Archívum 2013. szeptember:

2013. 09. 30.

Önbizalomban nincs hiány a magyaroknál

A magyarok többsége a munkahelyi terhek növekedése ellenére is úgy gondolja, hogy minden feladatot el tud majd végezni időre, ezzel mi vagyunk a legmagabiztosabb nemzet a Randstad Workmonitor kutatásban szereplő 32 országból. A készség alapú munkavégzésben azonban rosszul állunk.

tovább...

Nincs mire várnia annak, aki munkát akar találni

A szeptemberi tapasztalatok alapján idén ősszel is több száz önéletrajzzal gyarapodik a JobGroup álláskeresői adatbázisa. Az önéletrajzok, a kapcsolódó interjúk és az állásbörzéken történő tanácsadás, valamint a vállalatok visszajelzései alapján az a trend rajzolódik ki, hogy a cégek a megfelelő képzettség mellett elsősorban a motivált, csapatjátékos, pozitív személyiségeket keresik. Aki mindezt képes az önéletrajzában és egy állásinterjú során megjeleníteni, annak jó esélye van az álláskeresés során.

tovább...

2013. 09. 26.

Az ajándékutalvány buktatói

Az elmúlt hetekben tapasztaltuk, hogy az ajándékutalvány kiadásánál terjedőben van egy hiba, mellyel közel duplájára nőhet az adóterhe a tervezett értékhez képest.

tovább...

2013. 09. 19.

Növekedésnek indult az eurózóna – átlagot meghaladó a magyar bővülés

Megindult a növekedés az eurózónában, éves szinten azonban idén még fél százalékos GDP-csökkenéssel kell számolni az övezetben. A munkanélküliek száma viszont még tovább növekszik, az állástalanok aránya 12,6 milliónál tetőzhet 2014 közepén – derül ki az EY legfrissebb Eurózóna Előrejelzéséből. Magyarországon egyértelműen elindult a növekedés, az idei várható bővülés mértéke jelentősen meghaladja az eurózóna átlagát.

tovább...

2013. 09. 13.

Amikor a főnök elhagyja az irodát

Világszinten egyre inkább elfogadott gyakorlatnak számít, hogy a menedzserek munkaidejük több mint felét az irodán kívül töltik – derül ki a Regus legutóbbi felméréséből.

tovább...

Mobillal egy jobb világért!

Nálad van a mobilod? Használd valami jóra! A Telenor Magyarország pályázatot hirdet 18-25 éves fiatalok számára Mobillal egy jobb világért! címmel, amelyben társadalmi problémákra várnak megoldásokat a mobiltechnológia segítségével. Mutasd be egy másfél perces videóban világmegváltó ötleted, és vegyél részt a Telenor Youth Summiton Oslóban, ahol hozzád hasonlóan kreatív fiatalokkal találkozhatsz!

tovább...

2013. 09. 05.

Gondoskodás felmérés – 2013.

Meglepő eredmény a munkáltatói gondoskodás felmérésen

Bár sok kutatásban az azonnali fogyasztást támogató cafeteria elemek szerepelnek az első helyen, a munkáltatói gondoskodást biztosító juttatások népszerűsége is jelentősen növekedett.
Ezt mutatja a cafeteriatrend.hu 372 munkáltató válaszára épülő országos felmérése. Bár a kutatás nem reprezentatív, az elmúlt évi eredményekkel összehasonlítva jelentős trendeket figyelhetünk meg.

tovább...

2013. 09. 02.

NÓRA-HÁLÓ, avagy országos gender-tudatos munkaerőpiaci tanácsadó hálózat létrehozása tudástranszferrel című országos programját indító

Helyszín: Csupa Nő kiállítás, HUNGEXPO, G-pavilon, VIP2 terem
Időpont: 2013.szeptember 5. 11h-12h
Mottó: „Ahányszor egy nő kiáll önmagáért, a többi nőért is kiáll.”

tovább...