2018. 03. 13.

Most aztán mindenkinek mindenhol lesz munkája

A magyar munkaadók optimisták, ami a felvételi szándékot illeti. A ManpowerGroup felmérésében résztvevő munkaadók 23%-a növekedésére számít, csupán 2%-uk tervez elbocsátást, míg 73% semmiféle változtatásra nem készül. A felvételi szándék 5 százalékponttal erősebb 2018 elején az előző negyedévhez képest, miközben viszonylag stabil maradt a 2017 azonos időszakához viszonyítva.

“Magyarország munkáltatói nagyon optimisták, a foglalkoztatás növelésére irányuló szándék június végéig nagyon kedvező”

– mondta Vég Ottó, a ManpowerGroup magyarországi ügyvezetője. A legutóbbi felmérés eredményei azt mutatják, hogy a munkáltatók bizalma tovább növekszik.

A munkaadók mind a kilenc vizsgált ágazatban létszámbővítést terveznek a következő három hónapban. Az építőipari szektor munkáltatói robusztus felvételi szándékot jeleznek. A gyártás, illetve a szállítmányozás, raktározás és kommunikáció szektor munkáltatói is jelentős gyarapodást jósolnak, és a köz-, szociális és lakossági szolgáltatások szektor munkaadói is egészséges felvételi szándékot jelentettek.

A folyamatosan növekvő felvételi szándék a szállítmányozás-raktározás és kommunikáció szektorokban, valamint a nagykereskedelmi és kiskereskedelmi szektorban is bővüléssel számolnak, igaz, kisebbel. A legmérsékeltebb bővítést is a mezőgazdaság, vad-, erdő- és halgazdálkodás területén jelentették.

A kivételesen magas növekedés az építőiparban részben az EU-források és az új lakóépületek fejlesztésének köszönhető- mondta Vég Ottó.
(https://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/most-aztan-mindenkinek-mindenhol-lesz-munkaja.279415.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator)