2013. 09. 26.

Az ajándékutalvány buktatói

Az év végi juttatásokhoz kapcsolódóan több munkáltató tervezi, hogy ajándékutalványt ad a dolgozóinak. Az ajándékozásra több párhuzamos szabály is vonatkozhat az adótörvényben. Ráadásul egy apró figyelmetlenség is sokba kerülhet a munkáltatónak.

Bár a cég arra számít, hogy 51,17% közterhet fizet a juttatás után, mégis kiderülhet, hogy jövedelemként kell adóznia közel 100% adó megfizetésével.

(az egyes meghatározott juttatások után a juttatás értékének 1,19-szeresére kell számolnunk 16% személyi jövedelemadót és 27% EHO-t),

 

Csekély értékben nem lesz gond?

A legegyszerűbb a helyzet, ha csekély értékű ajándékot ad a munkáltató.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint, ha az adóévben maximum háromszor ad a vállalkozás ajándékutalványt, és egyik alkalommal sem lépi túl a 9.800 forintos értékhatárt, akkor egyértelműen 51,17% közterhet kell majd fizetnie.

 

Ha többet adunk, szükség lehet szabályzatra!

Nagyobb értékű ajándékutalványok esetén is kioszthatja ezt a munkáltató 51,17% közteher megfizetése mellett, ha mindenkinek egyformán adja, vagy minden dolgozó egyforma értékű keretösszeg terhére választhatja (pl. cafeteria rendszerben) az olyan utalványát, mely nem jogosít fogyasztásra kész étel vásárlására.

Ebben az esetben akár korlátlanul is adhat ilyen juttatást a munkáltató a dolgozóinak.

– A problémát majd az okozza, ha a munkáltató nem egyformán ad ajándékot és át is lépi a csekély értékű ajándék törvényi kereteit. – figyelmeztet Fata László cafeteria szakértő.

Például egy dolgozói csoport 20.000 forint értékű ajándékutalványt kap, míg a többiek nem kapnak ilyen juttatást. Ebben az esetben a munkáltatónak egy szabályzatot kell készítenie ehhez a juttatáshoz. Ellenkező esetben egyéb jövedelemként fizetheti a közterheket.

Ez a szabályzat akkor felel meg az adótörvényeknek, ha nem alkalmaz a teljesítménnyel kapcsolatos jellemzőket a csoportok meghatározásához.

Megfelelő szabályzattal elkerülhetjük a többlet adóterhet, és 51,17% közterhet kell fizetnünk a dolgozói csoportoknak különböző értékben adott juttatások után is.