Archívum 2014. február:

2014. 02. 24.

A csábítás művészévé kell válnia a hazai munkaadóknak?

Budapest, 2014. február 24. – Egyre nehezebben találnak a vállalatok megfelelő munkaerőt, miközben a regisztrált álláskeresők száma harmadára csökkent, a bejelentett üres álláshelyek száma pedig másfélszeresére nőtt a 2014. januári statisztikák szerint. Magyarország idén először csatlakozik a világ legnagyobb, munkavállalók körében végzett felméréshez, amely a munkahely-választási motivációkat is vizsgálja.

tovább...

2014. 02. 11.

Pozitív Menedzsment Kutatás 2013-2014

Napjainkban egyre világosabbá válik, hogy az emberi erőforrásnak meghatározó szerepe van az innovációban, a szervezeti teljesítmény és a piaci verseny alakulásában és ebből adódóan a vállalatok hosszú távú sikerességében. A piaci prosperitás érdekében a vállalatoknak egyre inkább proaktív, önálló ötletekkel is rendelkező, felelősségvállalásra érett, fejlődni képes és hajlandó, a magas minőségi elvárásoknak elkötelezett, kiegyensúlyozott munkavállalókra van szükségük.

tovább...

2014. 02. 07.

Cafetéria Kutatás – 2014

A Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központja és a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara közösen, a Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara, az Országos Humánmenedzsment Egyesület és a Cafeteria TREND Magazin támogatásával felmérést végez. Arra keressük választ, hogy a juttatásokkal kapcsolatos különböző változások (pl. jogszabályi, adózási, munkaerő piaci, cafeteria stb.) nyomán milyen hatásokkal számolnak Önök.

tovább...

2014. 02. 02.

A Közel-Keletre és Afrikába is toboroznak Budapesten

Magyarországon alakult meg a Randstad EMEA területre specializált toborzó központja

Budapest, 2014. január 30. – Egy éve alakult, és azóta többszörösére bővült az a Budapesten létrehozott toborzó központ, amely Európa mellett a Közép-Keletre és Afrikába is keres mérnököket és más szakembereket. Bár tagjai nem találkoznak személyesen a jelöltekkel, akár egész családokat költöztetnek egy kontinenssel arrébb.

tovább...

Nemzetközi HR trendek – 2014

Szeleczki Zsolt (PWC) Londonba igazolt regionális vezetőként, Ő ajánlja a következő írást.

tovább...

Kisgyermekes szülők számára hirdet részmunkaidős munkahelyi reintegrációs álláslehetőséget az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Az uniós pályázatokat kezelő állami tulajdonú szervezet elsősorban olyan gazdasági-pénzügyi képzettségű és tapasztalatú munkavállalók jelentkezését várja, akiknek gyermeke a bölcsődei ellátásra jogosult életkornál nem idősebb, és a gyermek gondozása céljából otthon töltött időszak megszakításával jelenleg szándékoznak munkába állni.

tovább...

Legyen a HR a vállalat szíve!

Hogy mindezt hogyan és milyen eszközökkel érheti el a kor innovatív HR vezetője, azt január 30-án a K2 üzleti reggelin vitatták meg a szakma képviselői és a témában jártas véleményvezérek.

tovább...