2013. 04. 23.

Cégfelvásárlás nyomán még több fehérgallérost kölcsönöz a Job

“A fehérgalléros munkatársak kölcsönzésével kapcsolatban több fontos trendet látunk. A magasan kvalifikált, szakképzett szellemi munkát igénylő munkakörök esetében, egyes iparágakban a kölcsönzéssel párhuzamosan az outsourcing is kezd előtérbe kerülni. Mindez azt tükrözi, hogy a munkaadókat elsősorban a munka eredményessége érdekli és ezért fogalmaz meg eredmény kötelezettséget a szolgáltató felé. Világosan látszik, a HR szolgáltatások területén a megbízó és a szolgáltató közötti hagyományos viszony átalakul.” – mondta Hadi László.

 

A hagyományos értelemben vett kölcsönzés során a kikölcsönzött munkatársak a közvetítő cég munkavállalói maradnak, miközben az adott megbízónál dolgoznak. A kölcsönzött munkavállalók munkájának napi szintű irányítását a megbízó végzi, jogi szempontból mégsem tartoznak a megbízóhoz, fizetésüket sem onnan kapják.

 

“Az ügyfelek a felelősségi körök nagyon pontos elhatárolását igénylik, ugyanakkor komoly rugalmasságot is elvárnak. Éppen ezért törekszünk arra, hogy kölcsönzött munkatársainkhoz kapcsolódóan minél több feladatot átvállaljunk az ügyfeleinktől. Ha kell, fizetési előleget folyósítunk, elkészítjük munkavállalóink adóbevalllását, teljeskörű cafeteria ügyintézést végzünk. Nemcsak papíron vagyunk kikölcsönzött munkatársaink munkaadói, hiszen napi szinten segítjük munkájukat.” – mondta Hadi László.

 

A Job Kft. – a JobGroup részeként – integrált HR szolgáltatások széles körét nyújtja. Ennek lényege, hogy a cégcsoport a HR munka minden egyes elemében, a toborzástól és a kiválasztástól egészen a kihelyezett HR szolgáltatásokig, a munkaadói márka építéséig és a megváltozott munkaképességűek integrálásáig tudjon az ügyfélnek magas hozzáadott értékű, minőségi munkát nyújtani.

 

“Az ügyfél ma már azt várja el, hogy a kölcsönzött munkatársak a munkába állás pillanatától kezdve folyamatosan teljes értékű munkát nyújtsanak. Legyen szó telekommunikációról, számítástechnikáról, kereskedelemről vagy a banki szféráról, az ügyfelek által megfogalmazott igények egybevágnak a mi törekvésünkkel: a hozzánk kihelyezett személyzeti feladatok minél szélesebb körét, integráltan szeretnénk végezni. Ezért örülünk annak, hogy a Contrag felvásárlásával tovább tudjuk erősíteni az integrált minőségi HR munka szemléletét.” – mondta Hadi László.

(2013. április 23.)