2019. 02. 25.

Sajtófigyelő 2019.02.25 hétfő

 

 

BKV Zrt.: A béremelés mértékéről a tárgyalások még folyamatban vannak

 
A bértárgyalások sikeres lefolytatásában érdekelt összes fél (tulajdonos, munkáltató, érdekképviseletek) tisztában van azzal, hogy a hazai gazdaság jelenlegi munkaerőpiaci helyzetében a munkavállalók vonzása és megtartása különös jelentőséggel bír.
Ehhez a legfontosabb és legmegfelelőbb eszköz a bérezés. A BKV Zrt. elkötelezett abban, hogy kölcsönös elégedettséget eredményező ajánlatot tegyen az érdekképviseleteknek. A BKV Zrt. menedzsmentje 2019-re is tervez bérfejlesztést, tehát biztosan és felelősséggel kijelenthető, hogy Társaságunknál ebben az évben is lesz béremelés.
Ennek mértékéről a tárgyalások folyamatban vannak, amint a megállapodás megszületik, tájékoztatjuk róla a sajtót.
(https://szakszervezetek.hu/kozlemenyek/17437-bkv-zrt-a-beremeles-mertekerol-a-targyalasok-meg-folyamatban-vannak)

 

Felügyeleti eljárás indulhat a Sparnál

 

Munkaügyi eljárás, hatósági vizsgálatok elé nézhet a Spar áruházlánc, mivel úgy tűnik, több szakképzett dolgozójának munkaszerződésében a fizetés alapjául feltüntetett alapbér éveken át nem érte el a garantált bérminimum összegét, dacára a vonatkozó kormányrendelet előírásainak – írja a Magyar Nemzet. A szakminisztérium a munkavállalók javára foglalt állást a bérvitában.
A napi fogyasztási cikkek kereskedelmének második legnagyobb piaci szereplője az üllői logisztikai bázisán alkalmazott targoncavezetők alapbérét a szakképzetteknek járó garantált bérminimum összege helyett éveken át az aktuális minimálbérnél magasabb, ám az előírtnál alacsonyabb összegben állapította meg – tudta meg az újság, amely szerint akad olyan fizikai munkavállaló, akinek emiatt több százezer forinttal kevesebb pénz ütötte a markát.
A lapnak Pál Péter, az érintetteket képviselő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) jogi szakértője elmondta, még nincs pontos adatuk arról, a bérvitában pontosan hány dolgozó érintett ebben vagy más a munkakörben, ahhoz minden alkalmazott munkaszerződését át kellene vizsgálni a több mint 13 ezer főt foglalkoztató cégnél.
A Spar üzletlánc a Magyar Nemzettel azt közölte: a targoncavezetőként foglalkoztatott munkavállalóknak az úgynevezett időbér és a teljesítménybér kombinációjaként messze a garantált bérminimum feletti összeget fizette és fizeti ki jelenleg is.
(https://index.hu/gazdasag/2019/02/25/felugyeleti_eljaras_indulhat_a_sparnal/)

 

Sztrájkhangulat van több nagyvállalatnál is

 

A legtöbb helyen az alacsony fizetések okoznak feszültséget a dolgozók és a munkaadók között. A január végi sikeres Audi-sztrájk után a postás szakszervezetek tüntetést szerveznek, de azt is bejelentették, hogy ha nem járnak sikerrel, sztrájkba kezdenek. A Hankook gumigyárban sztrájkbizottság alakult, a BKV dolgozói pedig kitartanak 15 százalékos követelésük mellett annak ellenére is, hogy kiszivárgott hírek szerint a cég csak 5 százalékot adna.
1461 forintos órabérrel keres buszvezetőket saját oldalán a BKV, a cégnél ugyanis folyamatos a sofőrhiány. A tavaly év végi adatok szerint közel 300 busz- és villamosvezető hiányzik a budapesti közlekedésből. A szakszervezetek szerint ennek részben az alacsony fizetés az oka. Legalább 15 százalékos béremelést szeretnének, a HVG azonban úgy tudja: a BKV maximum 5 százalékot adna.
A sajtóból értesült az 5 százalékos ajánlatról az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője is. Ebből 2 százalékot állna a BKV, 3-at a főváros. Naszályi Gábor elnök azt mondja: az ajánlat nagyon alacsony, így ha végül tényleg ekkora lesz az emelés, sok dolgozó hagyja majd ott a céget.
„Ez nem bérfejlesztésre, béremelésre, még arra a bérrendezésre sem elegendő, ami megállapításunk szerint mind a munkaadói, mind a munkavállalói oldal szerint szükségeltetik” – fogalmazott Naszályi az ATV Híradónak. Kerestük az ügyben a BKV-t is, a folyamatban lévő tárgyalásokra hivatkozva nem akartak nyilatkozni.
A buszvezetőkhöz hasonló problémával küzdenek a postások is.
Legalább 10 százalékos béremelést szeretnének, ezért vonulnak utcára március 9-én. Követelésükre egyelőre választ sem kaptak, így a tüntetés mellett a sztrájkot is kilátásba helyezték. A dolgozókat képviselő szakszervezet szerint a postai rendszer összeomlását hozhatja, ha nem rendezik a fizetéseket.
De sztrájk jöhet a Hankook gumigyárban is, ahol már a sztrájkbizottság is megalakult, miután a vezetés egyoldalúan felfüggesztette a bértárgyalásokat. Székely Tamás az ATV Egyenes Beszédben korábban azt mondta: reméli, hogy az Audi dolgozókhoz hasonló sikereket érhetnek majd el.
„A szakszervezet napról napra erősödik, különösen köszönhető ez annak, hogy a munkáltató első körben azt sugallta, hogy itt nincs semmi probléma, szinte béremelésre sincs szükség” – mondta. Időközben a paksi atomerőmű két szakszervezete is jelezte: sztrájkra készülnek a fegyveres biztonsági őrség tervezett kiszervezése miatt.
(http://www.atv.hu/belfold/20190225-az-audi-utan-most-tobb-nagyvallalatnal-is-sztrajkhangulat-van/hirkereso)

 

Lista készült a dermesztő munkahelyekről

 

Oroszországban vannak a világ legfagyosabb munkahelyei, de az USA-ban fizetik a legjobban azokat, aki nagy mínuszokban dolgoznak. Kínában fordított a helyzet.
Oroszországban vannak a leghidegebb munkahelyeket – idézi a bne IntelliNews régiós hírportál a Crystal Ski Holiday utazási ügynökség felmérését. A vizsgálat tárgya az volt, hogy mennyit fizetnek a világ 12 legfagyosabb munkahelyén.
Az első helyre a Verhojanszk és Jakutszk aranybányáiban dolgozó technológusok kerültek, akik
télen átlag mínusz 39 Celsius-fokban, de időnként mínusz 60-ban dolgoznak. Fizetésük évi 57,1 ezer dollár (16 millió forint).
A második helyre kanadai munkahelyek kerültek. Például Winnipegben
egy síoktatónak mínusz 11 Celsius-fokban kell dolgoznia, bár a Fort Selkirkben mínusz 27 fokban bányákban dolgozók náluk is jobban fázhatnak, amiért 50 ezer dollárt kapnak évente.
Kínában a hasonló hidegben végzett mérnöki munkáért 40,8 ezer dollárt fizetnek, ami kevesebb, mint 80 százaléka annak, amit ugyanazért normális hőmérsékleten adnak.
Ezzel szemben az USA-hoz tartozó
Alaszkában egy üzemanyagokkal foglalkozó szakember 40 órás munkahetet dolgozva majdnem 69 ezer dollárt kereshet, ami másfélszerese a normális hőmérsékleten hasonló munkáért kapható bérnek.
Nem járnak ennyire jól a Colorado államban mínusz 10 fokban dolgozó csomagszállító sofőrök: évi 40 ezer dollárt kapnak, ami csak 30 százalékkal több annál, amit normális hőmérsékleten dolgozva fizetnének nekik.
(https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/nemzetkozi/17436-lista-keszult-a-dermeszto-munkahelyekrol)

 

Kiderült, miért mond fel a legtöbb magyar

 
Egy új kutatás kimutatta, mi juttatja el a legtöbb magyar munkavállalót arra a szintre, hogy felmondjon a munkahelyén.
A Profession.hu készített felmérést a magyar munkavállalók között több, mint ezer ember megkérdezésével. Kutatásuk kimutatta, a felmondások nagy része egyetlen dolog miatt következik be, ez pedig nem más, mint a munkahelyi stressz. A felmérés szerint ez tízből három embert érint, akiknek nagy része nem a kollégák közötti konfliktusokat vagy az ügyfelek, partnerek által okozott stresszhelyzeteket, hanem saját vezetőit jelölte meg problémaforrásul – írja a Noizz.
A nyolc órában dolgozóknál ez összesen 20%, a hat órában dolgozóknál pedig 24%. Érdekes, hogy a részmunkaidőben, tehát napi négy órában dolgozók azonos területen viszont nem a felettesükben látják a problémát, náluk nagyobb stresszforrást jelent az elvárásoknak való megfelelés, míg a szabadúszókat és vállalkozókat az ügyfelek, partnerek és az iparág, amiben tevékenykednek aggasztják a legjobban.
Az is kiderült, hogy a stresszérzetünket csak fokozza, hogy a munkavállalók több, mint fele, vagyis az 55%-uk nem rendelkezik semmilyen pihenőidővel. Emellett többségünk 6-7 óránál többet nem is alszik naponta, ami fizikai és szellemi munkát végzőknél is komoly testi-lelki kimerültséghez vezethet, sokan pedig csak a munkahelyváltásban látják a kiutat helyzetükből.
(http://www.atv.hu/belfold/20190224-kiderult-miert-mond-fel-a-legtobb-magyar/hirkereso)

 

Mi vár a kisgyerekes anyukákra szülés után?

 

Segíthetnek a részmunkaidős lehetőségek
A gyerekvállalás, illetve az erre alkalmas körülmények megteremtése sokakat érintő téma. Amikor pedig gyerekvállalásról beszélünk, akkor érdemes megvizsgálni azt is, hogy a kisgyerekes édesanyáknak milyen lehetőségei vannak a munkába való visszatérésre, hiszen a hatályos jogszabályok alapján ezt akár a szülés után fél évvel is megtehetik. Sokan csak részmunkaidőben vállalnak állást az első időszakban, összegyűjtöttük ennek lehetséges formáit.
Hazánkban a részmunkaidős foglalkoztatottak száma még mindig gyerekcipőben jár, ráadásul az elmúlt években csökkenő tendencia mutatkozik. Míg 2014-ben a 20-64 év közötti magyar foglalkoztatottak 6%-a dolgozott részmunkaidőben, addig ez a szám 2017-ben már csak 4,3%1 volt. Ezzel szemben az EU-átlag 18,8%. Pedig munka lenne elég, számos munkáltató kínál részmunkaidős lehetőségeket, akár rugalmas időbeosztással is. Ráadásul, a Pepita.hu tavalyi felmérése alapján a kisgyerekes anyukák csaknem ötven százaléka azonnal vállalna munkát, ha napi négy órában megtehetné. A legutóbbi adatok szerint pedig 4,4 órát2 dolgoznak naponta a részmunkaidős foglalkoztatottak itthon. De nézzük, hogy milyen munkalehetőségek várnak azokra, akik részmunkaidőre vagy rugalmas időbeosztásra vágynak.
Részmunkaidő, fix munkakörnyezetben
Az édesanyáknak szülés után lehetősége van arra, hogy gyermekük 3 éves koráig részmunkaidős foglalkoztatást kérjenek munkáltatójuktól. Mindez lehetővé teszi, hogy a korábbi munkakörben, fix időbeosztásban és helyszínen vállaljanak munkát. A foglalkoztatás előnye a kiszámíthatóság, azonban hátrány lehet, hogy nem feltétlenül megoldható, hogy a gyermek bioritmusához és a mindennapi feladatokhoz igazodjon a megszokott munkarend.
Rugalmas munkaidő, rugalmas helyszínnel
A magad ura lehetsz, ha KATA-s egyéni vállalkozóként dolgozol sharing economy rendszerben, tehát te határozod meg, hogy mikor és milyen munkát vállalsz el. Jó példa erre a Rendi.hu, ami gyakorlatilag a takarítás Uberje. A Rendi lakások és irodák számára nyújt takarító szolgáltatást, működése pedig nagyon egyszerű: egy weboldalon keresztül érkezik a rendelés az ügyfelektől, majd a takarítók külső partnerként látják el a munkát úgy, hogy a megrendelések közül ők választják ki, hogy melyiket vállalják el, tehát ők határozzák meg, hogy mikor és mennyit dolgoznak, és persze a helyszín is rugalmas, választhatják a hozzájuk közelebb eső helyszíneket is. Ugyanilyen rendszerben dolgozhatunk ingaltan értékesítőként vagy akár külsős vállalati tanácsadóként is.
Rugalmas munkaidő, akár otthonról dolgozva
A kényelmes otthoni munkának számos formája létezik már, amely kapcsán mi osztjuk be az időnket és a vállalt munka mennyiségét is. Szóba jöhetnek a mechanikusabban végezhető feladatok, mint például a borítékolás, értékesítés, adatrögzítés, online ügyfélszolgálati munka, vagy akár a kérdőív kitöltés. A technológiai fejlődés ma már lehetővé tesz olyan munkákat is, amelyekhez csak a szakmai tapasztalatunkra és egy laptopra van szükségünk, legyen szó akár újságírásról, pénzügyi ügyintézésről vagy stratégiai tervezésről.
(https://napidoktor.hu/kebelbarat/mi-var-a-kisgyerekes-anyukakra-szules-utan/)