2013. 07. 25.

A CONTINENTAL UNIÓS TÁMOGATÁSSAL FEJLESZTI GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJÁT ÉS TELEPHELYÉT HAZÁNKBAN

Intelligens funkciók

A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyárának legújabb fejlesztése, a kis- és kompakt szervo vezérlő termék egy kis egység, ahol a vezérlőelektronika közvetlenül épül rá az elektromotor házára. A konstrukció előnye, hogy kompakt felépítésének köszönhetően a termék elfér olyan gépkocsi típusokban is, ahol korábban nehezen volt kivitelezhető az intelligens elektronika elhelyezése. Az egység számos olyan vezérlési lehetőséggel rendelkezik, mely a központi elektronika számára lehetővé teszi a manapság egyre inkább elvárt intelligens funkciók megvalósítását, úgymint a parkolási asszisztens, a sávelhagyás figyelmeztetés, a sebesség-, illetve a helyzetfüggő rásegítés. A projekt teljes összköltsége 1,4 milliárd forint, a beruházás tervezett befejezése ez év vége. A szériagyártás beindítása 90 munkavállaló számára biztosít munkahelyet.

 

Jelentős magyar beszállítói hányad

A fejlesztés jelentőségét növeli, hogy a budapesti gyáregység steering részlege eddig csak vezérlő elektronikát gyártott, azonban a kis- és kompakt szervo vezérlő esetében a komplett egység gyártása, illetve az elektromos motor összeszerelése történhet a jövőben a Napmátka utcai telephelyen. „A konszern jóváhagyásának köszönhetően a beruházás jelentős, akár 80 százalékos magyar beszállítói hányaddal valósulhat meg” – jegyezte meg Luc Quisthoudt, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Telephelybővítés és felújítás

 

Kapcsolat: Bagdy Andrea

Continental Automotive Hungary Kft.

e-mail: andrea.bagdy@continental-corporation.com

www.continental-corporation.com                       wwww.ujszechenyiterv.gov.hu

A gyártástechnológia fejlesztés első lépéseivel egy időben, április 15-én lezárult a „Telephely fejlesztés a megnövekedett gyártókapacitás kiszolgálása érdekében” elnevezésű uniós projekt második szakasza. A beruházás elszámolható költsége 1,2 milliárd forint, amelyhez a vállalat 25 százalékos vissza nem térítendő 305,8 millió forintos támogatást nyert. A vállalat elsősorban raktározási kapacitását növelte és a hatékony termelés egyéb infrastrukturális elemeit fejlesztette.

 

A projekt második szakaszában 1 200 négyzetméterrel bővítették a budapesti telephely raktárépületét, valamint 1140 négyzetméterrel növelték a gyártócsarnokok alapterületét, továbbá 550 négyzetméternyi gyártóterületet újítottak fel, valamint korszerűsítették az elektromos hálózatot. A fejlesztés teljes költsége 125 millió forint volt. A beruházásnak köszönhetően lehetővé vált két újabb Electronic Brake System (EBS) gyártó sor telepítése is. A bővítés következtében optimalizálhatóak az anyagáramlási folyamatok, teljesülnek a magas fokú tisztasági követelmények, továbbá egy, a korábbi években több millió darabszámban gyártott termékcsalád következő új generációs, innovatív termékcsaládra történő folyamatos kiváltása is megtörténik. Emellett 650 négyzetméter irodaterületet alakítottak át gyártóterületté és az új steering gyártósorok telepítését is előkészítették.

 

A Continental Automotive Hungary Kft. összesen közel 15 milliárd forint értékben hajt végre beruházási és munkahely-teremtési programot 2009 és 2014 közötti időszakban budapesti és veszprémi gyáraiban, 7 pályázati projekt keretében. A bővítésekhez 2 milliárd forintnyi támogatást vesz igénybe Európai Uniós és kormányzati forrásból, és a két telephelyen összesen 477 új munkahely megteremtését vállalta.

 

A Continental AG-ról

A Continental a 2012-ben elért több mint 32,7 milliárd eurós forgalmával egyike a világ legnagyobb  autóipari beszállítóinak. A vállalat a gumiabroncsaival, a fékrendszerekkel, a futómű és hajtástechnikai elemekkel, az adatátviteli megoldásaival, a járműelektronikákkal és technikai elasztomerekkel elősegíti a biztonságosabb közlekedést, és hatékonyan hozzájárul a környezetvédelemhez. A Continental emellett szakértő partner a hálózatba kapcsolt autós kommunikáció terén. A vállalat jelenleg közel 173.000 munkatársat foglalkoztat 46 országban.

A Continental Magyarországon

A Continental, amely Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen és több, mint hatezer munkavállalót foglalkoztat hazánkban a világ egyik vezető autóipari beszállítója. Fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és rendszerek, műszerezés, infotainment megoldások, járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártójaként és szállítójaként a Continental hozzájárul a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez.

A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech) végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán. A gumiabroncs üzletág 1991. óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.