2019. 01. 28.

Sajtófigyelő 2019.01.28 hétfő

Országos sztrájk: nem elég erős a dolgozók nyomása

 

Valószínű, hogy csak a közszféra hirdet összehangolt sztrájkot, a magánvállalatok munkásai csak saját bérükért harcolnak. A politológus szerint a szakszervezetek nem elég szervezettek.
Még mindig reménykednek az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációs Bizottságban együttműködő három szakszervezeti tömörülés és 12 szakszervezet vezetői, hogy ha nem is minden ágazatra kiterjedő, de legalább a közszféra nagy részét lefedő, országosnak mondható sztrájkbizottságot tudnak létrehozni, amivel a kormánynak a törvények értelmében le kell ülni tárgyalni. Az akcióbizottság péntek délutáni ülése előtt több résztvevő is azt jósolta, hogy elengedik ezt a lehetőséget, mert a versenyszférában nincs elszántság az országos követelések, köztük a rabszolgatörvény miatt munkabeszüntetést szervezni, de kiderült, hogy újabb nagy tömörülés csatlakozik hozzájuk és a közszolgálatban dolgozókat képviselő újabb szakszervezetek is bejelentkeztek. A belépőket várhatóan a jövő hét elején nevezik meg.
Összeállítottak ugyanakkor egy május 1-jéig tartó forgatókönyvet a tervezett fővárosi és vidéki akciókról, demonstrációkról, ezek között
“a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke szerint akár európai szintű megmozdulás is elképzelhető.”
Kordás László úgy látja, az ellenzéki pártok fokozták fel a várakozást a szakszervezeti megmozdulásokkal szemben, majd rájuk bízták: szervezzék meg, ha tudják, az országos munkabeszüntetést. Ezért nem érzi kudarcnak, ha a termelővállalatoknál csak saját bérük emeléséért hajlandók sztrájkolni a dolgozók.
Miközben tavaly decemberben még óriási lelkesedéssel skandálta a tömeg Budapest utcáin, hogy „Orbán takarodj!”, mellé pedig, hogy „országos sztrájkot akarunk”, ilyen összehangolt akcióról ma már álmodozni sincs értelme. Az emlékezet szelektív: a kormánypártok, de még elemzők is azt emelik ki, szakszervezeti vezetők kiáltottak kapát, kaszát, országos munkabeszüntetést, Kordás László pedig azt hangsúlyozza, soha nem beszélt ilyenről, hiszen nincs is ilyen kategória a sztrájktörvényben, legfeljebb egyszerre megszervezett ágazati vagy munkahelyi akciókról lehet beszélni.
A versenyszféra látható passzivitására magyarázatul szolgálhat, hogy a magánvállalatoknál a legtöbb helyen még tartanak a bértárgyalások vagy már sikerült is megnyugtató megállapodást kötni. A MASZSZ elnöke mégsem elégedetlen, mert – mint az Országos Sztrájkelőkészítő és Demonstrációs Bizottság tegnap délutáni ülése után a Népszavának elmondta, jelentősen megnőtt a belépők és a szakszervezetek érdekvédő munkája iránt érdeklődők száma az utóbbi hónapokban és ez hosszú távon komoly eredményt hozhat. Saját működési területükön, a piaci cégek munkahelyein a szövetség tisztségviselői felmérték a tagság elszántságát és kiderült, hogy a túlnyomó többség nem kezdene munkabeszüntetésbe olyan rossz törvények miatt sem, mint a rabszolgatörvény, ezért a versenyszférában biztosan csak a béremelések miatt lesz sztrájk a következő hetekben.
Kordás László azt is elmondta, hogy a szakszervezetek által szervezett rendezvényeken megjelenő ellenzéki politikusok és a rengeteg pártzászló miatt kaptak kritikát a tagjaiktól is,de ha segítik a követeléseik elérését, akkor szerinte el kell fogadni a jelenlétüket.
Az akcióbizottság munkájában egy-egy ágazat több szakszervezete is részt vehetne, de például az oktatást csak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) képviseli. Elnökük, a nagyon aktív Szűcs Tamás elfogadja,hogy a legnagyobb tanári tömörülés, a Pedagógusok Szakszervezete az utóbbi nyolc év átverései után még mindig nem a sztrájkbizottságban akar tárgyalni a kormánnyal, de reméli, hogy a tagság nyomására a társszervezet hozzáállása is változhat. A PDSZ már megalakította saját sztrájkbizottságát és letelt a határidő is, ameddig a sztrájkkövetelések alapján a kormánynak ki kellett volna jelölni az állami tárgyalódelegáció tagjait, de a szakszervezet nem kapott választ a Miniszterelnökségtől. Ugyanitt tart a köztisztviselők körében és a szociális ágazatban munkabeszüntetést hirdető szakszervezet is. Elemzők közül többen is azt várják, a kormány nem is ül le egyezkedni egyik szakszervezettel sem, mert nincs elég erős nyomás, a félpályás útlezárások és egyéb utcai demonstrációk nem hozzák kényszerhelyzetbe a Fideszt.
Jön a csalódás
A szakszervezetek ott hibáztak az országos sztrájk meghirdetésével Böcskei Balázs politológus szerint, hogy december elején nem tudták, hány tagjuk elszánt egy ilyen tiltakozó akcióra.
Az Idea Intézet vezetője a Népszavának úgy nyilatkozott, hogy valójában tévedés volt azt hinni, a rabszolgatörvény az az ügy, ami elegendő felhajtóerőt ad egy ilyen akciónak. Mára kiderült, hogy a jogszabályt szinte sehol nem alkalmazzák egyelőre a munkáltatók, ami lelohasztotta a dolgozók elszántságát.
A kérdésre, hogy miben különbözik a közszféra motivációja a versenyszféra csak bérekre koncentráló hozzáállásától, az elemző kiemelte, hogy a kormány hosszú ideje nem veszi elég komolyan a közszférában dolgozók elégedetlenségét. Láthatóan abból indul ki, hogy végül mégsem fognak fellázadni, vagy legfeljebb elmennek máshová dolgozni. Erre utal, hogy a következő években nem növelni,inkább csökkenteni akarja az oktatásra, egészségügyre szánt kiadásokat – ahogyan az a költségvetési sarokszámok ismertetésekor kiderült. Böcskei Balázs szerint azonban a Fidesz nem számol azzal, hogy ez a hozzáállás szavazatokat visz tőle még akkor is, ha most nem jelent közvetlen veszélyt a közszolgálati sztrájkbizottságok alakítása. Ilyenekre szerinte korábban is sok példa volt valódi eredmény nélkül. A politológus ezeket a bejelentéseket sokkal inkább egyes szakszervezeti vezetők ambícióinak tudja be, mint egy komoly tiltakozó akció előkészítésének.
Az ellenzéki pártok december 12-én elvégezték a dolgukat a parlamentben – értékelte a szakszervezetek és a kormányellenes politikai tömörülések kapcsolatát  Böcskei. Szerinte ezután szívesen visszavonultak volna a háttérbe, az érdekvédőkre bízva a munkát, de látva a szakszervezetek tehetetlenségét, végül kényszerűségből mobilizálták tagjaikat. Ha pedig a decemberi felfokozott hangulat után az ellenzéki pártok visszaváltanak a korábbi csendesebb hangnemre a tavaszi ülésszakon, akkor híveikben nagy lesz a csalódás – jósolta lapunknak az elemző, aki állítja, a februári és márciusi párttámogatási adatok mutatják majd meg ezeknek a lépéseknek a valódi visszhangját a szavazók körében.
(https://nepszava.hu/3023139_orszagos-sztrajk-nem-eleg-eros-a-dolgozok-nyomasa)

 

Sztrájkot hirdetett a Tesco fizetéseket intéző győri központja

 

Összeomolhat a Tesco áruházlánc 16 ezer munkavállalójának bérezési rendszere, miután pénteken sztrájkhelyzetet hirdetett a fizetésekkel és a tb-vel kapcsolatos feladatokat ellátó, 40 főt foglalkoztató győri irodaközpont – írja a kormánypárti Magyar Idők. A vállalat közleményben reagált.
A lap azt írja, a lánc még decemberben jelentette be, hogy a közép-európai piacok támogatására üzleti szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten, ami azzal jár, hogy a győri irodaközpont, ahol az összes magyarországi Tesco-dolgozó bérszámfejtését végzik, megszűnik, és csoportos létszámleépítésre kerül sor.
“Az érintettek számára az a legnehezebb, hogy a karácsony előtt váratlanul bejelentett átszervezés kapcsán semmilyen konkrétumot nem árultak el nekik, még azt sem tudják, pontosan mikortól kell felállniuk az íróasztal mellől, de ami a nagyobb baj, hogy egyelőre kilátásuk sincs a további megélhetést biztosító állásra azon a területen, ahol szaktudásuk szerint évek óta eredményesen működnek” – mondta Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, a sztrájkbizottság tagja.
Bubenkó szerint a bérszámfejtési csoport zökkenőmentes működése a tb-kifizetőhelyként is működő vállalat valamennyi dolgozójának megélhetését biztosítja. Így szerinte akár már a következő hónapban problémák léphetnek fel a fizetések teljesítésében valamennyi tescós esetén, ha nem sikerül megállapodniuk a céggel.
“Az érintettek azért döntöttek a sztrájk mellett, mert úgy tapasztalják, hogy a munkáltató az átszervezés folyamatában nem partnerként tekint rájuk, ezért a szociális és gazdasági érdekeik csak így érvényesíthetők” – tette hozzá Bubenkó, aki szerint az alkalmazottak területükön való elhelyezkedésének esélyei rosszak, mert Győrben és vonzáskörzetében mindösszesen három-négy nyitott bér- és tb-számfejtő pozíció van. Arra pedig nem sok esélyt lát, hogy a győriek napi ingázással bejárjanak az új központba, és áttételesen a vállalat alkalmazásában maradjanak.
(https://hvg.hu/kkv/20190126_Sztrajkot_hirdetett_a_Tescofizeteseket_intezo_gyori_kozpont?s=hk)

 

Komolytalan ajánlat jött a munkáltatótól, folytatódik a sztrájk az Audi-gyárban

 
Bár pénteken már „érdemi tárgyalásról” érkeztek hírek a győri Audi-gyárból, 72 óra eltelte után sincs megállapodás a munkavállalók béréről. Az Audi Hungária dolgozói egy múlt pénteki, kétórás figyelmeztető munkabeszüntetés után csütörtökön reggel kezdték meg a ma is tartó, egyhetesre tervezett sztrájkot – írja a Mérce.
Az AHFSZ elnökségi tagja, Szimacsek Tibor pénteken este jelentkezett be élőben az ATV-n a gyárból (a linkelt videón 12:05-től hallható), ekkor elmondta, aznap délután ismét le tudtak ülni tárgyalni a munkáltatói oldallal. Úgy fogalmazott, örültek, hogy „végre érdemi tárgyalásokat tudtak folytatni”, igazi eredményt azonban nem hozott a találkozó, bár annyit sikerült elérniük, hogy szombaton délután már egy olyan ajánlattal jöjjön vissza a munkáltató, amely a „sztrájkkövetelések struktúráját alkalmazza”, azaz végre „az almát az almával” tudják majd összehasonlítani.
Legalábbis ezt ígérték: szombaton délután ugyanis az AHFSZ Facebook-oldalára kikerült helyzetjelentés szerint mégsem érkezett meg a várva várt ajánlat.
A tárgyalások aztán szombaton este 20 órától folytatódtak, ám az éjszakába nyúló egyeztetés sem hozott eredményt, annak ellenére sem, hogy a munkáltató immáron két ajánlatot is letett a tárgyalóasztalra. Mint a szakszervezet közleményében írja, sajnálattal vették tudomásul, hogy
mindkét üzleti titoknak minősülő béremelési ajánlat olyan mértékű, ami nem tükrözi a helyzet komolyságát és a sztrájkbizottság által adott felhatalmazásával élve, ott a tárgyalás helyszínén  mindkét ajánlatot határozottan elutasította.
Az AHFSZ elnöksége ezért úgy határozott, hogy direkt tájékoztatást küldjön az anyavállalat felelősvezetőjének és személyes részvételével közösen oldják meg a kialakult helyzetet.
Szimacsek Tibor pénteken arról is beszélt még, hogy rengeteg helyről érkezett hozzájuk szolidaritást kifejező nyilatkozat. Emellett pedig konkrét anyagi támogatást is ajánlottak fel a sztrájkoló dolgozóknak, ugyanakkor a szakszervezeti vezető leszögezte, hogy a munkabeszüntetés egyelőre nem okoz likviditási problémát a szakszervezetnek, noha a következő napokban várhatóan közzétesznek majd egy számlaszámot, amire a felajánlásokat fogadják.
Arról, hogy valójában mennyire „fáj” az audis dolgozók sztrájkja a munkáltatónak, Szimacsek elmondta: ez a világ legnagyobb motorgyára, itt még a kétórás figyelmeztető megállás is jelentős, „minden perc eurókban számolható”.  Ezzel együtt hangsúlyozta, a munkásoknak nem céljuk a károkozás, minél előbb szeretnének megállapodni a munkáltatóval, ugyanakkor értetlenül állnak a munkáltató „tempója” előtt, tekintve, hogy a sztrájk kezdetétől számítva másfél nap utána ültek csak le tárgyalni velük, és egy újabb nap telt el a következő tárgyalási időpontig.
Arra a kérdésre, hogy tarthat-e egy hétnél tovább a sztrájk, a szakszervezeti képviselő nem tudott egyértelmű igennel felelni, mivel ennyi időre hirdették a sztrájkot, de mint mondta, óriási támogatottság van mögöttük, és ha kell, kitartanak, és folytatni fogják a sztrájkot.
Pénteken egyébként felemelő pillanatoknak sem voltak híján a sztrájkoló dolgozók, ekkor ugyanis a délelőtti műszak alatt tartott tájékoztató gyűlése idejére egy helyen gyűltek össze a motorgyári és a járműgyári munkások, látványos tömeget képezve. A tájékoztató gyűlés egy fontos pillanata volt, hogy a pozsonyi Modern Szakszervezet vezetőiből álló delegáció személyesen, a gyűlésen felszólalva fejezte ki szolidaritását a sztrájkolókkal.
(https://szakszervezetek.hu/dokumentumok/akciok/17047-komolytalan-ajanlat-jott-a-munkaltatotol-folytatodik-a-sztrajk-az-audi-gyarban)

 

A tűzoltóknak lassan elegük lesz, hogy az állítólagos hazai átlagbér töredékét kapják

 

Miközben – elvileg – folyamatosan nő Magyarországon az átlagkereset, a tűzoltók ebből semmit nem éreznek. A szakszervezetük szerint azonnali béremelésre van szükség, hogy ne legyenek tömeges munkahelyváltások.
“Elfogadhatatlan, hogy a KSH által közölt adatok alapján a költségvetési szektorban a közfoglalkoztatottak nélkül számolt nettó átlagkereset 245 ezer forint, ugyanakkor egy 7 éves tapasztalt tűzoltó ennek töredékét, 160.000 forint körüli összeget visz haza” – olvasható az Egységes Tűzoltó Szakszervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.
A szervezet tudatja, a napokban kapták meg Magyarország vonulós tűzoltói a sokat hangoztatott illetményemelkedésükről szóló 2019-es parancsukat, de a helyzet sajnos drámai. Egy 7 éves beosztott tűzoltó rendszeres havi illetménye nem éri el a nettó 160.000 forintot. Ráadásul a vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével. Továbbá az ígért 3 pilléres életpályamodellből 2 pillér egyáltalán nem valósult meg.
Éppen ezért a szakszervezet szerint béremelésre van szükség, hogy a szolgálatot ellátó állomány (jellemzően a tűzesetekhez, balesetekhez kivonuló tűzoltók) ne váltson munkahelyet. Továbbá az ígért pillérek bevezetése mellett a vonulós tűzoltókkal szemben támasztott fokozott fizikai és pszichikai követelmények miatt korkedvezményes nyugdíjat kell bevezetni.
(https://nepszava.hu/3023266_a-tuzoltoknak-lassan-eleguk-lesz-hogy-az-allitolagos-hazai-atlagber-toredeket-kapjak)

 

Munkanélküliség: szétszakadt az ország

 

Minden negyedik munkanélküli tartósan az, holott 72 ezer be nem töltött állás van az országban. Az RTL Klub Híradója azt is megállapítja, Kelet-Magyarországon jóval többen keresnek munkát, mint nyugaton.
Míg Győr-Sopron-Moson megyében 3000-et sem éri el a munkanélküliek száma, Borsodban már 34 ezren vannak – Kelet-Magyarországon él a regisztrált munkanélküliek jó negyede. 2018 végén 242 ezer fő keresett munkát az NFSZ adatai szerint, ebből 66 ezren legalább egy éve nem dolgoztak. Pedig 72 ezer a be nem töltött munahelyek száma. Az MSZP-Párbeszéd szerint az a baj, hogy sok a szakképzetlen ember, másrészt az emberek a magas albérlet- és ingatlanárak mellett nem tudnak átköltözni oda, ahol van munkalehetőség.
(https://hvg.hu/gazdasag/20190127_Munkanelkuliseg_szetszakadt_az_orszag?s=hk)

 

6 fontos lépés a rendezett, még produktívabb munkahelyért

 

„Kiégtem. Teljesen el vagyok úszva a munkával. Ki se látok a dolgok mögül.” Néha ezeket a kifejezéseket a szorongás vagy a stressz kifejezésére használjuk, de lehetséges, hogy valójában a munkahelyi környezetünkről beszélünk – figyelmeztet az amerikai Forbes szerzője. Kiégettnek, elveszettnek érezzük magunkat – mert rendetlenség vesz körül.
Néhányan úgy gondolják, hogy a produktív dolgozóhoz rendetlen, zsúfolt iroda tartozik. Az ember munkahelye sok szempontból egyfajta visszatükrözése is. Mindegy, hogy hol van, ki kell téged szolgáljon, méghozzá jól. „Rendetlenség van, de pontosan tudom mindennek a helyét” – ezt a mantrát gyakran halljuk tőlük. Sokan azt gondolják, hogy a rendetlen asztal azt üzeni a munkatársainknak, hogy valami nagyon fontosat csinálunk, amiben egy perc szünetet sem tudunk tartani.
A rossz hír az, hogy a rendetlen iroda általában szervezetlen, fókuszálatlan, stresszes munkatársat takar. A jó hír viszont az, hogy ez a fajta elrettentés egyáltalán nem szükségszerű. A dolog rendszerezésének legegyszerűbb módja, ha minimalizáljuk a szükségtelen tárgyakat. Ha helyet szabadítasz fel, nyugodtabb leszel, képes leszel még hatékonyabban dolgozni, a gondolataid tisztábbak, a döntéseid jobbak lesznek. Ezért már megéri kihajítani néhány papírköteget és megtisztítani az asztalod, nem?
Íme hat fontos lépés, amellyel eltűnhet a rendetlenség és létrejöhet egy még produktívabb környezet!
1, Ürítsd ki a tárolókat, fiókokat, szekrényeket!
Távolíts el mindent, ami elavult vagy felesleges! Kezd a számítógéped tartozékaival, a felesleges vezetékekkel, merevlemezekkel vagy a régi eszközök használati utasításával. Aztán mehetünk tovább az irodai eszközökre. Mindenkinek elég egy tűzőgép, igaz?! De számológép is van a telefonodon, szóval gondold át, hogy évente hányszor van igazán szükséged az asztali verzióra! Végül jöhetnek a fogyóeszközök. Írószerek, mappák, címkék, tűzőkapcsok, jegyzettömbök, tollak, ceruzák, ragasztók, színes jelölők és így tovább. Ha valamelyiket nem használod legalább hat hónapig, semmi szükség rá, hogy az asztalodon, látható helyen foglalja a helyet!
2, Csökkentsd a polcodon lévő könyvek számát!
Hogy döntsd el, hogy melyiket tartsd meg és melyik menjen? Kezd el őket besorolni az alábbi 4+1 kategória egyikébe!
–    Könyvek, amelyeket sohasem olvastál és nem is valószínű, hogy el fogod. Szabadulj meg tőle.
–    Könyvek, amelyeket olvastál, de biztosan nem fogsz többet. Mehet ez is!
–    Könyvek, amelyeket olvastál és befolyással voltak az életedre. Tartsd meg őket! Vagy még jobb, ha kölcsönadod valaki olyannak, aki szintén sokat tanulhat belőlük!
–    Könyvek, amelyeket olvastál már és tudod, hogy fogod is még. Tartsd meg!
(+1: Könyvek, amelyeket nem olvastál és nem is fogsz, de utánanézhetsz benne dolgoknak. Tartsd meg!)
3, Tisztítsd meg a falakat, a térelválasztókat és a hirdetőtáblákat!
Fotók a csapatépítőről, poszterek, inspiráló feliratok? Diplomák és egyéb elismerések a dicsőségfaladon? Cuki kis tárgyak a térelválasztón? Távolíts el mindent, ami inkább zavaró, mint segít. Vedd le a polcokat, a táblákat vagy a hirdetőtáblákat, amelyekre nincs szükséged.
4, Nézd végig az iratszekrényeid!
Még a digitális korban sem tudjuk teljesen nélkülözni a papírkötegeket. Ehhez általában irattartókat, cetliket és irattartó szekrényeket használunk. Ez pedig mind helyet igényel. Egy rendetlen szekrény egy nyugtalanító emlékeztető, hogy van ott egy csomó papír, amellyel valamikor valakinek meg kell birkóznia. Itt az idő, hogy végignézd, mire nincs szükséged!
5, Távolítsd el a bútorokat és egyéb kellékeket, amelyekre nincs már szükséged!
Ha megvagy az előző ponttal, még az is lehet, hogy megszabadulhatsz egy-két csúnya fémdoboztól. Hát ez szuper hír! Csináld meg! Nézz szét, a szükségtelen könyvespolcok, székek, lámpák, elektronikai eszközök és órák is mehetnek!
6, Tedd az asztalod áttekinthetővé!
Tele van az asztalod olyan tárgyakkal, amelyekről úgy gondolod, hogy szükséged van rájuk? Légy merész és szabadulj meg mindentől, ami nlkül meg tudsz lenni. Biztos kell neked egy óra – ami van a mobilodon és a gépeden is? Egyszerre csak egy tollal vagy ceruzával tudsz írni, elég, ha egy-egy van kéznél! A tűzőgépeket, szalagadagolókat, jegyzettömböket, papírkapcsokat tárold egy könnyen hozzáférhető fiókban, nem pedig a látóterében.
Ha valamitől nem tudsz megszabadulni, gondolkozz el azon, hogy át tudod-e helyezni olyan helyre, ahol kevésbé zavar? A munkaterület leegyszerűsítése maximalizálja a benned rejlő lehetőségeket. Ha így teszel, többet, jobban és kevésbé stresszesen fogsz dolgozni!
(https://forbes.hu/legyel-jobb/munka-rendezett/)