2013. 04. 11.

Április a karriermenedzsment hónapja a Morgan Stanley-nél

A Morgan Stanley globális befektetési banki tevékenységének támogatató üzleti szolgáltató és technológiai központját 2006-ben hozta létre Budapesten. A Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft. fővárosi cég irodájában jelenleg 950-en dolgoznak, közülük 400 informatikus szakember. A vállalat a kelet-közép-európai régióban eddig egyedül Budapesten nyitott irodát, pénzügyi, informatikai, matematikai modellezés, hitelkockázat, piacelemzés, valamint az értékpapír-kereskedés jogi dokumentációja területén.

A Karrier Hónapot idén ötödik alkalommal rendezik meg 2013 áprilisában. A rendezvénysorozat célja, hogy a munkatársak szakmai fejlődése és karrier lehetősége kiemelt figyelmet kapjon.

„A karrier hónap egy intenzív időszak, amikor népszerűsítjük a dolgozók felé azokat a belső munkacsoportokat és programokat, amelyek támogatják őket a karrierjük menedzselésében. A karrierépítés tematikában színvonalas külső előadók és tréning cégek is részt vesznek, például többször hívtunk meg olimpiai és világbajnok sportolókat, akik motivációs előadásokat tartottak munkatársainknak Úgy érezzük, hogy egy élsportoló pályafutásában nagyon tisztán és érthetően nyomon követhetőek azok kihívások és azokra adott válaszok, amellyel a munkatársaink is nap, mint nap találkozhatnak – mondta Váradi Judit, a Morgan Stanley toborzási vezetője.

A belső karrierépítés szempontjából kiemelendő az úgynevezett mobilitás program, amely megteremti a vállalaton belüli munkakör, projekt vagy akár divízió-váltás lehetőségét a munkavállalók számára.

“A Morgan Stanleynél a legfontosabb érték a tehetséges ember. A tehetség azonban önmagában nem elegendő. Olyan munkatársakat keresünk, akik tudnak közösen gondolkodni, akik nem csupán kiváló szakemberek, hanem igazi csapatjátékosok. Természetes, hogy időről időre munkatársaink egy része új feladatokat és kihívásokat keres. A mobilitás programmal lehetőséget biztosítunk mindenki számára, hogy megismerje az aktuális nyitott pozíciókat és pályázzon azokra, ha új területbe vagy munkakörbe szeretne belekóstolni. Ez számunkra a tehetségmegőrzés egyik legfontosabb eszköze” – tette hozzá Váradi Judit.

Azt, hogy a Morgan Stanley élen jár az pénzügyi informatikai innovációban az is bizonyítja, hogy az európai divízió többször elnyerte a Financial News „Legjobb IT részleg Európában” díját. Ez az elismerés azért is különleges, mert az informatikai fejlesztéssel járó feladatokat a legtöbb pénzügyi szolgáltató kiszervezi. Ezzel szemben a Morgan Stanley egyedi stratégiát követ saját maga teremti meg a szükséges informatikai hátteret, többek közt a budapesti szolgáltató és technológiai központban.

2013. április 11.