2019. 05. 14.

Sajtófigyelő 2019.05.14 kedd

Két új munkásszállót adtak át

 
A kormány célja, hogy az alacsony 3 százalék körüli munkanélküliségi ráta megtartása mellett segítse a vállalakozásokat a megfelelő munkaerő megtalálásában – jelentette ki Varga Mihály az új zalaegerszegi munkásszálló átadó ünnepségén.
A pénzügyminiszter hangsúlyozta: Magyarország számottevő munkaerő-tartalékkal rendelkezik, ezért a szakképzés fejlesztése, a bérek folyamatos emelése és a mobilitást elősegítő kormányzati intézkedések révén támogatni kell a munkavállalók hatékony elhelyezkedését.
A tárcavezető kifejtette: a magyar gazdaság a foglalkoztatás területén is egyre jobban teljesít, ezt mutatja az is, hogy a rendszerváltás óta nem dolgoztak olyan sokan Magyarországon az év ezen időszakában, mint most. 2010 óta 820 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, ebből közel 700 ezren a versenyszférában helyezkedtek el. Emellett több mint hat éve töretlen a reálkeresetek emelkedése, 2018-ban 8,3 százalékkal voltak magasabbak a bérek az egy évvel korábbinál – ismertette a miniszter.
Varga Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy az erősödő munkaerő-kereslet miatt az elkövetkezendő időszak kiemelt feladata a munkaerő-tartalék aktivizálása, a közfoglalkoztatottak és munkanélküliek képzése, a kisgyerekes nők, illetve a nyugdíjasok munkába állásának könnyítése lesz. A miniszter kiemelte: a foglalkoztatás erősítését támogató intézkedések keretében a kormány támogatni kívánja a regionális különbségek csökkentését a munkaerő-mobilitás növelése érdekében. Ennek része a munkásszállások építését támogató program, amelynek 2017-es meghirdetése óta eddig 13 önkormányzat 1600 férőhely kialakításához összesen közel 3,5 milliárd forint támogatásban részesült.
A miniszter elmondta, hogy a most átadott összesen 600 millió forint összértékű zalaegerszegi beruházást 360 millió forinttal támogatta a kormány hozzátéve, hogy a mai nap folyamán egy szentgotthárdi munkásszállás átadására is sor kerül, amely több mint 200 fő befogadására lesz alkalmas.
(https://orientpress.hu/cikk/2019-05-13_ket-uj-munkasszallot-adtak-at)

 

Reagált a BMW a debreceni gyárat is érintő német sajtóhírekre

 

A német Handelsblatt szerint veszélybe került a bajor autógyár magyarországi fejlesztése, a BMW azonnal válaszolt, munkatársa a német sajtóban megjelentekkel ellentétben magyarországi kapacitásbővülésről beszélt – írja az Infostart.hu.
A német Handelsblatt alapján több portál is átvette a hírt, miszerint veszélybe kerülhet a BMW debreceni beruházása, amelyben a bajor vállalat egymilliárd euróból építené fel üzemét és gyártana le évente 150 ezer járművet.
Ennek oka a beszámolók szerint a BMW és az autógyártás gyengülő teljesítménye. Közben a BMW Magyarország kommunikációs munkatársa – reagálva a megjelentekre – az InfoRádióban elmondta: további kapacitásbővülést hoz majd Magyarországon az új gyár.
Salgó András hozzátette: az új gyár további kapacitásbővülést hoz majd a cég globális gyártóhálózatában. Kínai, mexikói és az USA-ban történt beruházásaik után tovább erősítik európai aktivitásaikat.”
(https://www.hrportal.hu/c/reagalt-a-bmw-a-debreceni-gyarat-is-erinto-nemet-sajtohirekre-20190513.html)

 

A kompetenciamérés napján jöhet a tanársztrájk

 

Május végén, a kompetenciamérés napján tartaná meg a sztrájkot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, ám úgy látszik, hogy ez nem annyira tetszik a hatalomnak, már most érkeznek meglehetősen furcsa válaszok a felvetésükre. A PDSZ a munkaterhelés csökkentését és a vetítési alap eltörlését tűzte célul – írja a pecsistop.hu.
Május 29-re tervezi a sztrájkot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, ha már március 14-én a szolidaritási munkabeszüntetést az utolsó pillanatban államtitkári szintről akadályozták meg.
Nagy Erzsébet, a PDSZ pécsi ügyvivője lapunknak a tervezett sztrájkkal kapcsolatban elmondta,
már korábban kiküldték a nagyobb munkáltatóknak azt a levelet, amely egy megállapodás-tervezet a személy- és vagyonvédelemre, amire keddig várják a választ (a korábbi, pécsi tankerületnek küldött levél volt a minta).
A PDSZ egyébként attól tart, hogy vagy nem kapnak választ a tervezetre, vagy elutasítják azt munkáltatói részről. Ha viszont a keddi határidőig nem kapnak választ, akkor a bírósághoz fordul a szakszervezet. Nagy Erzsébet elmondta,
a legnagyobb rákfene a sztrájktörvényben az, hogy az oktatás is az elégséges szolgáltatások közé van sorolva, a PDSZ viszont vitatja ezt a besorolást.
A tervek szerint egyébként a sztrájk alatt azon iskolákból, ahol sokan vennének részt a munkabeszüntetésen, arra fogják kérni a tankerületeket, hogy a gyermekek felügyeletét olyan iskolákban szervezzék meg, ahol kevés tanár sztrájkol.
Több tankerülettől kapott már szinte ugyanolyan választ a PDSZ, amelyekben arról írnak, hogy mivel a PDSZ az Emberi Erőforások Minisztériumával tárgyal a sztrájkról, így az elégséges szolgáltatásról szóló megállapodás nem időszerű a részükről.
Nagy Erzsébet szerint ez a hozzáállás a sztrájktörvény nem ismeretéből fakadhat, ugyanis az folyamatos egyeztetést ír elő az érintett felek között.
Nagy szerint teljesen téves nézet, hogy a tárgyalás kizárná a sztrájkot, ám az azonban jogellenes és alapjogot sértő, ha a még elégséges szolgáltatásról nem hajlandó tárgyalni a munkáltató, mivel ezzel a jogszerű sztrájk megtartását akadályozza.
Nagy Erzsébet kitért az esetleges bírósági szakaszra is, ugyanis a sztrájktörvény szerint öt nap alatt kell nem peres eljárásban lefolytatni a bíróságra került ügyet, ez vonatkozik a másodfokra is. A Kúria esetében viszont már nincsenek ilyen szűk határidők. Ha azonban elhúzódik az ügymenet, akkor a szakszervezet alkotmányjogi panasszal fog élni, és ha kell, egészen Strasbourgig viszik az ügyet.
Mikor márciusban a közszolgálati dolgozók miatt tartottak volna szolidaritási sztrájkot, akkor Latorcai János államtitkár az utolsó pillanatban akadályozta meg az egészet azzal, hogy jogellenesnek minősítette a megmozdulást. Azóta kiderült, Latorcai akciója jogellenes volt, csak mire ez napvilágot látott, addigra elmúlt a szolidaritási sztrájk napja.
Nagy Erzsébet elmondta, azért választották a május 29-ei dátumot a sztrájkra, mert aznap tartják a kompetenciamérést az iskolákban, így egy ilyen napon megtartott munkabeszüntetéssel a gyerekeknek nem okoznak kiesést a tanmenetből. Ha azonban késik a bírósági ítélet, azzal a kormányzat azt kockáztatja, hogy a sztrájk tovább csúszik júniusra, az évzárás és az érettségik idejére.
A PDSZ fő követelése, hogy csökkenjen a munkaterhelés, a szakszervezet pedig úgy értesült, hogy a kormányzat hajlandó lenne visszaállni a mostani 22-26 kötelező óra helyett 23-24-re csökkentené (de korábban a kötelező óraszám 22 óra volt, plusz ehhez jön még hozzá a felkészülési idő, értekezletek, adminisztráció, stb.) A nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő (NOKS-os) dolgozóknak 2008 óta nem emelték a bérét, de a tanároknál is rossz a vetítési alap megléte, amely az újabb bérleszakadást eredményezheti – magyarázta Nagy Erzsébet.
A tanároknál 2014 volt az első és utolsó év, amikor az emelkedő minimálbérhez volt kötve a fizetés, de 2015-től már belépett a 2014-es minimálbérhez kötött vetítési alap. Azóta az emeléseket – amik inkább kiigazítások – nem lehet számottevőeknek nevezni a PDSZ szerint, hiába próbálja a kormányzat így beállítani.
(https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/akciok/18379-a-kompetenciameres-napjan-johet-a-tanarsztrajk)

 

A magyar dolgozók helyzetére kíváncsi az USA

 

Élénkül a nemzetközi érdeklődés a magyar szakszervezetek munkája iránt. Most egy amerikai hivatal munkatársa tájékozódik Budapesten.
Az Egyesült Államok Külügyminisztériuma kezdeményezésére a Demokrácia, Emberi Jogok és Munkaügyi Igazgatóság Munkaügyi irodájának (Office of International Labor Affairs, Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor at the U.S. Department of State) képviselője látogatott el hétfőn a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) vezetőihez, hogy tájékozódjon a magyarországi szakszervezeti mozgalmakról, a munkavállalói jogokról és a munkaerő-piaci folyamatokról. Sara Epsteint kiemelten érdekelte az itteni érdekegyeztetési mechanizmus és a sztrájkjog helyzete – tudta meg lapunk Boros Péternétől.
Az MKKSZ elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy hangsúlyosan foglalkoztak a Nemzeti Munkaügyi Kerekasztal létrehozásának szükségességével, amelynek munkájába az ő elképzelései szerint a szakszervezetek mellett be kellene vonni az önkormányzatok és a civil szervezetek képviselőit is, hogy a munkaügyi szabályok megalkotása előtt minden érintett véleményét megismerhessék. Arról is tájékoztatta az amerikai iroda munkatársát, hogy az érdekvédők hiányolják a kormánytól a pontos foglalkoztatásra vonatkozó adatokat, mert például arról, hogy mongol, ukrán, sőt mexikói vendégmunkásokkal pótolják az országot elhagyó munkaerőt, csak hivatalokban dolgozó tagjaiktól kapnak információkat.
A szakszervezetek munkája iránt megnőtt a nemzetközi érdeklődés az utóbbi hónapokban. Az MKKSZ elnöke a közelmúltban találkozott a német, a holland és a dán nagykövettel, valamint a Bundestag képviselőivel is.
Az amerikai munkajogi iroda munkatársa kedden a Magyar Szakszervezeti Szövetség  munkájával és véleményével ismerkedik.
Amerikai kormányiroda
A szabadság, a demokrácia előmozdítása és az emberi jogok védelme világszerte központi szerepet játszik az Egyesült Államok külpolitikájában – olvasható a hosszú nevű amerikai hivatal honlapján.  A Demokrácia, Emberi Jogok és Munkaügyi Iroda legfontosabb feladatainak felsorolásában az is szerepel, hogy céljuk a munkajogok javításának elérése a világ minden táján.
(https://nepszava.hu/3035819_a-magyar-dolgozok-helyzetere-kivancsi-az-usa)

 

Munkajogi változások az adatvédelem területén

 

A foglalkoztató csak akkor kérheti be az erkölcsi bizonyítványt, ha a betölteni kívánt munkakör ezt megkívánja, és a biometrikus azonosítóknál is ez a szabály.
Hatályba léptek a GDPR-ral kapcsolatos törvénymódosítások. A módosítás több mint nyolcvan jogszabályt érint, ezek közül kiemelt fontosságú a munka törvénykönyve (Mt.). A törvénybe fontos, a munkaadókra vonatkozó szabályok kerültek. Ezzel összhangban változnak a munkahelyi ellenőrzések szabályai.
Több mint nyolcvan jogszabályt érint az a GDPR-ral kapcsolatos törvénymódosítás-csomag, amelyet nemrég írt alá a köztársasági elnök – hívta fel a figyelmet legújabb elemzésében a Mazars tanácsadó cég. Az április 26-án hatályba lépett módosítások az Európai Unió adatvédelmi reformjának végrehajtásához szükségesek, és egyaránt hoznak technikai és érdemi változásokat is. „Az egyik legfontosabb változás a munkaadókat érinti, hiszen – bár talán nem is tudnak róla – ők kiemelt fontosságú és méretű adatkezelők. Épp ezért az Mt. kapott egy új, »adatkezelés« alcímet, amelyben a jogalkotó a lehető legegyértelműbben próbál irányt mutatni a munkáltatóknak. A módosítások egy része az eddigieknél szigorúbb feltételekhez köti a munkaadók adatkezelését, illetve megteremti annak garanciáit is. Ezzel egyidőben bizonyos rendelkezések kikerülnek az Mt.-ből, ha azokat a GDPR-rendelet általánosságban rendezi” – nyilatkozta a változásokról Borsy Sára Katalin, a Mazars szakértőjeként közreműködő Borsy Ügyvédi Iroda munkatársa a lapunknak megküldött közleményben.
Ezzel összhangban változtak a munkahelyi ellenőrzések szabályai is. A dolgozó a munkaadó által biztosított számítógépet kizárólag a munkaviszony teljesítéséhez használhatja. Ettől közös megegyezéssel el lehet térni, ennek hiányában azonban a munkáltató ellenőrzése során a munkaviszony teljesítéséhez használt számítástechnikai eszközön tárolt, a munkaviszonnyal nem összefüggő adatokba tekinthet be.
Mostantól még szigorúbb szabályokhoz kötik a biometrikus adatok, például ujjlenyomatok kezelését is. Április 26-tól csak akkor van mód biometrikus adat használatára azonosítás céljából, ha az a munkavállaló vagy mások élete, testi épsége vagy egészsége, vagy törvényben védett jelentős érdek súlyos vagy tömeges, visszafordíthatatlan sérelmének a veszélyével járna. Ilyenek lehetnek egyebek közt a „Bizalmas!” minősítésű iratok, lőszerek vagy épp veszélyes vegyi anyagok – mondta Borsy Sára Katalin.
Az új szabályozás, annak ellenére, hogy a jogászvilágban több különböző állásponttal is találkozhatunk, azért is különösen fontos – hívta rá fel a szakértő a figyelmet –, mert ennek értelmében többé nem használható biometrikus azonosítással működő munkahelyi beléptetőrendszer, ha annak egyedüli célja a belépőkártya „egyszerűbbre” cserélése. A Mazars szakértője kiemelte: még egy fontos területet érint a szabályozás, méghozzá a bűnügyi személyes adatok kezelését. Ez leggyakrabban az erkölcsi bizonyítvány bekérésében nyilvánul meg.
Mostantól a munkaadó csak akkor kérheti be az erkölcsi bizonyítványt, ha a betölteni kívánt munkakör ezt megkívánja. Néhány régi gyakorlatot eközben megerősítettek az új rendelkezések. Ilyen, hogy továbbra sem lehet okiratot fénymásolni. Fontos az is, hogy a munkaadóknak előzetes adatkezelési tájékoztatást kell adniuk új dolgozóiknak.
(https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20190514-munkajogi-valtozasok-az-adatvedelem-teruleten)

 

XXIX. ORSZÁGOS HR KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS

 

2019. MÁJUS 30. – 31. • HOTEL AZÚR, SIÓFOK​

Idei konferenciánkat az élményjellegű megoldásokra építettük: négy nagy blokkban, négy akkordban szeretnénk friss ismeretanyagot, tudást és élményként megélhető megoldásokat adni a konferencia résztvevőinek.
Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ismételten gazdag programot tudunk figyelmükbe ajánlani! EGY IGAZI HR ÉLMÉNYT! Az élményt, amely megítélésünk szerint minden munkahelyen összeköt, inspirál, teljesítményt növel.

Részletek és regisztráció: http://www.ohe.hu/hrkonferencia/