Archívum 2014. május:

2014. 05. 30.

Az NNG nyerte a European Business Awards-ot az év növekedési stratégiájával

A budapesti székhelyű navigációs fejlesztő példát mutatott az európai vállalatoknak, hogyan lehet egy víziót komoly eredményekre váltani

Bejelentésre került a European Business Awards (EBA) 2013/14-es díjazottjainak névsora az athéni gálaesten, ahol az NNG Európa egyik legkeményebb üzleti versenyén diadalmaskodott. A vállalat a szavazás egy korábbi szakaszában a National Public Champion (Nemzeti Bajnok) címet is megszerezte.

tovább...

2014. 05. 16.

Hazai terjeszkedés – az üzletfejlesztés új iránya

Egy nemzetközi felmérés szerint a vállalatok egyre inkább a belföldi piacokon keresik a növekedés lehetőségét, Magyarország viszont szembemegy ezzel a tendenciával.

tovább...

2014. 05. 14.

Csak 57 éves korunkig dolgoznánk

A magyar munkavállalók átlagosan 57 éves korukig szeretnének dolgozni, ennek ellenére azt gondolják, hogy 66 évesen is kénytelenek lesznek munkába járni – derült ki a Randstad Awardhoz kapcsolódó kutatásból. Globálisan az IT a legvonzóbb szektor.

tovább...

A LogDrill válasza a Big Data jelenségre

A LogDrill Kft. nagy mennyiségű adat kezelésével és elemzésével kapcsolatos kihívásokra (ún. Big Data problémára) kínál innovatív és költséghatékony megoldásokat. A cég 2011 decemberében jött létre, a KÜRT csoport szoftverfejlesztéssel foglalkozó tagjaként. Legelső projektje a KÜRT naplóelemzési szolgáltatásából származó kutatási eredmények termékesítése volt Európai Uniós támogatással.
Palettájukon LogDrill termékcsalád néven megtalálhatóak napjaink meghatározó nemzetközi informatikai trendje – a „Big Data jelenség” – jelentős részét lefedő költséghatékony fejlesztések, melyek megoldást nyújtanak az adatgyűjtés, -tárolás és -elemzés teljes folyamatára és valós idejű elemzést tesznek lehetővé több TB (terabyte) adaton. A LogDrill Kft. a hazai és a nemzetközi piacok meghódítását tűzte ki célul: a német, angol és skandináv piacokat követően a Közel- és Távol-Keleten kíván terjeszkedni. A kiemelkedően rugalmas és biztonságos adatmenedzsment-infrastruktúrájú rendszerek a ma elérhető csúcstechnológiára épülnek.

tovább...

2014. 05. 09.

Univerzális felsővezetők- Az informatikai vezető megváltozott szerepe

Az IT-ágazat gyorsabban változik, mint valaha, az olyan trendeknek köszönhetően, mint a felhő, a nagy adatbázisok és a mobilalkalmazások. Mit jelent ez az informatikai vezetők számára? Hogyan változik az ő szerepük? Hogy kiderüljön, nézzük meg a szakma múltját

tovább...

2014. 05. 08.

Tűéles jövőkép a versenyképesség záloga

A 21. század a fénysebességű változások kora, ezért a sikeresség szempontjából kulcskérdés az alkalmazkodóképesség. A fejlett nyugati társadalmak számára kihívást jelent a korfa átalakulás, magyarul a népesség elöregedése is. A kihívás nem feltétlenül hátrány: a változások előnyre fordítása, a generációk közötti tudásátadás, az idősebb munkavállalók munkaerő-piaci integrálása illetve az Y generáció motiválása mind olyan feladatok, melyekre a gazdasági szereplők sikeressége érdekében megoldást kell találni. A Nemzetközi Coaching Hét keretében, idén május 22-én, a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) Magyar Tagozata, a Humán Szakemberek Országos Szövetsége (HSZOSZ) és a Zsigmond Király Főiskola (ZSKF) „Életutak – Generációk – Ünnepek” című konferenciáján nemzetközi és hazai business coachok és HR szaktekintélyek a fenti kérdésekre keresik a választ.

tovább...