Archívum 2013. október:

2013. 10. 29.

Türelmetlenek a fiatal munkavállalók

Egy friss magyar felmérés szerint a 18-30 év közötti fiatalok a gyorsabb karrier elérése érdekében hajlamosak a gyakori munkahelyváltásra. A kutatásból az is kiderült, hogy a 1982-95 között született, úgynevezett Y generáció tagjai számára a munkavégzés közbeni szabadság és a munkahelyi légkör oldottsága kiemelkedően fontos. A Coaching Team által végzett felmérés elgondolkodtató eleme, hogy a válaszadók több mint egyharmada külföldön képzeli el az álompozíció elérését.

tovább...

2013. 10. 25.

Új, megbízható álláskeresési szolgáltatást indított el a munkaügyi szervezet

Ingyenes, hiteles, kényelmes – ezek a legfőbb jellemzői a munkaügyi szervezet új álláskeresési szolgáltatásának. A Virtuális Munkaerőpiac Portál fő célja, hogy a munkáltatók és a munkavállalók minél könnyebben, minél egyszerűbben egymásra találjanak. A portálon 36 ezer feltöltött önéletrajz, valamint több mint 10 ezer állás érhető el.

tovább...

A nők 40 év szolgálati jogviszonyának megszerzésének elősegítése” központi munkaerő-piaci program

Az EU2020 stratégia célul tűzte ki a nők munkavállalásának elősegítését, ezzel a nemek közötti egyenlőség növelését. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat ennek megfelelően a támogatási elvek meghatározásánál a nőket kiemelt célcsoportként kezeli.

tovább...

2013. 10. 22.

Az éhezés és a pazarlás ellen küzd a Telenor pályázatának nyertese

Lezárult a Telenor Magyarország 18-25 éves fiataloknak kiírt, Mobillal egy jobb világért! című pályázata, amelyben társadalmi kihívások mobiltechnológia segítségével történő megoldására vártak ötleteket. A győztes Kálmán Kristóf lett, aki decemberben Oslóban képviselheti hazánkat Telenor Youth Summiton és részt vehet a Nobel-békedíj átadáshoz kapcsolódó rendezvényeken.

tovább...

A JobGroup eladta ügyfélszolgálati vállalkozását

Magyarország egyik vezető HR tanácsadó és szolgáltató cégcsoportja, a JobGroup nemrég döntött ügyfélszolgálati tevékenységét végző vállalatának, a Tele-Scope-nak az eladásáról. A tárgyalásokat követően született meg a megállapodás a felhőalapú ügyfélszolgálati központ szolgáltatást nyújtó Comforce Zrt-vel a Tele-Scope tulajdonosváltásáról.

tovább...

2013. 10. 21.

Megérkezett a budapesti Bosch kilencszázadik mérnöke

 Az egyetemi kutatóhelyek támogatása korszerű szakmai hátteret biztosít

tovább...

A Dunapack 5,7 millió eurós beruházással fejleszti nyíregyházi gyárát

A Dunapack, az osztrák családi tulajdonban lévő Prinzhorn Csoport csomagolási divíziója, jelentős korszerűsítő beruházást hajt végre nyíregyházi gyárában. Az 5,7 millió euró (1,7 milliárd forint) összértékű beruházás célja a Dunapack nyíregyházi gyára gépeinek és infrastruktúrájának modernizációja, ezáltal a termelés minőségének és rugalmasságának fokozása, a termelékenység és a termelési kapacitás növelése.

tovább...

2013. 10. 17.

Újra fogyatékosság-barát munkahely elismerést nyert a McDonald’s

A napokban immár negyedik alkalommal adták át a Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést Budapesten. A McDonald’s vállalati kultúrájának fontos része a „sokszínűség”, melynek szellemében már 2006 óta biztosít munkalehetőséget hazai megváltozott munkaképességű álláskeresőknek. Jelenleg – a Franchise üzemeltetésű éttermekkel közösen – mintegy 100 megváltozott munkaképességű dolgozót foglalkoztatnak az éttermek. A Salva Vita Alapítvány már második alkalommal jutalmazta elismeréssel a vállalat ezirányú törekvéseit.

tovább...

2013. 10. 14.

Egy mosolynál nincs jobb üzlet

Ma már minden valamirevaló szolgáltató számára alapkövetelmény az ügyfelek nyitott, barátságos kiszolgálása, ám sajnos ez a gyakorlatban nem mindig megy gördülékenyen. Sarkalatos pont ilyen szempontból a panaszkezelés, aminek során sokszor még a legtürelmesebbeknek is csak kínmosolyra telik. A fancsali mosoly oka pedig sokszor csak a tanácstalanság, a panaszkezelés körülményes kezelése és az, hogy a front office dolgozónak felhatalmazása sincsen a panasz közvetlen kezelésére.

tovább...

2013. 10. 09.

A munkavállaló online viselkedése a legfőbb kockázati tényező!

A hazai vállalatvezetők az újmédia-eszközök tekintetében a munkavállalót tekintik a legfőbb kockázatnak: akár a vállalat hírneve és biztonsága is elbukhat egyetlen munkavállaló online viselkedésén, az adatszivárgás pedig súlyos gazdasági károkat okozhat. A cégek ilyen értelemben sérülékenyebbek, mint valaha. A kockázatok csökkentése érdekében több hazai vállalat is ajánlásokat fogalmaz meg dolgozói számára az online jelenlétet illetően, de egyes pozíciókban nem ritka a netes átvilágítás, vagy akár a folyamatos nyomonkövetés sem – derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola Kutatóközpontjának vizsgálatából.

tovább...