2016. 11. 28.

El sem hinnéd, mi mindenre van ideje a magyaroknak munkaidőben

Olvasásra, játékra és a közösségi oldalak látogatására is szakít időt a napi feladatok mellett minden ötödik munkavállaló – derül ki a Kutatópont legfrissebb felméréséből. A számítógépet vagy okostelefont használó dolgozók csaknem egyharmada (32%) bonyolít le magánjellegű telefonokat munkaidőben, ötödük (20%) látogat online közösségi oldalakat, 15 százalékuk pedig számítógépes játékokkal játszik.

A reprezentatív felmérésből az is kiderül, hogy a munkavállalók szabadidejükben nem tudnak igazán kikapcsolódni és többször szorítják háttérbe privát programjaikat, ha a munka azt megkívánja. Az infokommunikációs eszközöket használók 60 százaléka szabadsága alatt is elérhető, 53 százaléka a munkaidején túl, minden második ember pedig betegen is dolgozik.

A megkérdezettek kétharmada (67%) úgy véli, hogy a szabadidő alatt végzett munka hatékony. A munkahelyen használt, de privát dolgokhoz kapcsolódó infokommunikációs eszközök használatát is hasonló arányban (69%) tartják fontosnak.

A Kutatópont eredményei arra is rámutatnak, hogy a munkavállalók csaknem 60 százaléka használ munkájához infokommunikációs eszközöket. Minden negyedik megkérdezett a munkaidejének nagy részét számítógép előtt tölti, minden ötödik pedig a munkaidő legalább felében más infokommunikációs eszközzel is dolgozik. Összességében a magyar munkavállalók 10 százaléka olyan környezetben dolgozik, ahol meghatározó az infokommunikációs technológia használata.

A megkérdezettek háromnegyede szerint az infokommunikációs eszközök javítják a munkavégzés hatékonyságát, ám azok körében, akik használnak is ilyen eszközöket ez az arány jóval nagyobb, csaknem 90 százalék.
(http://www.penzcentrum.hu/karrier/el_sem_hinned_mi_mindenre_van_ideje_a_magyaroknak_munkaidoben.1052470.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27)