Archívum 2013. július:

2013. 07. 25.

A CONTINENTAL UNIÓS TÁMOGATÁSSAL FEJLESZTI GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁJÁT ÉS TELEPHELYÉT HAZÁNKBAN

A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyára több mint 177,8 millió forint uniós támogatást nyert a „Vállalatok komplex technológiai innovációja” című pályázaton. Az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program keretében biztosított összeget a Continental konszern fővárosi üzeme a kis- és kompakt szervo vezérlő termék gyártástechnológiájának kialakítására fordítja, melynek összköltsége 1,4 milliárd forint. A beruházással párhuzamosan befejeződött az ipartelepítési pályázat keretein belül, szintén uniós támogatással megvalósuló telephelybővítés is. A telephelyfejlesztés első és második szakaszában több mint 1,6 milliárd forint költségű beruházás valósult meg, melynek köszönhetően 42 új logisztikai munkahely jött létre.

tovább...

2013. 07. 15.

Work Force: árérzékeny piacon is vezet út a növekedés felé

A tavalyihoz hasonló évet, de a munkaerő kölcsönzési piac átrendeződést várja 2013-tól Csákvári Róbert, a szektor egyik meghatározó szereplője, a csökkenő megbízói díjak és élesedő verseny ellenére tavaly 25 %-os nettó árbevétel növekedést elérő a Work Force Kft. tulajdonos-ügyvezetője. A 2013. év terveinek teljesítéséhez a szakember szerint innovációra és stabil szakembergárdára van leginkább szükség.

tovább...

2013. 07. 11.

Tájékoztató a Tanácsadói Kerekasztal újjáalakulásáról

2013. június 25-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületében a Tanácsadói Kerekasztal ülést tartott.

tovább...

Leginkább betanított munkásként dolgozna külföldön a magyar

Főképp betanított munkavégzésre kaphatnak esélyt azok, akik külföldön keresik a boldogulást, s ez is az egyik legkeresettebb, de olykor veszélyekkel tarkított álláskategória – derült ki a Jobinfo.hu friss álláspiaci elemzéséből. Mindeközben az ország keleti és nyugati része között tovább nő a munkaerő-piaci szakadék, 2012-höz képest a főváros tovább erősítette álláspiaci dominanciáját.

tovább...

2013. 07. 04.

Új vezető a Bosch magyarországi termotechnika üzletágának élén

2013. július 1-től a Bosch csoport termotechnika üzletágának magyarországi vezetője Endrődy Eszter. A fiatal szakember 10 éves vezetői tapasztalatát az autóipar, valamint a fogyasztói cikkek piacán szerezte, ahol a logisztika mellett többek között az értékesítés, a gyártás, az ügyfél kapcsolattartás-disztribúció területeken tevékenykedett.

tovább...

2013. 07. 01.

Könnyebb a pályakezdőknek, mint az ötveneseknek

A magyarok többsége szerint nem tesz jót egy vállalatnak, ha idősebb munkavállalót alkalmaz. A Randstad Workmonitor kutatás szerint ugyan a fiatalok is nehezen találnak munkát, de még náluk is rosszabb az 55 év felettiek helyzete az álláspiacon.

tovább...