékeik teljes palettáját be tudják mutatni.
Az 1994-ben alakult cég ma már a faipar teljes vertikumát átfogja, a rönkfeldolgozástól a kész termékek gyártásáig, termékeiket a legmodernebb CNC-technológiák segítségével állítják elő.
A Németh-Fa Kft. termékeinek 80 százalékát a hazai piacon értékesíti, emellett a többi között Ausztriába, Németországba, Franciaországba, Romániába és Olaszországba gyártanak termékeket. A tavalyi évet 1,1 milliárd forint bevétellel zárták, az eredményük 40 millió forint volt.
(https://profitline.hu/A-munkavallalok-ketharmadat-kkv-k-alkalmazzak-394320)

 

A családtámogatások az apákat is segítik

 

A kormány azon dolgozik, hogy megteremtse a család és a munka egyensúlyát az édesanyák mellett az édesapák számára is – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) családpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) vasárnap, az apák napjára szervezett dunai hajózást megelőző sajtótájékoztatóján Budapesten.
Beneda Attila hozzátette, ezt szolgálja az utóbbi 8-9 évben kiépített családtámogatási rendszer, amelynek szinte minden elemét már az édesapák is igénybe tudják venni.
Az apák is mehetnek gyesre, gyedre, illetve a családi adókedvezményt is felvehetik. A családvédelmi akcióterv pedig az édesapák mellett már a nagyszülőkre, így a nagypapákra is nagy figyelmet fordít, ezt támasztja alá a nagyszülői gyed kialakítása – sorolta.
A helyettes államtitkár köszöntőjében kiemelte: statisztikai adatok bizonyítják, hogy sokkal jobbak az életkilátásaik azoknak a felnőtteknek, akiknek gyermekük van, különösen igaz ez az édesapákra.
“Egy férfi életében nemcsak a legizgalmasabb, hanem a legszebb dolog is, ami történhet, hogyha édesapává, majd később nagyapává válik” – fogalmazott Beneda Attila.
Király Nóra, a Ficsak alapítója elmondta, az apák napja alkalmából évek óta szerveznek rendezvényeket. Azon dolgoznak, hogy ez a nap, június harmadik vasárnapja az anyák napjához hasonlóan fontos nappá váljon.
A Ficsak mindent megtesz azért, hogy a család intézményét megerősítse, épp ezért nagyon örülnek, hogy az elmúlt 9 év kormányzati intézkedéseinek is ez áll a középpontjában – mondta Király Nóra.
A sajtótájékoztató végén a résztvevők egy-egy száll virágot dobtak a Dunába, az elmúlt hetekben történt hajószerencsétlenség áldozataira emlékezve.
(https://profitline.hu/A-csaladtamogatasok-az-apakat-is-segitik-394344)

 

Az EU új irányelvet fogadott el a munkavállalók javára

 

Az Európai Unió Tanácsa a munkafeltételeket átláthatóbbá és kiszámíthatóbbá tevő irányelvet fogadott el, amely új minimumjogokat állapít meg, és új szabályokat vezet be arra vonatkozóan, hogy a munkavállalóknak milyen tájékoztatást kell kapniuk a munkafeltételeikről – közölte az uniós tanács csütörtökön.
A tájékoztatás szerint az új szabályok fő célja a demográfiai fejlemények, a digitalizáció és az új foglalkoztatási formák előidézte munkaerőpiaci kihívások kezelése. A rendelkezés munkavállalókat megillető minimumjogokat vezet be, fokozott biztonságot és kiszámíthatóságot nyújtva a munkavállalók és a munkáltatók közötti kapcsolatokban, egyúttal megőrzi a munkaerőpiac alkalmazkodóképességét – közölték.
A jogszabály szerint a tagállamoknak egyebek mellett biztosítaniuk kell, hogy a munkavállaló próbaidejének időtartama ne haladhassa meg a hat hónapot, ha ezt a foglalkoztatás jellege nem indokolja. Azoknak a munkavállalóknak, akik letöltötték az esetleges próbaidőt és eltöltöttek legalább hat hónapnyi szolgálati időt ugyanannál a munkáltatónál, lehetőséget kell biztosítani arra, hogy kiszámíthatóbb és biztonságosabb munkafeltételekkel járó foglalkoztatási formát kérelmezzenek a munkáltatójuktól.
Biztosítani kell, hogy a munkáltatók ne akadályozhassák meg a munkavállalókat abban, hogy másik munkáltatónál is munkát vállaljanak a munkáltatóval meghatározott munkaidő-beosztás idején kívül. A tagállamok ugyanakkor összeférhetetlenségi feltételeket határozhatnak meg, amennyiben ezeket a korlátozásokat olyan jogos érdekek indokolják, mint az üzleti titkok védelme vagy az összeférhetetlenség elkerülése.
A tagállamoknak biztosítaniuk kell, ha egy munkavállaló munkarendje teljes mértékben vagy többnyire kiszámíthatatlan, akkor a munkáltató csak akkor kötelezhesse munkavégzésre a munkavállalót, ha a munkára előre megállapított időpontokban kerül sor, vagy ha a munkáltató előzetes értesítés útján, ésszerű időkereten belül tájékoztatja munkavállalóját a munkamegbízásról.
A munkavállalók részére a feladatuk elvégzéséhez szükséges képzést kell biztosítani, a képzés pedig nem járhat kiadásokkal számukra. Gondoskodni kell arról, hogy a munkavállalók számára – beleértve azokat is, akiknek a munkaviszonya már megszűnt – biztosított legyen a tényleges és pártatlan vitarendezés lehetősége, valamint a jogorvoslathoz való jog az ezen irányelvből fakadó jogok megsértése esetén. Ilyen esetekben biztosítani kell, hogy a munkáltatóhoz benyújtott panaszokból, vagy jogaik érvényre juttatása érdekében indított bármely eljárásból fakadóan a munkavállalókat hátrány ne érhesse.
Miután az uniós tanács elfogadta a jogszabályt, kihirdetését követő huszadik napon lép hatályba lép. A tagállamoknak ezután három évük van arra, hogy elfogadják és kihirdessék azokat a törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseket, amelyek szükségesek ahhoz hogy megfeleljenek az irányelvnek.
(https://profitline.hu/Az-EU-uj-iranyelvet-fogadott-el-a-munkavallalok-javara-394357)

 

Kiderült: így kellene védenie a nyári hőségtől melósokat a cégeknek

 

A hőség idején a munkáltatónak intézkedéseket kell tenniük a dolgozók egészsége és biztonsága érdekében, a megkérdezett társaságok többek között ásványvizet, megfelelő védőfelszerelést, több pihenőidőt biztosítanak a nagy melegben a szabadban dolgozó munkavállalóknak.
A Magyar Közúti Nonprofit Zrt-nél a hőség alatt biztosítják az árnyékban, hűvös helyen, klimatizált gépjárművekben óránként 5, de legfeljebb 10 perc pihenőidőt, továbbá ivóvizet vagy ásványvizet adnak a dolgozóknak. Leégés ellen megfelelő öltözéket – egyebek közt UV védelemmel ellátott szemüveget, nyári sapkát – és magas faktorszámú védőkészítményt biztosítanak – közölte a cég.
“Az újabb típusú munkagépek, útellenőri és brigádszállító autók klímával felszereltek, ami csökkenti a hőség által okozott egészségügyi kockázatot, emellett a munkák szervezésénél és ütemezésénél arra törekednek, hogy minél kevesebb legyen a szabadban végzett tevékenység”
– tájékoztatott a Magyar Közúti Nonprofit Zrt. A MÁV Zrt. arról tájékoztatott, hogy a vasúttársaság a szabadban dolgozó vasutasok számára biztosítja a törvényben előírt munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket. Az erős napsugárzásnak kitett dolgozók számára megfelelő védőfelszerelést, könnyű ruházatot, fényvédő krémet, korlátlan mennyiségű ásványvizet, óránként 10-15 perc pihenőidőt biztosít. Rendkívüli helyzet esetén az átlagostól eltérő munkaszervezési intézkedések léphetnek életbe.
A Volán-társaságok a hőség idején a járművezetőknek a szolgálati pihenőhelyeken folyamatosan biztosítják a hűtött italokat, továbbá könnyített szabályokat alkalmaznak a formaruha viselésénél, például ilyenkor nem kell zakót, nyakkendőt hordani. A Volán-társaságok autóbuszainak 88 százaléka légkondicionált – közölték.
(https://www.hellovidek.hu/gazdasag/2019/06/16/kiderult-igy-kellene-vedenie-a-nyari-hosegtol-melosokat-a-cegeknek)

 

„Az a közhely, hogy mindig a nő dönt, ezúttal tényleg igaz” – Magyarországra költöző külföldiek boldogulása

 

Az európai munkaerőpiacok megnyitásával, a multik terjeszkedésével és a globalizációval egyre több külföldi jön Magyarországra dolgozni. Csak tavaly 150 százalékkal nőtt a külföldi munkavállalók száma idehaza. Ám az átköltözést, a beilleszkedést számtalan tényező nehezíti egy olyan országban, ahol a hivatalos helyeken sem feltétlenül beszélnek angolul, és ahol az utóbbi időben ismét eluralkodott az idegenellenesség. Az áttelepülés nehézségeinek feloldására azonban már létezik szakma, és ezzel együtt egy tanfolyam is, ami segítséget nyújthat külföldieknek, HR-eseknek és karrierváltóknak egyaránt. Fiala Borcsa írása.
Magyar vándorok
Van, aki csak egy féléves projekt erejéig költözik ide, de olyan is akad, aki kétéves időszakra ír alá, amit aztán a cég üzleti érdekeitől függően újra és újra meghosszabbíthatnak. Ám nemcsak munkavállalási céllal jönnek hozzánk sokan, vagy kizárólag multinacionális cégek meghívására, hanem a munkaerőhiány pótlása miatt is. De az sem ritka, hogy valaki tanulási szándékkal érkezik, sőt a külföldi diákok száma is várhatóan tovább nő. Emellett sok nyugat-európai nyugdíjasnak is vonzó Magyarország, hiszen az otthoni árakhoz képest itt sokkal jobban megélnek a kinti nyugdíjukból.
“Becslések szerint jelenleg 375 ezer külföldi szakember dolgozik hazánkban, sokuk ráadásul nem is egyedül, hanem családostul érkezik hozzánk.”
A családdal áttelepülőknél kiemelkedően fontos, hogy valóban mindenki beilleszkedjen és jól érezze magát. „Az a közhely, hogy mindig a nő dönt, ezúttal tényleg igaz. Ha a feleség és a gyerekek jól vannak, akkor minden rendben lesz. De ha nem érzik jól magukat, az olyan feszültségeket kelt, ami akár a kiküldetés félbeszakításához is vezethet, ami a fogadó vállalatnak rengeteg költséget és fejfájást okozhat” – számol be a tapasztatairól Cziczárdi Györgyi, relocation szakember, a Relocation Academy oktatója.
Nehézségek
Rendkívül sok mindenen múlik, melyik expat (azaz szülőhazájától távol élő, dolgozó személy) milyen könnyen asszimilálódik az új környezetbe, milyen gyorsan és zökkenőmentesen sikerül beilleszkednie az itteni életébe. Egészen más nehézségekkel szembesül az, aki először vagy épp sokadjára jár Magyarországon, aki volt már „kihelyezve” külföldre más alkalommal is, de például ugyanígy számít az is, hogy milyen messziről jött.
“Általánosan elmondható ugyanis, hogy a kulturális sokk a „minél hosszabb, annál rosszabb” elven történik, azaz minél messzebbről és hosszabb időre jön ide valaki, annál nehezebb dolga lesz.”
Az sem mindegy, hogy az illető beszél-e magyarul, van-e magyarországi kapcsolódása, vagy hogy milyen a családi háttere, életkora, társadalmi helyzete. A kulturális eltérések, szokások, nyelvi különbségek, sztereotípiák, előítéletek, nonverbális különbségek minden áttelepülőnek akadályt jelenthetnek, bárhonnan bárhova költözik valaki. A Magyarországra érkező külföldiek a nyelvet szokták elsőként emlegetni nehézségként. Mivel még mindig nem általánosan elterjedt a gördülékeny angoltudás idehaza, egy egyszerű piaci bevásárlás, az okmányirodai ügyintézés vagy akár az otthoni internet bevezetése is nagy nehézséget okozhat egy Magyarországra költöző külföldinek.
„De emellett sokan említik a nehézségek között, hogy a magyarokkal nehezen lehet barátságot kötni a munkahelyeken, illetve a pesszimizmust és azt a hozzáállást, hogy egy-egy új dolognál az első reakció általában az, hogy »ez nem fog menni, mert…« ahelyett, hogy a megoldásokat keresnék” – mutat rá a főbb nehézségekre Györgyi. A bürokrácia sem könnyű, egy külföldi munkavállaló kapcsán jóval több engedélyt kell intézni, ezeknek hosszú az átfutási idejük.
Tanfolyam
Ennek a helyzetnek a kezelésére született meg az a szakma, ami az expatok relokációjával, beillesztésével foglalkozik. Szalai-Czompoly Júlia egy olyan multinacionális vállalatnál dolgozik, ahol a megnövekedett igényeknek megfelelően egyre több külföldről ideköltözött kollégát foglalkoztatnak, tíz év alatt több mint száz alkalmazottjuk érkezett kintről. Ezért lett kiemelkedően fontos számukra is egy olyan relocation szakember segítsége, aki naprakész a jogszabályokat illetően, be tudja szerezni az alkalmazottaik számára a szükséges okmányokat, dokumentumokat, valamint az itteni boldogulásukban is támogatja őket.
A piaci rést betöltő feladat szakszerű ellátásához való felkészítés céljából nemrégiben tanfolyam is indult, ahol az alapképzés során ingatlanpiaci ismeretektől kezdve jogszabályokon, vám- és egyéb ügyintézési praktikákon át adó-alapismereteket is elsajátíthat a relocation expert aspiráns. Tresser Terka is multis HR-területen dolgozott sokáig, úgyhogy amikor a gyerekekkel otthon töltött évek után felfedezte a relocation szakmát, rögtön úgy érezte, nem kell tovább keresgélnie. „Amikor megláttam a tanfolyamról a hirdetést, úgy éreztem, hogy ez nekem lett megírva. A férjem Szíriából származik, és az ő révén már betekintést nyerhettem, milyen is egy külföldit Magyarországra áttelepíteni. Nagyon érdekes egy másik országból érkező szemszögéből nézni a dolgokat.”
Mivel a munka rugalmasan végezhető, valóban praktikus lehetőséget jelenthet emberekkel foglalkozni vágyó kismamáknak, egyetemistáknak, szabadúszóknak is, illetve azoknak a HR-eseknek is, akik már egy ideje ezzel a témával foglalkoztak, de eddig praktikus útmutató híján csak a kollégák tanácsaiból építkezhettek. Emellett azoknak is jól jöhet az új lehetőség, akik szakmaváltáson gondolkodnak.
“Jó hír, hogy sok cégnél van igény relocation szakemberre, ezért tapasztalatok szerint az elhelyezkedéssel nem nagyon akadnak gondok.”
A képzés gyakorlatorientált órákból áll, így a hallgatóknak számtalan lehetőségük van kipróbálni a tanultakat éles helyzetben is, szupervizori támogatással. Emellett szerepjátékok is vannak, ahol az ember az ügyintéző szemszögét is kipróbálhatja, így érzékenyebben áll a papírmunka intézéséhez is akár, amellett hogy a gyakorlati tudnivalókkal később jelentősen egyszerűsítheti a saját munkáját.
„Korábban is intéztem munkavállalási és tartózkodási engedélyeket, a tanfolyam végeztével azonban tisztán láttam, mit és hol hibáztam korábban, és miért is tartott egy-egy ügyintézés jóval tovább vagy miért lett egy kérelem visszautasítva. A tanfolyamon a bevándorlási hivatal, a munkaügyi központ és számos más fontos hivatal vezetői tartottak előadásokat, nagyon gyakorlatiasan, interaktív módon, és élő példákon mutatták be a hibázási lehetőségeket a nyomtatványok kitöltése során, illetve jogszabályokat is értelmeztünk közösen” – meséli az azóta relocation szakemberként dolgozó Terka arról, mekkora könnyebbséget jelentett neki, hogy elkezdte átlátni a rendszert. Emellett a kurzus során lehetőség nyílik ügyféltípusok, illetve az egyes nemzetek tipikus preferenciáinak megismerésére is.
“Ha pedig valaki szívesen fejlesztené magát az alapképzésen túl, az elmehet egy mélyítő kurzusra is, ahol már olyan stratégiai témákról tanulhat, mint a költségtervezés vagy a szabályzatírás.”
Egy szép barátság kezdete?
Az, hogy mennyi ideig dolgozik együtt egy relocation szakember az expattal és családjával, az ügyféligénytől és a szakember kompetenciájától is függ. A feladat sokrétű, a költöztetéstől, lakáskereséstől kezdve a munkavállalási engedélyek, vízumok beszerzésén át a beilleszkedést segítő programokig (például kulturális tréning), óvoda-, iskolakeresésig és a közműszámlák rendezéséig mindenben szükség lehet a segítségre. „De kértek már fel bennünket speciális shoppingtúra szervezésére is indiai munkavállalók feleségeinek, autóvásárlásban is igényeltek segítséget, kellett keresnünk angol nyelven beszélő szitártanárt és szintén angolul beszélő fodrászt, aki házhoz megy, hogy csak néhányat említsek a nem mindennapi kérések teljesítéséből” – meséli Györgyi. Terka is nevetve számolt be a különleges igényekről, amik igazán izgalmassá teszik ezt a szakmát. „Gyakorlatilag bármiben az expatok rendelkezésére állunk, városnéző körutakat szervezünk, óvoda- és iskolakeresésben segítünk,
“de ha a családban esetleg valakinek különleges hobbija van, arra is találunk lehetőséget, hogy folytathassa. Az egyik legextrémebb kérés az volt, amikor az egyik ügyfél a kutyusának keresett masszőrt. Sikerült találnunk.”
A nyolc évvel ezelőtt ideköltöző Mohammed Shimi korábban nem sokat tudott Magyarországról. Ez azonban már rég a múlté, az itt töltött évek alatt nemcsak az országba szeretett bele, de feleséget is itt talált egy magyar lány személyében. Nehézséget eleinte főleg a nyelv és a hivatali ügyintézés okozott, ezért az ideköltözése során ő is vett igénybe relocation szolgáltatást, amit roppant hasznosnak, sok esetben életbe vágónak talált. Mivel ma már a családja java része is Magyarországon él, hosszú távra tervez, annak ellenére, hogy manapság igencsak aggasztónak találja az idegen- és iszlámellenesség egyre növekvő térnyerését. „A xenofóbia miatt az elmúlt pár évben nagyon szomorú lett az ország megítélése. Ez nyolc éve, amikor ideköltöztem, egyáltalán nem volt jellemző.”
Pedig a különböző kultúrák összefonódásából kétségkívül sokat lehet tanulni. „Mindenképpen gyümölcsöző hatása van annak, ha az ember megpróbál elfogadni egy idegen országot, kultúrát a maga nehézségeivel együtt is. Szerintem az új kultúrákkal való találkozásokból mindig lehet valami újat meríteni.”
(https://wmn.hu/wmn-life/50904-az-a-kozhely-hogy-mindig-a-no-dont-ezuttal-tenyleg-igaz–magyarorszagra-koltozo-kulfoldiek-boldogulasa)