2013. 11. 18.

Jó csapat, eredményes meeting

A BKIK IX. és XXVIII. Osztálya és a Piac & Profit rendezvénye
A kkv-vezetők közül kevesen tudják, hogy nem csak az ő képességükön, tudásukon múlik a cég sikere, hanem a csapatukon. A jól, tehát a csapatépítés szempontjai szerint kiválasztott munkatársak és a tudatosan felépített értekezletek, az azon részt vevők szereposztásának pontos koreográfiája  biztos sikert, nagyságrendekkel nagyobb eredményeket hoz.
Milyen különböző kvalitású, gondolkodású, képességű emberekből áll össze egy olyan csapat, mely a legjobb eredményt produkálja? Hogyan lehet felismerni munkatársaink és a magunk legjobb helyét, szerepét? Tudjuk-e, ha csak cselekvésben, problémamegoldásban jó embereket alkalmazunk, és hiányoznak a kreatívok vagy/és az elemzők vagy a kritikusok, akkor  nagyobb a véletlenszerűség esélye a szervezetben?
Tanuljunk meg még eredményesebb vezetővé válni! Ebben segítségünkre lesznek a rendezvény  előadói, trénerei, a téma kiváló ismerői.
Időpont: 2013. november 26., 10.00-16.00
Helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)
A rendezvény témái:
Menedzselhető-e a bizalom? A bizalom nélkülözhetetlensége. A bizalmatlanság gyökerei. A bizalom dilemmái. A bizalom kiérdemlése.

A tulajdonosi szemléletű, elkötelezett munkavállalók és a cég siekrének összefüggései.

Az eredményes csapat összetételében rejlő kreatív és megvalósító erő. A jó csapat összetétele. Milyen szempontok alapján válasszuk ki a csapattagokat? A jó csapat tagjai (Belbin-csoportszerepek).

Hogyan tudjuk meg, hogy jó vezetők vagyunk-e vagy sem. Milyen típusú vezetők vagyunk? A vezetői képességek tanulhatók?

A személyiségfejlesztés új útjai. A gyorsuló, erősödő stresszre adható új válaszok. Az ész vezérelte és szív vezérelte irányítás integrációja.

Az eredményes meeting emberi feltételei. Hogyan készüljünk fel az értekezletekre, megbeszélésekre? Milyen szerepekre kell milyen tulajdonságú embereket választanunk?
További felvilágosítás és információ:
Tel. : (1) 239 – 9597, E-mail : konferencia@piacesprofit.hu