2013. 04. 30.

Legyünk sokkal hatékonyabbak – kkv-knak is fontos a tréning!

A nagyvállalatok körében megszokott, hogy jelentős összegeket költenek a vezetők személyre szabott fejlesztésére. A kis- és középvállalatok operatív vezetői számára is számos területen hasznos lehet a coaching. A személyre szabott vezetőfejlesztés sem luxus, sőt bizonyos helyzetekben a sikeres növekedés záloga, mint ahogyan a coaching szemléletű vezetés elsajátítása is az. A személyre szabott vezetőfejlesztés nem tanácsadási program, sem nem tréning, és nem is terápia – mondja Hinora Ferenc executive &business coach, a 2012-ben egyedüli ügynökségként Magyar Brands díjat nyert kommunikációs tanácsadó vállalat, a Hinora Marketing Group társalapítója és vezérigazgatója, aki a Piac & Profit által kkv-vezetők számára szervezett tréninget vezeti.

A négy alkalomból álló tanfolyamok – amelyek májusban, júniusban és szeptemberben indulnak – segítenek a coachingszemlélet cégen belüli meghonosításában. A résztvevők megismerik azokat a módszertanokat és eszközöket, amelyekkel a munkavállalóikból – képességeikhez mérten – a lehető legtöbbet ki tudják hozni, és útmutatást kapnak arra, hogy egy tudatos vezető hogyan tud eredményesen együtt dolgozni a munkavállalóival, ami a kkv-k esetében a sikeres működés egyik záloga.

Szinte minden vezetőnek, cégmérettől függetlenül, szüksége lehet segítségre. A vállalkozások életében a vezető az, aki meghatározza a célokat, a coach pedig – különféle eszközökkel, módszerekkel – segítségére van abban, hogy azokat el is érje. Ha viszont egy kkv-vezetők elsajátítja a coaching szemléletű vezetés technikáit, mert hisz abban, hogy munkatársai képességeinek, készségeinek erőteljesebb bevonása megnövelheti a cége sikerességét, és elvégez egy ilyen tréninget, másképpen fogja vezetni a cégét, megváltozik a cége kultúrája és eredményessége is. S mindez úgy, hogy már sem a vezető, sem a munkatársak mellé nem kell coach-ot fogadni, mert a vezető válik azzá.

Ezeken a tréningeken a kkv-vezetők túl azon, hogy képessé válnak munkavállalóik eredményesebb, felelősségteljesebb munkára ösztönzésére vezetői személyiségük kiteljesedése révén, komoly teljesítményjavulást érhetnek el a feladatok delegálása és a konfliktuskezelés terén is. A Piac & Profit tavaszi, négyalkalmas tréningjének időpontjai: május 8., 15., 22 és 29. lesz. A tréningek helyszíne: Hinora Marketing Group – Budapest, XIV. kerület, Kassai u. 71. szám alatt.

A rendezvény részletes tematikája a piacesprofit.hu-n fellelhető, itt lehet regisztrálni is a tréningre!