2013. 04. 23.

Műszaki pálya választására buzdítja a középiskolás lányokat a Vodafone

A kutatás-fejlesztés és a műszaki informatikai terület a legdinamikusabban fejlődő ágazatok közé tartoznak, a nők aránya ugyanakkor elenyésző az itt foglalkoztatottak között. Ennek egyik oka, hogy a társadalmi és családi elvárások miatt a lányok nem mernek, vagy nem akarnak műszaki pályát választani. A Nők a Tudományban Egyesület második alkalommal szervezte meg a Lányok Napját azzal a céllal, hogy a fiatal lányok pályaválasztása túllépjen a megrögzött szokásosokon, és az arra indíttatást érzők nyugodt szívvel építsenek karriert a nők számára ma még szinte tabunak számító területeken is.

 

A Vodafone Magyarország idén is csatlakozott az Európában, így hazánkban is egy meghatározott napon, idén április 25-én megtartott eseménysorozathoz, amelynek részeként az ország 16 városában 31 vállalat, 10 egyetem, 5 kutatóintézet és egy múzeum által szervezett programokon mintegy háromezer 9-10-11. évfolyamos diáklány vesz majd részt.

 

A Vodafone nyílt napján a résztvevőknek a vállalat műszaki osztályának női munkatársai mesélnek majd karrierjükről, mindennapi munkájukról, és arról, hogy nőként is lehetséges a férfiakéhoz hasonló sikereket elérni műszaki területen. A program során a lányok a mobilkommunikáció legizgalmasabb részébe is betekintést nyerhetnek: a vállalat székházában lévő laborban és bázisállomáson személyesen is végigkísérhetik egy mobilhívás útját.

 

„A Lányok Napja küldetését a Vodafone Magyarország is szívén viseli, hiszen sokszínű és befogadó vállalati kultúra kialakítására törekszik, amelynek fontos részét képezi a női esélyegyenlőség megteremtése. Ennek értelmében többek között vállaltuk, hogy évente egy fővel növeljük női vezetőink számát. Célkitűzéseink sikerét tükrözi, hogy munkatársaink több mint fele (52%-a) nő, akik 10%-a dolgozik a műszaki osztályon, de ezt az arányt igyekszünk növelni” – mondta el Gothárdi Ibolya, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.

(2013. április 23.)