Archívum 2013. augusztus:

2013. 08. 29.

Crowdsourcing már a munkaerő-toborzásban is!

Napjainkban a munkaerőpiacon egyre inkább teret nyernek azok a megoldások, amelyek a toborzási folyamat egyszerűsítését és lerövidítését célozzák meg és teszik lehetővé. Az álláspiacot évek óta a túlkereslet határozza meg, egy-egy nyitott pozícióra számtalan pályázat érkezhet, így azok feldolgozása, a jelentkezők meghallgatása és a legrátermettebb kiválasztása rengeteg időt vehet igénybe. Ennek megoldására manapság egyre gyakrabban hívják segítségül a crowdsourcingot; a munkatársat kereső HR-esek időt és energiát spórolhatnak meg, és egy sokkal tágabb körből választhatják ki a leendő kollégát.

tovább...

2013. 08. 21.

Meditáció és relaxáció a kis- közép és nagyvállalatok számára

Lassan itt a szeptember, indulnak a munkás hétköznapok, lassan vége a pihenésnek. Mégis meg kell találnunk a kikapcsolódás legegyszerűbb formáját, hogy aktívan talpon maradjunk. Íme egy új megközelítés, egy új módszer, amely kipróbálásra érdemes. (2013. augusztus 21.)

tovább...

Új ügyvezető a JobGroup élén

Példát lehetne venni a megváltozott munkaképességűekről. Változás történt az egyik legjelentősebb, magyar tulajdonű HR tanácsadó és szolgáltató cégcsoportjának élén. Dobár Attila, aki már eddig is betöltötte a JobGroup társügyvezető igazgatói pozícióját, ezentúl egy személyben lesz a cégcsoport ügyvezetője. Az ügyvezető emellett továbbra is irányítja a megváltozott munkaképességűek elhelyezkedésével és munkahelyi integrálásával foglalkozó RehabJob munkáját. Hadi László, aki eddig – Dobár Attila mellett – társügyvezetőként ellátta a csoport ügyvezetői igazgató teendőit, ezentúl a cégcsoport stratégiai fejlesztésére, valamint a 2 éve indított, munkáltatói márkaépítéssel foglalkozó BrandJob ügyvezetésére koncentrál, míg Csordás Botond változatlanul ellátja az ügyfélszolgálati központot üzemeltető Tele-Scope vezetését.

tovább...

2013. 08. 14.

Keressük a Legvonzóbb Munkáltatókat! – Idén ötödik alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb Munkáltatói Márka Kutatása!

Az Aon Hewitt és az AIESEC együttműködésében idén is útjára indul a már jól ismert Munkáltatói Márka Kutatás, amelynek egyik fő momentuma, a 10 legvonzóbb magyarországi vállalat megtalálása. A kutatásból a Legvonzóbbak listáján túl az is kiderül, hogy hogyan látják a pályakezdő, és a már tapasztalattal rendelkező munkavállalók a magyarországi cégeket, mi az, ami vonzóvá tesz számukra egy munkahelyet, mik a legfontosabb választási szempontok, kikre tekintenek „álom munkahely”-ként egy-egy iparágban. A Magyarországon egyedülálló kutatásban évente 20.000-en mondják el véleményüket több mint 240 vállalatról. Az eredmények pedig komoly alapot nyújtanak a vállalatoknak munkáltatói arculatuk formálásához, toborzási- és megtartási stratégiáik kialakításához.

tovább...