Archívum 2014. április:

2014. 04. 27.

Nem a tegezésen múlik

„Tegezni vagy magázni is lehet az állást keresőket, mindez attól függ, hogy mi illeszkedik jobban a vállalat stratégiájába” – ez az egyik fontos megállapítása annak a felmérésnek, amely során a BrandJob magyarországi vállalati állásportálokat vett górcső alá. A cél annak megállapítása volt, hol tartanak ma Magyarországon a vállalati karrier oldalak, és mindezzel nemzetközi összehasonlításban hogy állnak a cégek.

tovább...

2014. 04. 16.

A belső vállalkozók a cégen belül tartják az innovációt

Milyen stratégiával lehet erősíteni a vállalkozó szellemet a szervezeten belül? Erre kereste a választ a Regus, a munkaterek globális szolgáltatójának legújabb felmérése.

tovább...

Csak a célzott nyelvtanulás vezet sikerre

Két idegen nyelv ismeretének az igénye, a kis nyelvek dinamikus növekedése, a nyelvtudás munkahelyi használatával kapcsolatos ellentmondásos tapasztalatok és a munkahelyi nyelvtanulás terjedése – ezek a legfontosabb tanulságai annak a kutatásnak, amelyet március közepén végzett a Jobline.hu. Az állásportál felhasználói között végzett felmérés a munkát keresők idegennyelv-tudásának, a nyelvtanulással és az idegen nyelv munkahelyi használatával összefüggő kérdéseinek megismerését szolgálta. A Jobline.hu regisztrált felhasználói közül mintegy 2300-n válaszoltak a feltett kérdésekre.

tovább...

2014. 04. 15.

HR-stratégiák változásra hangolva

HR szakemberek figyelmébe!

tovább...

2014. 04. 09.

THE NEW GENERATION OF HUMAN RESOURCES

Egy Győrből induló startup próbálja felkavarni a hazai HR piacot
A startup olyan induló, innovatív vállalkozást jelent, amely valamilyen kimagasló,
különleges ötletre épít és az ötlethez főként külső (üzleti angyalok, kockázati
tőkések által biztosított), vagy belső forrásból megszerzi a szükséges tőkét és
felállítja a menedzsmentet.

tovább...