Archívum 2014. március:

2014. 03. 18.

ÚJ BIONIKAI INNOVÁCIÓS KÖZPONT A PÁZMÁNY PÉTER EGYETEM ÉS A SEMMELWIES EGYETEM KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL

2014.03.18. – A Pázmány és a Semmelweis Egyetem együttműködésével létrejövő Bionikai Innovációs Központ (BIK) megalapításának támogatásáról döntött a Magyar Kormány. Az 5 milliárd forintos támogatást a Kutatási Technológiai és Innovációs Alap biztosítja. Legfőbb cél, hogy az újonnan létrejövő Központ megteremtse, vezérelje és katalizálja a hazai bionikai innovációs hálózat kialakulását és sikeres működését. Ennek köszönhetően új termékek és szolgáltatások jelenhetnek meg mind a hazai, mind a nemzetközi piacon, melyek átalakítják az elkövetkezendő években az egészségiper, az élelmiszerbiztonság, a környezetvédelem és a biztonságipar technológiáit. A most induló projekt egyedülálló, mert szervezett oktatási–kutatási–fejlesztési–innovációs és piacépítési stratégiát egyaránt kidolgoz és valósít meg.

tovább...

2014. 03. 11.

A nemzetgazdasági miniszter nemrég változtatta a hétvégi hazautazás költségtérítésének maximumát

Bár már évek óta nem különösebben változott a közigazgatási határon kívülről munkába érkezők költségeinek térítését szabályozó kormányrendelet, mégis évről évre kap egy kis kiigazítást.

tovább...

2014. 03. 09.

Az Audi, a Mercedes és a Bosch a legvonzóbb munkáltatók

Budapest, 2014. március 6., csütörtök – Az Audi, a Mercedes és a Bosch csoport Magyarország legvonzóbb munkáltatója 2014-ben – derül ki az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég és az AIESEC közös, munkáltatói márka kutatásából.

tovább...

2014. 03. 07.

Nyereségesebbek a több nőt foglalkoztató vállalatok

Lemaradnak a versenyben azok a cégek, akik nem hajlandók kisgyermekes anyákat alkalmazni – derül ki a Regus legújabb felméréséből. Még több nő térhetne vissza a munkaerőpiacra, ha biztosítanák számukra a rugalmas munkavégzés lehetőségét.
.

tovább...

2014. 03. 04.

Kutatók lendületben / Kutatókat támogat az EU

Március 24-én Budapestre érkezik az „EURAXESS –Researchers in Motion” roadshow

tovább...

2014. 03. 03.

Női vállalatvezetők a 20% feletti női képviseletért

Budapest, 2014. március 3. – Megtartotta alakuló ülését a 20-20-20 Klub, a Hungarian Business Leaders Forum (röviden HBLF) berkein belül életre hívott Női Vezetők Fórumának új kezdeményezése. A kizárólag legfelsőbb szintű női vállalatvezetők, köztük elnök-vezérigazgatók, globális és regionális cégvezetők, cégtulajdonosok és ügyvezető igazgatók részvételével megalakult 20-20-20 Klub célja az aktív együttműködés annak érdekében, hogy 2020-ig Magyarországon minimum 20%-ra emelkedjen a női közép- és felsővezetők aránya a gazdasági társaságokban.

tovább...