2013. 11. 05.

A MARS a világ egyik legjobb munkahelye – Három helyet javított a vállalat tavalyi helyezésén

Újra a világ, munkavállalói szempontból legjobb 25 vállalata közt végzett a MARS a Great Place to Work® 2013 ”Best Multinational Workplaces” („A Világ Legjobb Nemzetközi Munkahelyei”) listáján. Az évente elkészülő rangsor világszerte 16 millió munkavállaló véleményét képviselő felmérés alapján áll össze, a MARS idén a 22. helyet szerezte meg rajta. Az értékelésben kiemelten szerepelt, hogy a cégcsoportnál magas (és nőtt) a vezető beosztású nők aránya, illetve biztonságos és egészséges a munkakörnyezet.

 

A Magyarországon mindkét, budapesti illetve csongrád-bokrosi egységét tekintve is számos, a jó munkakörülményeket, jó életminőséget és fejlődési lehetőségeket biztosító munkáltatókat elismerő díjjal (Kiváló Munkahely, Zöld Iroda Díj, stb.) büszkélkedő, hatalmas, de mégis máig családi kézben lévő cégcsoport számos szakmai továbbképzési, önkéntes és szabadidős programot is biztosít munkatársainak, mely pozitív hatást gyakorol az elkötelezettségre.

 

“A Marsnál hisszük, hogy sikerünk egyik fontos meghatározója, hogy munkatársaink csapata hűen tükrözi fogyasztóink sokrétűségét világszerte. Ez a sokszínűség biztosít olyan távlatokat is, melyek szükségesek az üzletben rejlő kihívások és lehetőségek összetett és távlati áttekintéséhez” – mondta Paul S. Michaels, a Mars. Inc. globális elnöke. “Mi azt akarjuk, hogy a Mars olyan munkahely legyen, ahol a munkatársak hosszú és megbecsült karriert érnek el, örömmel dolgoznak olyan ikonikus márkákon, mint az M&M’s®, Pedigree®, Orbit®, Uncle Ben’s®, változást hoznak létre a közösségekben és foglalkoznak azokkal a kihívásokkal, melyek a Marsot és a társadalmat foglalkoztatják, törekednek az egész életen át tartó képzésre, személyes fejlődésre.   Megtisztelve érezzük magunkat, hogy ezek vezettek minket a világ legjobb munkahelyeinek előkelő listájára.”

 

A nemzetközi elismeréseket a helyiek teszik lehetővé: a listára kerüléshez legalább öt, országos elismerést kell felmutatniuk a cégeknek arról, hogy a legjobb munkahelynek számítanak hazájukban. A MARS Magyarország budapesti irodája, valamint a Csongrád-Bokroson található MARS Kisállateledel Gyártó KFT. évek óta a HEWITT élmezőnyében van, az idei Legjobb Munkahely Felmérés november 5-i eredményhirdetését mindkét helyszínen izgatottan várják az ott dolgozó munkatársak.