2019. 04. 12.

Sajtófigyelő 2019.04.12 péntek

 

Megint a Mercedes a magyar munkavállalók álommunkahelye

 
Ismét a Mercedes-Benz lett a legvonzóbb magyarországi munkáltató a magyar munkavállalók értékelése szerint – közölte csütörtökön a Randstad Hungary.
A Randstad Employer Brand Research 2019 felmérés eredményei alapján hatodik alkalommal adták át a legvonzóbb vállalatoknak járó díjakat: a LEGO végzett a második, az IBM a harmadik helyen. A legismertebb munkaadónak járó címet a Spar vehette át.
A szektorok versenyében az IT végzett az élen, azt követte az SSC (szolgáltató központok) és a telekommunikáció, a munkavállalók ebben a három szektorban helyezkednének el a legszívesebben.
A munkahelyválasztást befolyásoló három legfontosabb tényező rangsora nem változott tavalyhoz képest. Továbbra is a fizetés a legfontosabb szempont, a második helyen áll a kellemes munkahelyi légkör és a hosszú távon biztos állás.
A fluktuációt tekintve a megkérdezett munkavállalók 23 százaléka váltott tavaly munkahelyet, legtöbbször a munkabérrel és karrierúttal összefüggő problémák vagy a remélt, jobb lehetőségek miatt.
(https://www.portfolio.hu/vallalatok/megint-a-mercedes-a-magyar-munkavallalok-alommunkahelye.320743.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator)

 

Átlagosan 10 százalék fölötti fizetésemelkedés a Pick Szeged Zrt.-nél

 

Átlagosan 10 százalék fölötti fizetésemelkedést jelent a Pick Szeged Zrt.-nél a napokban aláírt bérfejlesztési csomag: az egyezség a húsipari cég négy telephelyének mind a 2100 dolgozóját érinti. A 2018 és 2019 során kialkudott megállapodások pedig összesen mintegy 28 százalékos béremelkedést jelentettek a dolgozóknak – mondta a napi.hu-nak Gayer Zsolt, a Pick Zrt. Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének (ÉMFSZ) elnöke.
Emelkednek a keresetek a Pick Szeged Zrt.-nél a vállalat és a szakszervezetek által aláírt bérmegállapodásnak köszönhetően. Ez alapján 8 százalékos alapbéremelés illeti meg 2019. április 1-től a munkavállalókat. A fizikai munkavállalók esetében ez 8 százalékos fix alapbér-emelést jelent, míg a szellemi foglalkoztatottaknál a munkáltatónak lehetősége van differenciálni.
“Az alapbéremelés érinti a munkavállalóknak kifizetett bónuszok és pótlékok összegét, így az aláírt megállapodás átlagosan 10 százalék fölötti béremelkedést jelent a dolgozóknak”
– adta hírül az ÉMFSZ .
A felek ez év februárjában kezdték meg az egyeztetést, amelyet megelőzött 2018 októberében egy a munkáltató kezdeményezésére megvalósított havi – higiéniai, illetve teljesítményi – bónuszemelés a cégnél, amely átlagosan 8 százalékos béremelésnek megfelelő növekményt hozott a dolgozóknak.
Gayer Zsolt elmondta: a korábbi 2018 áprilisában kötött megállapodás 9 százalék körüli alapbéremelést jelentett a munkavállalóknak, így a két év átlagában már hozzávetőleg 28 százalékos mértékben emelkedett a Pick-munkavállalók keresete.
A szakszervezeti vezető szerint az idei áprilisi csomagban fontos szempont volt, hogy a cég összes üzemében legalább a megyei átlagokat elérő fizetést kapják a dolgozók (a Pick Szegeden, Baján és Alsómocsoládon rendelkezik gyártóegységekkel), a gyakorlatban pedig immár mindhárom érintett megyében néhány ezer forinttal felülmúlja az ottani, egyaránt bruttó 270-280 ezer forint körüli átlagkereseteket.
Változások voltak a cég élén
Szavai szerint a mostani megállapodást már az új menedzsmenttel kötötték meg és teljesen új alapokról kezdték meg a tárgyalásokat. (A 2011 októberében kinevezett Nagy Endre vezérigazgató tavaly júliusban saját kérésére köszönt le, míg a régi menedzsment szerződése lejárt. Jelenleg Sutka László megbízott vezérigazgató áll a Pick élén.)
Gayer szerint a 2018-as előzetes adatok alapján úgy fest, hogy a társaság tavaly nyereséges volt, ami alapul szolgált az elmúlt időszak keresetemelkedéseihez.
A fluktuáció az ÉMFSZ elnöke szerint nem jelent súlyos gondot: korábban a menedzsment attól tartott, hogy Bajához viszonylag közeli Mélykúton januárban átadott víziszárnyas-feldolgozó gyár el fogja szipkázni az embereket, de ez végül nem történt meg. Úgy látja: mindebben érdemi szerepe lehetett az elmúlt időszak béremeléseinek.
A Picknél a szezonális munkák miatt négyhavi munkaidő-keretet alkalmaznak. A 400 órányi rendkívüli munkaidő bevezetése eddig szóba sem került a vállalatnál – kollektív szerződésben maximum 300 órányi túlóra van rögzítve, ám nincs olyan dolgozó, aki ezt megközelítette volna.
Így muzsikált a Pick
A Pick Szeged Zrt., a legutóbbi 2017-es adatok alapján mintegy 66,4 milliárd forintnyi árbevételt produkált, míg a 2016-os üzleti évben még 77 milliárdos forgalomról számolt be. Az adózott eredmény ugyanakkor megugrott: 1,754 milliárd forintot tett ki, szemben a megelőző év 993,5 milliárdos profitjához képest.
Hogy az árbevétel visszaesését akkor mi okozta, a társaság beszámolójában nem részletezik. Vélhetően az állt a csökkenés mögött, hogy megnyílt a szintén a Bonafarm csoporthoz tartozó MCS Vágóhíd Zrt. mohácsi telephelye, ezzel párhuzamosan 2017. során a Pick Szeged Zrt. szegedi üzemében befejeződött a sertésvágás, egyúttal megszűnt a pécsi üzemben folytatott csontozó-daraboló tevékenység is.
A Picket 100 százalékos arányban a Bonafarm csoport birtokolja, amelynek tulajdonosa Csányi Sándor üzletember, aki a 100 leggazdagabb 2018-as listájának élén állt, mintegy 320 milliárd forintos vagyonával.
A Pick Szeged gyártja a Pick, a Herz, a Família valamint a Ringa márkatermékeket és közel 20 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik a hazai húsiparban.
(https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/mibol-elunk/18026-atlagosan-10-szazalek-folotti-fizetesemelkedes-a-pick-szeged-zrt-nel)

 

Leépít a Bayer: munkahelyek ezrei szűnnek meg

 

2021 végéig a világszerte 118 ezer embert foglalkozó vállalat 12 ezer munkatársától kell hogy megváljon. Csak Németországban 4500 ember veszíti el az állását – szellőztette meg a hírt a Handelsblatt és a Reuters.
4500 munkahely szűnik meg csak Németországban, közölte a leverkuseni vegyipari óriás elnök-vezérigazgatója kedden. Ezzel a lépéssel Werner Baumann, a legnagyobb megszorítási csomagot jelentette be a cég történetében. Mint kiderült: a világszerte 118 ezer embert foglalkoztató vállalat 2021 végéig 12 ezer munkatársától kell hogy megváljon. A német munkavállalók úgy tudják, a leépítés “szignifikánsan nagyobb része” hazai földön történik meg. Az amerikai Monsanto átvétele után bizonyára szükség van a kiadások csökkentésére, de a megszorítás mértéke ennél többet sejtet.
A dolgozókat kedden egy köremailben értesítették a leépítés részleteiről. Eszerint a cég egyik háttérrészlege, a Bayer Business Services (BBS), amelyik IT-szolgáltatásokat végez, szintén nem menekül. Tevékenységét más egységekhez szervezik ki, szervezeti önállóságát elveszíti. Baumann azt is bejelentette, hogy a cég megválik tulajdonhányadától a Currentában, de ugyanez a sorsa az állatgyógyászatnak, valamint a napvédelmet és a lábápolást érintő márkáknak is.
Ezekkel a lépésekkel a versenyképesség növelése és a nyereség növelése a vállalat célja – az eddigi nyilatkozatok szerint. A terveket beárnyékolja az USA-ban indult, a glifozáttal kapcsolatos kártérítési lavina. A Bayer vezetősége azonban ismét védelmébe vette a Monsanto átvételét, és azt hangoztatják, hogy a megszorítási programnak semmi köze a cég ellen indított perekhez.
(https://www.agrarszektor.hu/piac/leepit-a-bayer-munkahelyek-ezrei-szunnek-meg.13683.html)

 

Érdemes volt sztrájkolni

 
Megszületett a bérmegállapodás a Sanofinál – adta hírül a Sanofi-Aventis Zrt. és a munkavállalókat képviselő Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) csütörtök éjjel.
A megállapodás értelmében három bérsávban fejlesztik az alapbért, az alsóban 21 ezer forinttal, a középsőben 18,5 ezer forinttal, a felső bérsávban pedig 9 ezer forinttal március 1-től visszamenőleg. Az alsó, bruttó 400 ezer forintig terjedő sávban az emelés egységes, a másik kettőben differenciált lesz, a bruttó 1 millió forintnál nagyobb fizetések nem változnak.
A bérfejlesztés Chinoin Zrt., a Sanofi-Aventis Zrt. munkavállalóira, valamint a kölcsönzött munkavállalókra egyaránt érvényes. A cég törekvése, hogy a megállapodott béremeléssel növelje az elégedettséget, és versenyképes juttatási csomagot kínáljon munkavállalói számára – áll a közleményben.
A VDSZ szerint a most bejelentett béremelés ráépül a Chinoin és a Sanofi által korábban már egyoldalúan bejelentett 3 százalékos béremelésre. A szakszervezet megítélése szerint nem volt hiábavaló a kétórás figyelmeztető sztrájk, annak nagy szerepe van abban, hogy sikerült elérni a 3 százalékon felüli béremelést. A megállapodással elhárult a veszélye annak, hogy a munkavállalók határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdjenek.
A VDSZ még hétfőn jelentette be, hogy miután nem sikerült megállapodniuk a Chinoin-Sanofi vezetőivel, megtartják a korábban bejelentett figyelmeztető sztrájkot. A Chinoin kedden közölte, hogy a kétezres munkavállalói létszámából 783-an vettek részt a kétórás figyelmeztető sztrájkban. A bértárgyalásokon a szakszervezet kezdetben minden munkavállalónak egységesen 30 ezer forintos béremelést akart elérni – írta az MTI.
(https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/sanofi-beremeles-sztrajk.682281.html)

 

A szakképzésnek az a célja, hogy mesterembereket faragjon

 

A kormány által elfogadott, a vállalatok és a kamarák kezdeményezésére elindított Szakképzés 4.0 stratégia elsősorban a vonzó tanulási környezet, az infrastruktúra megteremtésére, a karrierlehetőségek biztosítására és a naprakész tudású oktatók szakmai munkájára épít – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára egy szakmai konferencián csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen.
Pölöskei Gáborné a Kelet-Magyarországi Tehetséggondozó Konferencia: Szerencsi Tankerületi Központ tehetségeiért című rendezvényen tartott előadásában kifejtette, a stratégia adja a keretet a magyarországi szakképzés továbbfejlesztéséhez. A különösen fontos beruházások között említette a tanműhelyek fejlesztését, amelyek az alapok megtanulását segítik a duális képzések megkezdése előtt. Szavai szerint fontos a karrierlehetőségek biztosítása is, ugyanakkor jelezte, a szakképzés nem a hátrányos helyzetű gyerekek “gyűjtőhelye”.
– A szakképzésnek nem az a célja, hogy felzárkóztasson, nem az a célja, hogy a hátrányos helyzetet megoldja, hanem mesterembereket faragjon – fogalmazott a helyettes államtitkár. Hozzátette, a technikumnak a mérnökképzés “előszobájának” kell lennie, a szakképzésben pedig itt van a legnagyobb karrierlehetőség.
Hangsúlyozta, fontos lenne az iskola és az ipar átjárhatóságát megteremteni, azaz adott esetben engedni kellene, hogy a mérnökök tartsanak órákat a diákoknak, a szakoktatók pedig a vállalatoknál tájékozódhassanak a legújabb ipari fejlesztésekről és trendekről.
A technikusképzésről szólva elmondta, a tervek szerint a képzés öt évig fog tartani, az első két évben ágazati alapismereteket oktatnak, az ezt követő hároméves duális képzésben pedig már a vállalatok is szerepet kapnak. A szakképző iskolák esetében egy év általános és két év duális képzési rendszert alakítanak ki.
A “felzárkóztatási ívben” az úgynevezett – egyelőre csak pilot-projektként futó – orientációs osztályok kiterjesztése, a Dobbantó-program továbbfejlesztése, illetve a műhelyiskolák erősítése szerepel. A szakképzés fejlesztésében nagy szerepe lesz az ösztöndíj-rendszereknek; elindul például a hátrányból érkező, a technikusi és később mérnöki végzettséget megszerezni akaró tanulókat támogató Apáczai-ösztöndíj, valamint a később tanulói munkaszerződéssé átalakuló általános szakképzési ösztöndíjrendszer is.
(https://autopro.hu/szolgaltatok/A-szakkepzesnek-az-a-celja-hogy-mesterembereket-faragjon/30066/)

 

XXIX. ORSZÁGOS HR KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS

 

Early bird jegyek már csak csak pár napig, április 15-ig kaphatóak!

 

2019. MÁJUS 30. – 31. • HOTEL AZÚR, SIÓFOK​
Idei konferenciánkat az élményjellegű megoldásokra építettük: négy nagy blokkban, négy akkordban szeretnénk friss ismeretanyagot, tudást és élményként megélhető megoldásokat adni a konferencia résztvevőinek.
Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy ismételten gazdag programot tudunk figyelmükbe ajánlani! EGY IGAZI HR ÉLMÉNYT! Az élményt, amely megítélésünk szerint minden munkahelyen összeköt, inspirál, teljesítményt növel.

Részletek és regisztráció: http://www.ohe.hu/hrkonferencia/