Archívum 2013. június:

2013. 06. 27.

3rd Annual Global HR Leaders in Talent Management

From: 19.9.2013
To: 20.9.2013
Location: Vienna, Austria
Venue: 5* Hotel in the center of the city
Conference email: hr@ebcg.biz

tovább...

Hámori Zsuzsa – Stratégiai és üzletfejlesztési menedzser a Hírek Médiánál

Üzletágainak összehangoltabb működése és új üzleti lehetőségek feltárása érdekében eddig nem létező pozíciót hozott létre a Hírek Média. Az Allianz Hungária Zrt.-től érkező Hámori Zsuzsa (37) stratégiai és üzletfejlesztési menedzserként csatlakozott a portfólióját ismét bővíteni szándékozó online médiacéghez.

tovább...

Nem bíznak a befektetők a vállalati jelentésekben

Jelentősen csökkent a befektetők bizalma a vállalati jelentések hitelességében: a megkérdezett szakemberek 45 százaléka szerint az éves jelentéseknek nincsen hozzáadott értéke, kétharmaduk pedig jóval szkeptikusabban kezeli a vállalatok által publikált pénzügyi információkat a válság kirobbanása óta – derül ki az ACCA, a világ legnagyobb pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezete (Association of Chartered Certified Accountants) legfrissebb kutatásából.

tovább...

2013. 06. 26.

Senior Pályamegújító Program, az uniós pályázatkezelő folytatja a szenior gyakornokok toborzását

Széleskörű érdeklődésről, jelentkezők sokaságáról és kedvező tapasztalatokról számol be az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. ez év áprilisában indított Senior Pályamegújító Programjával kapcsolatban.

tovább...

A vártnál is magasabb lehet a munkanélküliség az eurózónában

A korábbi előrejelzéseknél is magasabbra emelkedhet a munkanélküliségi ráta az eurózónában, 2014 első negyedévében meghaladhatja a húszmilliót az állástalanok száma – derül ki az Ernst & Young legfrissebb Eurózóna Előrejelzéséből. A negyedéves gyorsjelentés szerint idén 0,6 százalékos lehet a visszaesés az euróövezetben, a magyar gazdaság azonban már visszafogott növekedésnek indul ebben az évben.

tovább...

Itt az első pécsi közösségi vállalkozás Profi termékfejlesztők és megváltozott munkaképességű emberek közös projektje

A városban már jól ismert Retextil Alapítvány, mely 10 éve dolgozik formabontó társadalom- és környezettudatos módszere elterjesztésén, mostantól több szálon futtatja tevékenységi körét. Társadalmi és ökológiai recycling programjukat, mely a háztartási- és ipari textilhulladék újrahasznosításának speciális, egyedi módszerén alapul, egy Európai Uniós pályázat támogatásával hat további fenntartható és reformértékű termékkel valamint szolgáltatással bővítik.

tovább...

2013. 06. 20.

Az IT szakemberek a színvonalas munkakörnyezet és a szakmai fejlődés lehetősége miatt dolgoznának multinacionális cégnél

A Morgan Stanley magyarországi IT szakemberek körében végzett kutatása többek között arra kereste a választ, hogy milyen munkahelyi környezetben érzik jól magukat az informatikusok, illetve mennyire fontos nekik a munkatársaikkal való jó viszony, illetve munkatársuk szakmai rátermettsége. A kutatás arra is rákérdezett, hogy az informatikusok mit gondolnak a multinacionális cégekről. Milyen előnyei és hátrányai lehetnek egy IT szakember számára egy világcég alkalmazásában állni?

tovább...

2013. 06. 19.

SZÉP Kártya – friss felmérés!

Hány év kell a fürdőknek? Sok fürdő és strand számára pozitív változást hozott a Széchenyi Pihenő Kártya rendeletének módosítása, hiszen július 1-től mindhárom alszámláról fizethetjük a szolgáltatásaikat. Vajon náluk mennyi időbe telik, mire a felhasználók is teljes mértékben élvezhetik a változás előnyeit? A panziók 42 százaléka máig nem használja ki a 2012 eleje óta számukra […]

tovább...

2013. 06. 17.

A kölcsönzött munkavállalók 96%-a nem érez megkülönböztetést

Hátrányos megkülönböztetés nélkül, hasznos és megbecsült munkatársnak érzik magukat a kölcsönzött munkavállalók; derült ki a Work Force Kft. közelmúltban készített, több mint 500 kölcsönzött munkavállaló véleményét összefoglaló felmérésének eredményeiből. A munkakeresők körében ma Magyarországon még mindig félelem és bizalmatlanság övezi a munkaerő kölcsönzést, mint új típusú foglalkoztatási formát, pedig kölcsönzött munkavállalónak lenni egyáltalán nem jelent hátrányt.

tovább...

Elvitte a válság a vállalkozó kedvet

Az elmúlt évtized gazdasági változásainak hatására csökkent az önfoglalkoztatók száma Magyarországon, viszont egyre többen vállalnak munkát határozott idejű szerződéssel. A Randstad által készített riport alapján nőtt a részmunkaidőben dolgozók aránya is, főleg a fiatalok és a nők körében.

tovább...